joi, 4 octombrie 2018

Automobile de epoca

În vacanta de astă-vară, am vizitat printre altele, orasul toscan Massa Marittima... Ajunsi în Piazza Garibaldi, am admirat Palazzo Comunale si Palazzo dei Conti di Biserno apoi am intrat în Domul San Cerbone. Am intrat pe rând, pentru ca Leo nu a avut voie.

Si pentru ca am avut timp - ca doar eram în concediu, am intrat în vorba cu doi localnici, doi bunici sfatosi si simpatici care se odihneau pe scarile catedralei. De la Don Alberti am aflat ca Lupa Capitolina - statuia etruscă ce simbolizeaza întemeierea Romei, este lupoaica reprezentata cu botul întors spre cei doi copii, în timp ce gemenii Romulus și Remus sug amândoi; Lupa senese - este lupoaiaca ce priveste înainte (spre Roma), iar cei doi copii - doar Romulus suge, Remus e mai de-o parte, simbolizând ca a fost înlaturat/ucis de fratele său. Lupa senese simbolizeaza întemeierea orasului Siena (am sa revin si cu fotografii din Siena). În Toscana, exista numeroase reprezentari ale lupoaicei sieneze, asa ca si în Massa Marittima, iar localnicii sunt foarte mândri de simbolurile ce le poarta si transmit.


Dupa ce ne-am despartit de Maria-Sole si de bolonkezul Dante, am luat loc pe o terasa si am comandat câte o bere autohtona, sa avem timp sa mai rasfoim ghitul turistic si sa alegem urmatoarea localitate pentru popas. Abia ce ne sosisera berile si imensa piata a fost invadata de automobile de epoca - oldtimer, cum zic nemtii.


Superbe exponate! Extrem de scumpe si în perfecta stare de functionare. Soferii si copilotii se aflau intr-un turneu "Carovana Romantica 2018 - Toscana si coasta etrusca". Dintr-o data, linistea oraselului s-a spulberat. Zeci de fotografi amatori si profesionisti au început sa mișune în piata printre masini, terasa pe care cu câteva momente înainte am fost singuri s-a umplut si din stânga si din dreapta noastra, clientii au inceput sa comande bere, în toate limbile pamântului ☺ Domni cu casti ciudate, cu sepci si ochelai de soare, doamne purtând palarii cu boruri largi si esarfe fluturând, muzica, râsete, flash-uri, frânturi de discutii... parca-s fi atipit în piata si m-am trezit într-un studio de film! ☺
Prezint aici cateva din cele mai frumoase antique car, ca o completare la articolul de la MfC cu tema "Masini trnsformate", cu mentiunea "at last - the best" ☺ Sper ca am facut o mica bucurie mai ales participantilor de ieri: Lumea lui Alexandru, Diana, Cristi, Poteci de dor, GhitaB, Nima, Suzana, Zinnaida, Rux Copilarim si Ginei.















13 comentarii:

