marți, 5 martie 2019

Ultima zi de Carnaval

... ultima sansa la gogosi, îninte de lasarea Postului ☺

Astazi este "Fetter Dienstag" (Mardi Gras, Shrove sau Pancake Tuesday ) adica "martea grasa" pentru ca este ultima noapte de Carnaval.

14 comentarii:

  1. Ne fac cu ochiul gogosile. Dar si blanita lui Leo, ne cheama la o mangaiere... :) Cat de cuminte se uita la farfurie si poza. Sarbatori frumoase si sanatate lui cuti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oh, eu gata, nu mai pot sa vad gogosile 😝😜 M-am saturat, am mancat in fiecare zi cel putin doua, in ultima saptamana.

      Multumesc Ina draga, Leo se simte ca un leu-paraleu 😉 Peste 3 saptamani si jumatate scapa de fixator si atunci va putea zburda in voie.
      Ganduri bune din Bavaria 😊

      Ștergere
  2. Ce fain e Leo! Cum priveste el, cu pofta, la gogosile colorate! <3 Minune de catel! E pe scaun, sede frumos si asteapta. :)

    Deja a trecut saptamana! Oare unde am fost in tot acest timp?! :) Zboara timpul de nici nu mai stiu in ce zi sunt! :))
    Zi minunata iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la quattro pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo ar fi sezut, dar nu ii permite fixatorul, de aceea pozitia aceea la masa. E curios sa stie totul, vrea sa vada, dar nu mananca decat mancarea lui speciala si din cand in cand cate o bucata de paine neunsa, daca eu am un sandwich, sau fructe, daca mananc eu (atunci doar vrea si el. Indiferent ce e 😜 banana, mar, moecov... astea sunt preferatele, mananca inrand cu mine, o musca eu o musca el 😜 La portocala, graph, afine, zmeura... doar gusta, apoi nu mai cere.)
      Gata, azi se incheie carnavalul. Iei, ar fi fost parada costumelor in orasul nostru, insa ne-am trezit de dimineata cu un vant napraznic (a batut cu 35-80 km pe ora, exista si 3 victime umane) si organizatorii au contramandat. Sunt care alegorice trase de cai si platforme ce poarta decoruri uriase... iti dai seama ce ar fi fost sa se sperie un cal, ce panica s ar fi produs in multime... Am ras azi la serviciu, ca in general, participarea ca spectatori la parada este combinata cu veselie, alcool, dulciuri si unii exagereaza, au a doua zi dureri de cap 😎 Noi ne am imaginat asa un scenariu, fiul vine acasa si povesteste parintilor ca la parada-carnaval, zburau caii purtati de vant, zburau mastile si copacii 😂 cine sa ii creada ca nu a baut nimic?!
      acum vantul s a mai potolit. Ieri de doua ori in drum spre casa am crezut ca zbor de pe sosea 😬
      Astazi sunt parade in alte orase, la noi gata, am scapat sansa anul acesta. Oricum eu nu aveam cum sa merg, ca abia astept sa fiu acasa la Leutu meu scump.
      pupici si imbratisari Diana draga. Ganduri bune cu drag de la trio pentru quattro 💕

      Ștergere
    2. Am vazut fotografiile (anterioare) cu scene de la festival.
      Hahaha! Fain scenariu! Mi-am imaginat scenele pe care vi le imaginati voi! :)) Chiar asa! Cine sa ii creada! :))

      Sunt convinsa ca micutul Leo ar fi adoptat pozitia "sezut" daca ar fi putut. Ascultator baiatul vostru. :)
      Cei mai multi dintre cainii pe care i-am avut au fost inainte de a ajunge si aici hrana speciala pentru ei si mancau aproape orice - doar ca nu le dadeam noi orice! :) Fara exceptie, toti pofteau, si nu puteam manca langa ei - boxerii (Bony si Boby) erau foarte pofticiosi; cand se intampla sa uitam, si sa mancam ceva - orice - langa ei, se asezau in fata noastra si le curgeau balele de pofta! Faceau balta! :)) Si tot scheunau, si loveau cu labuta in picioare, sa ne atraga atentia ca sunt si ei pe acolo. Si Miki e pofticioasa, si ne "cearta" daca nu-i dam si ei, si "zgarie" cu labuta covorul, sau picioarele noastre. Ca si Leo, nici unul nu ura/nu fura. :)) Bony, cand avea un an, a furat de pa masa din bucatarie o bacata de pulap de porc pe care se pregatea sora-mea s-o gateasca. A pedepsit-o ex-cumnatul (n-a batut-o!!) si a dresat-o mai apoi sa nu mai fure, sa nu manance de pe jos si nici sa nu ia de la altii ceva mancare.
      No, m-a luat valul amintirilor! :)
      Multumesc, Carmen draga! Seara frumoasa! Pupici! <3

