sâmbătă, 6 septembrie 2014

Mâine este ultima zi de Plärrer


Târgul Plärrer - Augsburg, este cel mai mare festival popular din Suabia bavareza si are o traditie de peste o mie de ani. Se organizeaza de două ori pe an, primăvara (începând cu Duminica Paștelui) și la sfârșitul verii (august / septembrie), durând de fiecare data aproximativ două săptămâni.

Numele de Plärrer deriva de la cuvântul "geplärre" adica "urlet" pentru ca târgul, acum la fel ca si odinioara, ofera o multitudine de oportunitati de divertisment, începând cu felurite carusele clasice care te-nvâtrt sau turnuri metalice pe suporti rotativi, care te arunca spre cer si "te lasa fara aer" si încheind cu corturile uriase, pe scenele carora, cele mai en vogue trupe interpreteaza live, muzica traditional-bavareza, rock-n-roll, rock sau pop, de actualitate sau oldies. Participantii ( ~1,2 milioane pe an) sunt veseli si foarte galagiosi si singurul motiv pentru care se afla în târg este de a se distra si de a se simti cât mai bine.

(va urma)

10 comentarii:

  1. Aceste sfarsit de saptamana vad eu ca a fost dedicat distractiei.:)
    Pe la voi distractia se ridica la cote mexime,pe la noi inca e la inceput.;)Pe Crisul Negru sunt cateva localitati care au si locuitori de etnie maghiara,asa ca au hotarat sa-si faca o sarbataoare.A inceput la Remetea cu o zi dedicata muzicii si dansului popular maghiarmapoi la Tarcaia distractiei mondene ,dansuri moderne,majorete,muzica usoaramconcerte de tot felul si activitati sportive,iar azi e ziua dedicata intrecerilor corale,bisericesti.
    Apar si eu cu cateva imagini,nu de alta,dar a trebuit sa particip ieri cu trupa de micuti la o alta activitate"Ferestre deschise spre Europa" ,un proiect initiat de Consiliul Jud.Bihor si Debrecen.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici totul se repeta la fiecare jumatate de an dar de fiecare e altfel, de aceea macar o zi mergem în târg.
      Vremea superba din acest weekend este deasemenea imbietoare :)
      Dupa atata ploaie si racoare, nici nu mai suntem obisnuiti cu temperaturi de 30 grade la umbar!
      pupici si o duminica frumoasa!

      Ștergere
    2. Distractia tine trei zile ca în povesti? :))
      pupici!

      Ștergere
    3. Plärrerul de toamna si Plärrerul de primavara tine doua saptamâni.
      Eu la Herbst-Plärrer 2014 am fost de doua ori, odata pe 31 august când am prins o zi superba cu soare si astazi, când a fost exagerat de cald! 30°C la umbra... pe 7 septembrie, nu imi mai amintesc sa mai fi prins o asemenea vreme in ultimii ani!
      pupici. Noapte buna draga mea ♥

      Ștergere
  2. Targurile populare incep sa se dezvolte si pe aici door ca nu reusesc sa-mi dau seama la ce date se vor desfasura si anunturile le vad, de regula, dupa ce s-a incheiat totul (unul dintre dezavantajele celor care nu se uita la TV si nu citesc ziarele cu regularitate) :)) Oricum, cele putine la care am fost in ultimii ani nu se compara nici chiar cu cele la care am fost candva in RO, dar cu cele de prin alte state?! Cred ca le lispseste stralucirea pentru ca... nu-s autentice... Hm... Habar n-am cum se explic faptul ca se copiaza prea mult de la altii...
    Toate "jucariile" de prin parcurile de distractii imi plac - nu cred ca exista vreuna pe care sa n-o fi incercat de-a lungul timpului (chiar daca a fost la nivel mai mic). :)
    Zile fericite iti doresc! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asta spun si eu - nimic ce e copiat nu va avea durata si nici stralucire. Sunt atatea datini specifice fiecarei reginuni, aestea trebuiesc intretinute si transmise generatiilor tinere.
      Cat priveste "jucarioarele" hmmm.... eu nu sunt prea curajoasa :)) Nu ma urc pe nicio dracovenie care te zbuciuma si te invrte, te ridia si te tranteste :)) Poa-sa fie si pe gratis, ca eu tot nu ma urc! :))
      Pupici si numai ganduri bune! ♥

      Ștergere
  3. Inca odata admir pastrarea si respectarea traditiilor. Avem nevoie de asa ceva, de momente de deconectare si distractie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu toate ca in general, totul ramane la fel, pastram traditia si participam :) Frumoasa este atmosfera generala a târgului si mai ales compania pe care o ai :)

      Ștergere
  4. Mi-ar placea sa vad un astfel de targ; pe la noi, cred ca exista ceva similar, cum ar fi cel de pe Muntele Gaina, (in timpul verii)... dar, nu sunt sigura... de obicei media prezinta astfel evenimente in ajunul tinerii lor si chiar, mai rau, in chiar ziua respectiva... Anul trecut am fost la Targul Bucurestiului de Craciun, dar nu erau decat standuri cu mancare si mici produse/articole de sezon. Cred ca pe vremuri existau si la noi, adica stiu ca erau din documentarele Sahia sau arhive... parca aud... "hai la balci, la balci, la balci..."
    wow... nostalgia...din nou!! ca sa revin la post, la noi acum se deruleaza niste evenimente, dar intr-o prezentare care mi se pare mai putin traditionalista, as zice ca influentele moderniste sunt mai pregnante...
    O saptamana insorita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e bine sa iesi din casa si sa te amesteci cu multimea, sa simti pulsul sarbatorilor si sa te patrunda spiritul. Eu in general nu scap niciun eveniment... Dimineata ceasul meu desteptator declanseaza radioul si practic ma trezesc la stirile locale. Dureaza doar 2-3 minute si aflu pe scurt tot ce e actual in orasul meu si mai ales prognoza meteo ma intereseaza. Cât timp sunt la baie ma gandesc ce sa imbrac si cu mici exceptii, buletinul meteo nu a gresit.
      O saptamana frumoasa si tie, Alexa draga!

      Ștergere