  1. Oh, da! Mie mi-au facut placere fotografiile cu masini de epoca! (si celelalte foto - si filmuletele! ce te mai iubeste Leo!!!) :)
    Superbe masinile de epoca! Fiecare ne poate purta... intr-o pagina de istorie! Ce bine ca exista oameni care-si permit sa le intretina, sa le arate in toata splendoarea lor!
    Am observat ca doua dintre ele au intrat in contact: Leo si Chihuahua! <3 "Who let the dog out?"
    Ce dragalas e si Dante! :) Acum aflu despre aceasta rasa - interesanta.
    Ati avut parte de o excursie foarte faina (si) in acea zi: de la linistea dintre zidurile antice in zarva masinilor de epoca! Excelent ai zis-o cu trezitul in studio de film! :)
    Multumesc si pentru informatiile despre Lupoaica - habar nu aveam!
    Iti doresc sa ai weekend minunat, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. am avut parte de excursii interesante pe intreaga perioada de concediu, acum ca ma gandesc, imi vine sa-mi urc baietii in masina si sa pornim iar spre insorita Toscana... Leo si-a facut prieteni mereu, peste tot. El e foarte prietenos 😏 si da, ma iubeste, ca si eu ma topesc de dragul lui.
    Asa masini elegante inca nu am vazut niciodata, sau mai bine zis atatea masini elegante la un loc inca nu am vazut. In Bavaria se fac asemenea turnee cam in fiecare luna de vara. Peste tot in curtea castelelor poti admira automobile de epoca, dar asemenea tiouri luxurioase ca aici in Massa Marittima inca nu am vazut.
    ma bucur ca ti-a pkacut surpriza mea 😊🤗
    PS. Bolonka a fost in cap de lista la preferintele mele, insa Helmut si-a dorit un catel de talie mijlocie, asa ca ne-am decis pentru Foxterrier si asa a ajuns Leo in inimile noastre 💓
    Bolonka au par ca oamenii si de aceea este o rasa indicata celor ce sufera de alergii, cum e fiica mea Raluca. Cu alergia ei cu tot, il iubeste pe Leo de nu mai poate. Si spre fericire, foxterrierii nu lasa par, nu naparlesc. Acasa e mereu curat. Fixterrierii trebuiesc trimmati in mod regulat, eu am invatat sa il trimez singura, nu mai mergem la salon de frizerie 😏👍

    Pupici si imbratisari, de la trio pentru trio 😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu asemenea piese de epoca ai realizat un deliciu de postare!...
    Celebra "felina" Jaguar...pretiosul Rolls Royce...Bentley...nici nu stiu spre care optez sa ma opresc, imi place Jaguarul verde. Modelele in timp si-au modificat mult aerodinamica, chiar si amplasarea oglinzilor, forma si dispozitia farurilor...iar siglele erau adevarate bijuterii.
    Amplasarea exponatelor in vecinatatea unei catedrale sau castel le sporeste farmecul. Exemplare de epoca pot fi vazute si in Colectia celebrului tenisman Tiriac.
    Bineinteles ca si Leo a avut aventurile lui in acest tumult al zilei.
    Multumesc pentru informatiile despre gemenii si Lupoaica lor, pentru superbele imagini surprinse!
    Te imbratisez si iti doresc un sfarsit de saptamana cu sanatate si clipe minunate, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina draga, ma bucur ca ti-a facut placere sa-ti plimbi privirile printre oldtimer! unele exponate au valoare mai mare de 150 de mii de euro, iar aici luceau toate si erau puse la punct in cele mai mici detalii. Intretinerea unei asemenea masini este deja în fiecare luna un salariu pe-o luna - un salariu sanatos si de occident ☺ In caravana erau înscrisi doar milionari! Un turneu de placere, cu hoteluri de lux rezervate din timp, cu seri dansante si tot pi-pa-po-ul! O lume frumoasa din exterior :-) Mare dreptate ai, masinile acestea sunt adevarate bijuterii. Imi închipui ca Tiriac are câteva exemplare asemanatoare în garaje (ca nu are doar un garaj ;-))
      Dar revenind la lumea noastra, da, si noi si Leo am savurat ziua.
      Despre lupoaica... da, uite asa învata omul. In timp ce ne intretineam în povesti cu cei doi bunici bastinasi, eu fotografiam. Si la un moment dat am observat lupoaica si zic "aaa, uite si Lupa romana" la care Don Alberto spune "nu nu! nu e Lupa romana, este Lupa senese!" si in continuare mi-a atras atentia asupra micilor diferente... Când peste câteva zile am ajuns la Siena, eram cu lectia învatata! ☺☺☺
      Te îmbratisez deasemenea si iti doresc un weekend minunat! pupici <3

