joi, 9 decembrie 2010

Inima de român

Când rostesc numele Stefan Hrusca, ma gândesc imediat la colinde, la muzica folk, la Cenaclul Flacara, la talent deosebit. Si pentru ca ieri a fost ziua de nastere a acestui mare artist (multumesc România normala!) si de Ajunul de Craciun ne mai despart doar 15 zile, este un moment potrivit sa ascultam unele dintre cele mai frumoase colinde din repertoriul acestuia. La multi ani Stefan!

ping: Carmen, Vania, Teo, Cristian, Elisa, Madi+Onu, Gabriela S, Mirela P, Gabriela I, Caius, Ana Usca, Sorin Usca, Eul interior, Linkping, Vaca Verde, Tetris,Orfiv, Cosmin S, Bunatati simple, Belle de jour, Lucian, Vero, Ninu, Ceska, Maramures, MihaelaDr, Sirimie, Doncaserj, Fly, Acuarele, Victoria, Delani, Roxana, Irina, Daledecultura, Giulia, Zâna, Joco, Anamayana, Paul, EmaHAtegan, Alina, Has, Sophie, IuliaGhita, Dac12, Mella, Daurel, Andrei, Tartoras, Mara, Cici, Steliana, L'Automne, Mario si Kindchen :))

16 comentarii:

  1. Vocea lui te face sa traiesti din plin aceste frumoase sarbatori, sa privesti spre cerul instelat si sa crezi din toata fiinta in nasterea lui Iisus...
    Sarbatori fericite patrunse de iubire si multa fericire, ti le doresc din suflet...cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant este ca si eu am simtit nevoia sa scriu in seara asta cateva randuri despre colindele cantate cu mult har de catre Stefan Hrusca, nestiind ca a fost ziua lui de nastere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Știam eu că-mi lipsea cineva din colecție de clinde! Am un CD cu Hrușcă, îl voi reasculta în timp ce împodobim bradul, alături de ai mei și de ceilalți colindători de seamă! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Postarile tale ,dar mai ales aceasta poarta in ea dragostea de neam si tara,parfumul florilor iubirii si caldura locurilor natale.
    Dumnezeu sa te binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere
  5. Este de-al meu; a impus colindele copilariei mele maramuresano-satmareana

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  6. Paul,
    multumesc mult pentru gândurile tale frumoase! Sunt putin mirata si de aceea apreciez de doua ori mai mult gestul tau!
    Toate cele bune si tie! Sanatate, bucurii, mult noroc si belsug!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriela,
    Advent sau Craciun fara Hrusca nu se poate! Poate ca si are ceva legatura cu faptul ca a fost nascut la început de decembrie :) Nimic nu e întâmplator pe lumea asta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela,
    daca ai sti cu ce emotie astept în fiecare an momentul împodobirii bradului! si eu gasesc potrivit sa se deruleze la nesfârsit colindele lui Hrusca, Fuego, Oana Sirbu,Cleopatra Stratan, Madrigal :) si bineînteles topul international (http://weihnachtslieder-charts.de/)
    Echilibrul estetic vine din muzica si buna dispozitie :) Sa aveti multa inspiratie la împodobirea bradului, Mirela draga!

    RăspundețiȘtergere
  9. Steliana,
    eu sunt românca chiar daca nu mai locuiesc în tara natala; si chiar daca m-am "dat" putin pe partea nemtilor, eu spun ca doar am îmbunatatit ceea ce neamul meu mi-a transmis prin sânge. Ceva mai multa disciplina :)
    Numai ganduri bune draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  10. Daurel,
    minunat! o fericire ca l-am cunoscut noi toti!
    Voce mai calda, mai speciala pentru colinde nu exista! Este de altfel general cunoscut faptul ca datini românesti mai conservate ca în Maramures, nu exista nicaieri în tara!

    RăspundețiȘtergere
  11. dankee pt ping :)

    schoene Nacht noch :) (viel Spass beim Party ;)
    wunderschoene Wochenende :)

    Kindchen

    RăspundețiȘtergere
  12. Kindchen,
    :) ein Wunderschönes Wochenende!

