sâmbătă, 1 martie 2014

1 Martie

b

Punctuali, vestitorii primaverii au ajuns si în cutia mea postala :)
Fratele, tatal si prietenii bucuresteni - Alina si Cristi, au facut posibil ca aici, pe meleagurile bavareze sa fie promovat obiceiul Martisorului. Mare bucurie mi-au facut si tare mândra mi-am prins în dreptul pieptului magicul Martisor, legat cu snur rasucit din matase rosie si alba.
Am fost întrebata de cunoscuti, ce reprezinta si am raspuns țanțoșa: este o traditie româneasca, ce marcheaza începutul primaverii, martisorul este purtator de noroc iar firul cu care este legat reprezinta unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumina-întuneric. Este daruit cu drag, celor dragi!
Va multumesc din suflet si va doresc o primavara plina de bucurii si împliniri!

8 comentarii:

  1. Ce frumos din partea lor! :)
    Nu m-am gandit sa trimit un martisor catre tine! :( Sa-mi fie rusine! Dar anul ce vine n-o sa uit si unul va fi special mesterit pentru tine!
    Primavara minunata sa aveti! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ai o primavara frumoasa!
    Tantosa, tantosa :), mi-a placut asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos... Să ai o primăvară frumoasă, CARMEN! Te pup!
    P.S.: Nu ți-am mai recunoscut blogul, CARMEN...:)) E tare frumos acum! Are un aer de primăvară...:))

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani de Martisor! O primavara minunata, plina de bucurii si voie buna, alaturi de cei dragi, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-ti fie micul Martisor Prilej de bucurie Acum, cand florile zapezii pier, Si primavara iar invie!! La multi ani de 1 Martie si o primavara de vis ╭•⊰✿╭•⊰✿╭•⊰✿ :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos!!! Si eu mi-am prins martisor in piept <3!! Anul acesta am lucrat cateva in punct cruciulita :). Am o floricica de cires:D.
    O primavara minunata sa avem!
    cu drag
    rux

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga mea,eu chiar nu mai am cunostinte carora sa le trimit macar o felicitate de sarbatori.As fi bucuroasa daca m-ai dota cu adresa ta si apoi vedem noi.Ce zici? Adresa mea de mail:ffllooaarreeaa@yahoo.com.Astept un raspuns.

    RăspundețiȘtergere