      Ștergere
  4. Ooooh, daaaa! Chiar o mare bucurie! Îmi plac mult astea, pur şi simplu mă întorc în timp şi-mi imaginez vremuri, oameni, trăiri.
    Mulţumesc frumos, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mica? Daca asta e mica... ma inttreb cum ar putea arata o mare bucurie!! :)))
    Am facut un scurt tur al orasului si am vizitat datorita tie Domul. Este... linistitor si inaltator.
    Foarte foarte interesanta istoria Lupoaicei. Nu stiam ca sunt doua. Nu cred ca am invatat despre asa ceva nici la istorie - e totusi ceva deosebit, inedit, cred deci ca mi-as fi amintit! :P
    Nici eu nu stiam despre rasa Bolonka (eu ii ziceam tot caniche .. hahahaha, dar cum sunt rude nu eram foarte departe de adevar). Ce dragalas e ;)). Si Leo cel minunat si-a facut inca un prieten (l-am zarit ceva mai jos printre pozele cu masini.

    Voi doi sunteti asa de draguuuuuti <3. Ador filmuletele cu voi. Ma incarca pozitiv instantaneu :D. Va multumesc!

    Cu masinile am calatorit iar de la marea cursa la hames bond si inapoi :). Superbe exemplare!! <3 [ m-as fi fotografiat cu toate hahahahahahahaha ]

    Si eu am prb cu parul de animale. Dodo era caniche deci am fost norocoasa. :P Puteam sta cu nasul in snuruletele lui molicele fara probleme. Dar Leutu nu e tot hipoalergenic? Parca asa stiam. <3

    Pupici cu draaaag :* si multumiri multe multe pentru minunata supriza si doza de mare(grooooooss cum spune micul meu N) bucurie :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce ma bucur! :-) imi creste inima când imi spuneti ca aflati lucruri noi si interesante de pe blogul meu <3 E o motivatie uriasa! Multumesc <3
      Leo are o blanita care nu are voie sa fie tunsa, ca cica isi perde pigmentul... Blanita lui se indeseste pe piele si de aceea trebuie trimat in mod regulat - o data pe trimestru. Nu napârleste si nici nu-i cade parul, însa cin are alergie, simte cand ia contact cu Leo. Fiica mea are o sensibilitate mare. Daca Leo o linge pe mâna, ii ies imediat basicute. Apoi... asta vara, când era imbracata în pantaloni scurti si s-a târâit in genunchi sa se joace cu el pe covor, i-au iesit deasemenea basicute. Trebuie sa se spele o data la 15 minute pe maini si fata :-( Daca îl mangâie sau daca ii sta cuminte în poala, nu are nicio reac´tie, dar... e alergica. La Bolonka nu! Imi pare rau, asta e, acum il avem pe Leutu si il iubim toti. Raluca e atenta sa se spele des, insa altfel nu face nicio restrictie. SE joaca cu Leo, il pupa, il ia in brate, e totul ok. Pentru ca nu lasa par.
      Asa care va sa zica, vei avea in curând un catelus! Doamne cat ma bucur si pentru tine si pentru el! Kouki <3 tare simpatic nume! Cat este de slabut - ce fericire sa il adopti tu! Ma bucur mult mult mult! Va pup si va îmbratisez <3

      Ștergere
  6. Excelenta aceasta postare. Iti multumesc pentru ineditul pe care ni-l impartasesti. Si virtual este perfect sa vezi asa ceva!

    Un weekend minunat, plin de povesti frumoase! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce minunății pe patru roți! Mai ales impresionantele Rolls... Adevărate bijuterii, care au învins la proba timpului, prin robustețea și frumusețea lor.
    Mi-au plăcut mult și primele poze, cele cu biserica și orașul italian pe care l-ați vizitat în vacanță. Iar Leo și cățelul mic... sunt delicioși!
    Toate bune, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mullt ca ai privit expozitia de masini de epoca alaturi de noi.
      O saptamâna cât mai placuta, Alex draga!

      Ștergere
  8. Superbe! Felicitari pentru articole! Va urmaresc cu drag!

    RăspundețiȘtergere