sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Capul și inima - Provocare muzicala 4/2019

Un nume ciudat pentru o formatie de muzica folk-rock ☺ The Head and the Heart/ Capul și inima... dar ce mai e ciudat în ziua de azi?! Indiferent de domeniu, important este sa fie autentic si de calitate. Aceasta formatie americana fondata în anul 2009 în Seattle, îndeplineste pe deplin aceste criterii.
Dupa ce a concertat pe scenele locale, în anul 2011 a lansat albumul de debut, cu care a urcat automat pe locul 109 al topului de album USA. Au urmat luni de turnee si în anul 2013 grupul (format din Jonathan Russell - voce/E-chitara,Josiah Johnson - voce/E-chitara, Kenny Hensley - pian, Chris Zasche - bass, Charity Rose Thielen - vioara/voce si Tyler Williams - percutie) a lansat al doilea album, care a urcat pe locul 10! Ultimul album - Signs of Light (2016) ocupa locul 5 în topul american. Singleul "City of Angels" (2017) ocupa locul 10 în topul Triple A.
Din repertoriul lor am ales aici: "Another Story" si "All We Ever Knew". Videoclipurile sunt sustinatoare adevarate ale frumoaselor versuri si melodii.

Tuturor, un weekend plin de armonie!

8 comentarii:

  1. Nu stiam de aceasta formatie! Minunate melodiile propuse de tine! Ce fain ca exista aceasta rubrica! <3 Am mai adaugat un video al unei frantuzoaice(il poti sterge, ca stiu ca nu se incadreaza in rubrica :D). Videoclipurile ei sunt culturale si cuprind domenii ca: arheologie, istorie, antropologie... sunt f interesante. Cu toate ca im este greu sa o urmaresc, nestiind franceza. Din pacate nu are toate videourile cu subtitrare. Ea se documenteaza destul de serios pentru a face aceste videoclipuri!
    Weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Florina draga!
      primul videoclip - SHAED - Trampoline, îl vad pentru întâia oara. Arta pura!
      al II-lea Jain - Alright, il stiam si da, este impresionant! atât prin mesaj, cat si prin voce si mod de interpretare.
      al III-lea da, ai dreptate, nu se inadreaza acestei rubrici, isi iti multumesc pentru ca mi-ai prezentat acest documentar despre Dispariria Anastasiei Romanov. Voi cauta acest canal Les Revues du Monde. O cheama Charlie Danger.
      Un weekend minunat sa ai, draga mea!

      Ștergere
  2. Iupiii! S-a deschis discoteca! :) Vin si eu, cat de curand!
    Imi place trupa! Canta fain si imi place ca "spun povesti" cu sens. :) Melodia a doua imi suna putin ca muzica anilor 60-70 (si 80) ceea ce, personal, ma bucura. :) Multumesc pentru ca mi-ai facut cunostinta cu ei! :)
    Weekend frumos in continuare iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca am putut si eu aduce aici ceva nou si frumos :-) Ce dragut ca si tie iti suna a doua melodie ca muzica anilor '60 - si mie ☺
      Oh dar ce nostalgie a provocat articolul tau!... minunat! Plutesc inca pe aripile amintirilor :-)
      Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio - un weekend placut în continuare!

      Ștergere
  3. Nemaiintalnita, nemaiauzita aceasta formatie muzicala, dar in final supriza dupa vizionare este placuta...primul video este tulburator, impresionant.
    Iti doresc un final de saptamana cu lumina in suflet, Carmen draga!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ai apreciat si tu frumusetea videoclipurilor, Gina draga. Si mie mi se pare ca prin filmuletul care însoteste melodia, acea piesa poate fi ridicata sau coborâta in inima telespectatorilor. O piesa buna însotita de un clip excelent, va ridica piesa cateva nivele mai sus pe scala succesului.

      Wow - videoclipul propus de tine este plin de ritm! wow ce spectacol! Rick Astley - Pray With Me este o piesa foarte frumoasa! Multumim <3

      Te imbratisez si iti doresc deasemenea, un weekend minunat, Gina draga!

      Ștergere
  4. Un nume de grup, care spune totul prin denumirea lui. Imaginile, textul si sunetul superbe, care pentru omul rational-sentimental, sensibil si iubitor de arte frumoase, captate de cap, procesate de ratiune, transmise catre inima, sunt o autentica hrana spirituala, iar asimilate cu moderatie, vor produce stari si sentimente de bucurie, pace si fericire SUFLETULUI ! Merci beaucoup !
    O zi si o saptamâna sublima, alaturi de cei apropiati, draga Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumiri pentru recomandare! Sunt atâția artiști despre care nu am auzit... decât aici!
    Toate cele bune, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere