joi, 26 decembrie 2024

În seara de Ajun

...am împodobit bradul și am aranjat masa, așteptând cu nerăbdare sosirea familiei. 
Am hotărât să folosesc mult roșu, alb și argintiu pentru decorarea mesei. Suporturile ornamentale în formă de îngerași au adăugat un aer șic iar numele invitaților le-am scris pe cartonașe în formă de inimioare... Din obișnuință, am scris și numele Adelei si... am păstrat inimioara cu numele ei pe masă. Pentru ca, planul inițial a fost ca ambele fete să vină cu prietenii lor la masa de Ajun de Crăciun. Însa, pe 22 decembrie, fiica cea mare a decis să plece la prietenul ei, care nu a mai putut veni din cauza schimbării planului de serviciu. Deși am fost puțin tristă că nu pot avea toți copiii lângă mine, cel mai important a fost ca cei doi tineri să fie fericiți și împreună. Asa ca, am ramas doar eu si Helmut, Raluca, prietenul ei, mama acestuia și bineînțeles cei doi patrupezi, Leo și Chico.
Masa festivă a fost un adevărat festin pentru simțuri. Am început cu o supă cremă de roșii, delicat condimentată, alături de crutoane crocante cu usturoi, urmată de o salată mixtă cu dressing de rodie și păstrăv afumat... Un dans de arome! Platoul cu gustări asortate (singurul pregatit de mine): moși Crăciuni din ouă și maioneză, oameni de zăpadă din mini-mozzarella, brăduți din brânză de burduf, cu mărar și decorați cu rodie, ouă umplute cu cremă de avocado, mușchi de porc afumat, pastramă afumată, roșii și ridichi. Pentru întregul meniu, Helmut a primit de la noi maximul de Stele Michelin! 💝 Deliciul principal: rața la cuptor, umplută cu portocale și stafide, gustul rafinat al sărbătorii, o simfonie de savoare acompaniată de varză roșie călită cu mere și găluște de cartofi cu prune și sos de legume. Desertul, un mousse dublu de ciocolată și lămâie, a încununat un dineu perfect.
În atmosfera caldă și veselă, am despachetat cadourile în jurul superbului brad, am râs, am povestit și ne-am fotografiat, creând amintiri de neuitat. 
Seara de Ajun ne-a adus împreună și ne-a umplut sufletele de bucurie. 🌟🎄✨Crăciunul, cu magia sa inegalabilă, ne-a adunat pe toți laolaltă pentru o minunată seară de Ajun 💗 
PS: am pus si poza Adelei in colaj - am facut fotografia in seara cand a adus cadourile pregatite pentru brad si bineinteles sa ne luam la revedere pâna dupa revelion.
PS2: La întâmpinarea musafirilor am servit la cate un pahar de Crémant d'Alsace, pe care noi fetele l-am îndulcit cu sirop si flori de hibiscus. La friptura, Helmut a oferit din colectia lui de vinuri un Cabernet Sauvignon, Merlot - 2011 Clos Margalaine!!! Iar la desert am servit câte un paharel de Ice Wine ☺ Bineînteles am avut si suc de rabarbăr si de portocale. A fost mai mult decât perfect! ♥

6 comentarii:

  1. Your Christmas Eve sounds like a truly magical and heartwarming celebration! The way you decorated the table with red, white, and silver, along with the angel ornaments and heart-shaped name cards, must have created a beautiful and inviting atmosphere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. thank you very much! your compliments are flattering. I hope you had a wonderful celebration too. I wish you a pleasant end of the year!

      Ștergere
  2. Multă bucurie transmit aceste fotografii!
    O atmosferă frumoasă, elegantă!
    Ești o gazdă bună, Carmen!
    Sărbători minunate și petreceri reușite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Liliana, multumim 🤗
      Un sfarsit de an minunat si pentru voi! 💞

      Ștergere
  3. Felicitări domnului Chef pentru preparate! Şi ţie pentru brăduţi şi omuleţii de zăpadă! Foarte bună ideea cu bilele de mozzarella, o voi pune şi eu în practică de Revelion. Fur ideea şi dacă mă întreabă cineva, promit să spun "sursa"! :D
    Te pup, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim Potecuta draga 🤗
      Ideea cu figurinele culinare le am luat si eu de prin internet, deci nu imi apartine. Cred ca fiecare incercare, imbunatateste "reteta" 😜 Abia astept sa vad cum iti ies tie oamenii de zapada si bradutii!
      Te pup. Un sfarsit de an minunat sa aveti! 💞

      Ștergere