    RăspundețiȘtergere
  13. Iubita mea,ia incearca si ....Gheorghe Gheorghiu - A venit,a venit iarna/Pe la usi pe la feresti/A venit,a venit iarna/Cu colinde si povesti.....E superb!!!!!!!!!!! Incearca! Voce mai calda ca a lui Gigi Gheorghiu rar gasesti!
    Oare de ce Hrusca isi aminteste de noi doar in decembrie?! De ce nu i se face dor sa ne vada si-n vara sau toamna?! Si....oare de ce n-a fost alaturi pe ultimul drum...mentorului sau de suflet,omului care l-a facut ceea ce este si care l-a scos la lumina daruindu-ni-l noua,tuturor,lumii intregi?? Oare...de ce?!
    Draga mea,tu faci pt tara ta mai mult decat face Hrusca,sa fim seriosi! El vine aici doar cand ii e lui bine,tu scrii despre tara ta cu drag oricand si pt oricine vine sa te citeasca. Doar oprindu-se si citind cat de bine si de curat alegi sa-ti exprimi dorul in cuvinte....si tot te indragostesti de Romania! Eu personal iti multumesc!!!!! Si sunt fericita si onorata ca te-am cunoscut!!
    Stiu,ma vei contrazice poate,insa eu insist! Stiu ce simt,vad ceea ce trebuie sa fie vazut!

    Cu mare drag si admiratie pt un suflet rar,
    L'Automne -

    RăspundețiȘtergere
  14. L'Automne,
    îl cunosc pe Gheorghe Gheorghiu si DA, are o voce extraordinara. Îmi plac mult baladele lui de dragoste (acolo unde dragoste nu e; eu sunt nebunul care te iubeste;doi ochi caprui; ma gândesc la tine; si cât te-am iubit; etc) dar...Hrusca e celebru prin colindele lui si chiar daca s-a stabilit în Canada, tot inima de român are.
    Mi-esti draga,si îmi place ca ma citesti, dar L'Automne,te rog sa nu exagerezi cu laudele.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  15. De ce crezi tu asta,draguta mea,hm?? Nu-s deloc exagerate serios vorbind! Ce interes pot avea?! Stii tu cati romani care traiesc in tara lor o denigreaza?! Stii cati spun si scriu asa de urat,prost si fara pic de simtire despre tara asta?! Atat de jos am ajuns?!? Iata de ce admir si apreciez oamenii ca tine,iata de unde vine admiratia mea! Chiar si dupa atata amar de vreme petrecuta dincolo,tu n-ai uitat deloc sa traiesti si sa simti romaneste si se vede asta din fiecare rand si fiecare respiratie.....Am descoperit universul tau rafinat nascut din dragoste de toamna si....pas cu pas am vazut si restul. Mi-a placut si iata-ma si azi,aici! Te citeam chiar daca nu comentam insa de multe ori....trebuie sa faci sa se vada in vreun fel aprecierea fata de cele gasite aici. Asa am ales sa-ti scriu de cate ori am ceva de spus,si de ce nu?!,sa te laud! Parerile mele pot conta sau nu pt tine,doar tu alegi asta.

    Sarutari in noapte ... de departe!
    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga L'Automne,
    eu simt ca tu esti sincera si ca tare tii la mine; prietenia noastra virtuala a crescut în fiecare zi si eu sunt foarte mândra ca m-ai ales ca prietena.
    Când am pomenit cuvântul a nu exagera, m-am gândit la a nu generaliza; te rog sa nu întelegi gresit, îti multumesc din suflet pentru gândurile tale frumoase si pentru faptul ca gasesti timp "a povesti" cu mine. Sunt însa altii care spun exact contrarul a ceea ce spui tu aici... (chiar si aici pe blog mi s-a spus ca "traiesc într-o alta lume, si am uitat de unde am plecat"!)
    Te pup si eu draga mea, multumesc!

    RăspundețiȘtergere