      Ștergere
    3. da, stiu ca ai imaginatie cel putin la fel de bogata ca si mine, am mai patit si tu si eu sa ne putem transpune in faze descrise de una din noi 😜😎
      Despre Leo, da... e foarte ascultator. Nu cerseste niciodata, priveste si e curios ce fac sau ce mananc, si daca am un fruct in mana ii arat si ii dau cate o bucatica, asa cum ziceam. Dar mancarea noastra gatita nu il inteteseaza de loc. Daca mancam la masa, se tolaneste la picioarele noastre si trage un pui de somn, indiferent ca suntem acasa, in doi sau cu musafiri, sau ca suntem la restaurant. Asa s a invatat si avem noroc ca nu ne face fite.
      vaaai, imi inchipui balta... saracutii, le a plouat cu galeata, in gura si pe langa 😜😅
      Se zice ca macar o data pe saptamana, cateii e bine sa primeasca carne semicruda. Dar lui Leo nu ii place. Nu pofteste nici la mezeluri sau fripturi...
      Ma bucur ca nu avem probleme.
      Nici Chico al Ralucai 🙂
      Te pup draga mea. o seara minunata pentru dragele mele brasovence. Pt. 4 fete dragi, pupici si imbratisari 😘😘😘😘

      Ștergere
  3. Maine ma duc in targ si cumpar gogosi.Chiar vroiam sa te intreb cat mai are bietul catel cu bandajul de la picior,dar am vazut.Cred ca a fost un chin pentru toti.I-am povestit sotului patania voastra si zice:bine ca s-a nascut in Germania!El este mult mai atasat de animalute,decat mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bunica mea facea cam de doua ori pe an gogosi si le umplea cu marmelada. Ce ne placea sa privim cum cresc gogosile in uleiul incins 😋
      Mie mi-e dor de un langos cu branza... Ultima data am mancat in concediul petrecut in Apuseni, ne-a facut Florica, proprietara casei de vacanta. Hmmm ce specialista, ce gospodina!
      Aici pentru ca exista gogosi proaspete, facute de cofetari iscusiti, cu cea mai mare diversitate de umpluturi dulci, nu ma tenteaza sa fac eu in casa... Am inca reteta bunicii... dar, adevarul este ca gogosile sunt bune calde, proaspete si daca fac acasa, fac macar 20, si... cand sa le mananc pe toate?! Asa ca am ramas la a cumpara si a ne satisface pofta, in perioada de Fasching 😀
      Distractie faina maine in targ. Sa imi zici te rog cu ce a fost umpluta gogoasa ta 🍯🍩
      O saptamana minunata in continuare!

      Ștergere
  4. Sa nu razi! Nu ma pricep sa fac gogosi!
    Cand am pofta, le cumpar...:D Ma intreb daca lui Leo ii plac dulciurile.
    A atentat la vreo gogoasa? Macar acum, in convalescenta?
    Seara placuta, Carmen draga! O saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am facut de vreo 3 sau 4 ori in viata mea gogosi. Imi facea mare placere. Dar cum am zis mai sus, mancam fiecare in familue doua sau trei, restul le imparteam pe la vecini sau luam la serviciu a doua zi.
      Leo nu, nu mananca gogosi. metabolusmul cateilor difera de al oamenilir, stomacul lor nu poate prelucra zaharul. Pentru ei, zaharul este otrava. Cateii care primesc dulciuri sunt predispusi la cancer si diabet. Deasemenea cateii nu pot prelucra sarea, le ataca imediat rinichii si in timp, vor avea si probleme cu incheieturile.
      Leo primeste mancare special ptegatita pentru el, Helmut ii gateste de multe ori, dar in general primeste mancarea gata preparata, specifica varstei pe care o are.
      Te pup Suzana draga. o seara placuta 😘

      Ștergere
  5. Florile si Leo sunt speciale, de la gogosi ma abtin, sunt la dieta.
    Saptamana cu spor si ganduri bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim Roxana draga. Si tie o saptamana placuta si tie. Ganduri bune si imbratisari din Bavaria 😊

      Ștergere
  6. Apetisanta portia de gogosi!...le studiaza si Leo. Sunt convinsa ca oricat de ingrijorata si rezervata cu joaca lui Leo esti, el ca orisicare fiinta suferind de pe urma unui astfel de accident, are implicit un instinct de retinere la miscarea in forta datorat impotentei functionale a labutei ranite...deci lucrurile decurg de la sine, isi va reveni in dinamica miscarilor fix in timpul indicat medical.
    Leo e tare simpatic si amuzant cu "jartiera" roz...iar mediul compus din dragoste, ingrijire si bunatati e propice vindecarii precoce.
    O saptamana benefica si seara linistita! Pupici si imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si la mine in casa s-au mancat gogosi :)
    Vad cu bucurie ca Leo se simte mult mai bine .
    Insanatosire grabnica!!
    O seara frumoasa si o saptamana buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere