vineri, 2 august 2013

Alo, aterizeaza bunica!

Va mai amintiti filmul din 1981, cu Sebastian Papaiani, Mimi Enăceanu, Adela Mărculescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu si Adina Popescu? O comedie savuroasa al carui titlu l-am preluat si adaptat (original "Alo, aterizeaza strabunica!") pentru ca mamica mea nu este înca strabunica - dar mâine va ateriza la noi si pentru urmatoarele doua saptamâni-si-jumatate vom fi ocupati sa-i oferim o vacanta cât mai placuta. Numai bine, de câteva zile au terminat sesiunea de examene si fiicele mele, iar eu si Helmut ne vom lua câteva zile libere.
Bunica soseste mâine dimineata, împreuna cu Tanti Sofi (mamica Dianei) si abia astept sa vad daca doamnele vor tine pasul cu programul încarcat pe care l-am pregatit, minutios si cu multa dragoste.
Am avut în vedere faptul ca distinsele doamne sunt interesate sa viziteze castele, muzee, parcuri si am ales din tot ce cunoasc, ce este mai frumos! Le vom plimba aici în Bavaria, dar si în Austria si Italia.
Marea surpriza consta în excursia de trei zile în Italia, cu vizitarea orasului Verona si vizionarea spectacolului de opera Aida, în amfiteatrul roman! Anul acesta Verona serbeaza 100 de ani de la nasterea marelui Verdi, asa încât spectacolele vor fi de gala! Vom pastra însa secretul pâna când vom ajunge la Lacul Garda - unde am facut rezervari pentru noi patru, la o pensiune. Nu le spun înainte - decât ca trebuie sa-si pregateasca o geanta cu cele necesare unui voiaj de trei zile! :))  Doamne, abia astept sa le vad ochii uimiti! Pâna acum nu am scris nimic, pentru ca mamica citeste blogul meu în fiecare zi, asa ca... Diana, ssssssssst, pastram înca secretul, sa nu cumva sa le spui ceva la telefon! :))
Si uite asa, de unde eram aici singurica, voi avea dintr-o data doua mamici (Mama si Tanti Sofi sunt prietene din timpul liceului!) si le voi rasfata asa cum merita!

19 comentarii:

  1. Am spus ca esti un om de exceptie.Ca ai musafiri nu ma mira,dar ma intreb cand ai timp pentru toate?Iti urez, alturi de mama (pe care o invidiez un pic) sa aveti parte de cele mai frumoase momente de viata.Cu drag,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Floarea, iti multumesc pentru frumoasele cuvinte. Timp? Daca vrei ceva, gasesti timp... sanatate sa fie!
      ;) trebuie sa iti spun ca planul cu excursiile l-am facut singura si cand l-am avut in forma finala, l-am aratat sotului meu. Ma asteptam sa-mi propuna sa mai tai din activitati, nu neaparat din cauza ca aceste vizite si excursii presupun o gramajoara frumoasa de bani cheltuiti, dar msi ales pentru timp... Dar nu numsi ca nu a comentatau ca prea as exagera cu iesirile, ci a fost intru totul de acord, ba chiar a adus imbunatatiri la programul meu :) excursia la Bodensee fiind propunerea lui. Cred ca acesta este "secretul" cum reusesc eu sa fac atatea -sotul meu este exact aceeasi fire si ne sustinem permanent unul pe celalalt. Nu este neaparat un merit, ci... chestie de noroc :)
      Te pup draga mea. Iti trimit imbratisari si numai ganduri bune!

      Ștergere
  2. Ce fain! Parca m-am emotionat si eu acum...:))
    Sa aveti zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaaaa.. acum le-am lasat sa se odihneasca putin. Eu sunt la birou pana la ora 13 si abia astept sa ajung acasa. Dragele de ele, ce ma bucur ca le am langa mine pentru urmatoarele saptamani!
      Te pup Geanina draga.

      Ștergere
  3. Frumos! Am observat eu bine că mereu aveţi oameni în preajmă. Cred că toţi veţi avea numai bucurii cu programul pe care l-aţi făcut. Dar chiar! Nu ne înveţi şi pe noi, cum reuşiţi să vă organizaţi atât de bine şi să faceţi atâtea? Am văzut răspunsul dat doamnei Floarea, dar pe cuvânt că mai vreau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, esti o dulce! :)
      Am mai povestit aici pe blog ca, de cand locuiesc in Germania, am devenit mult mai punctuala, organizata si ordonata. Eram si inainte, dar acum excelez. Nemtii sunt im marea majoritate asa, pentru ca altfel nu poti tine pasul cu societatea in care traiesti! Nu intru in amanunte, pentru ca as putea povesti pagini luuuungi ;) dar aspectul organizarii concediilor vreau sa il detaliez. Legal, orice angajat are dreptul la 30 zile concediu de odihna plus sarbatori nationale si religioase. Planificarea concediilor se face la orice intreprindere mare, pana in luna martie a a.c.asa incat, trebuie sa hotarasti din timp ce vei face in august sau decembrie. In plus, birourile de turism ofera rabat de pana la 30% din pret pentru cei ce se incumeta sa faca rezervari cu 10 luni inainte de perioada concediului. Asa ca... eu am pana in luna martie planul cum si unde imi voi petrece vacantele. Apoi... orice vacanta o traiesc de 3 ori :-D:-D:-D cum? Prima data caut informatii despre zona respectiva, despre istorie, arta, geografie, adun datele si ma gandedc ce as putea vedea atunci cand voi fi acolo. Apoi vine timpul cand sunt acolo si, pentru ca deja am citit atatea despre loc, sunt mult mai relaxata si ochiul mi se concentreaza pe detalii pe cate le descopar la fata locului.A treia data, petrec aceeasi vacanta din perspectiva fotografiilor si amintirilor adunate in vacanta. Dupa cum spuneam, fiecare vacanta o traiesc de 3 ori :)
      Sunt multi care se lasa total in voia soartei si spun ca hotarasc spontan ce si cum ;) eu nu sunt asa. Eu hotarasc spontan alte situatii... zilele de concediu imi sunt prea pretioase sa le las la voia intamplarii. Un sfarsit de saptamana il las la decizii spontane, sau cum imi petrec timpul liber de dupa orele de serviciu. Vacantele, nu! ;)
      Un start bun in weekend, Mihaela draga!

      Ștergere
    2. Ce frumos ai spus că trăieşti concediul de 3 ori, şi ai dreptate în ceea ce spui. Deci, dacă mă gândesc bine şi sistematizez, a fost întâi felul de a fi ordonat şi apoi şi viaţa în Germania. Te întrebasem pentru că am văzut ce vacanţe frumoase(şi se vede de departe câtă documentare faci), ce de activităţi şi proiecte izbuteşti să duci la capăt şi pentru că ştiu câtă muncă presupune un blog ca al meu. Unul atât de cunoscut şi de actualizat zilnic, ca al tău, presupune cu siguranţă şi mai multă muncă. Îţi mulţumesc frumos pentru răspunsul detaliat şi încerc să vin cât pot de des, pe-aici, ca să mai aflu una-alta şi să ştiu ce mai faci. Astăzi vine şi puiul meu cu tati acasă, şi ştiu că voi avea mai puţin timp pentru blog. Dar acolo unde vin cu plăcere, voi găsi timp să continui.
      Un week-end frumos, Carmen!
      Cu drag, Mihaela

      Ștergere
  4. Te așteptam! Distracție plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos! Te admir din suflet draga Carmen, esti un om tare frumos! Te imbratisez cu mare, mare drag!

    RăspundețiȘtergere

  6. ...ne vizitati si pe noi?Vroiam oricum sa discutam detaliile nuntii din septembrie...
    Ma intreb cum o sa cuceresti cuscrele...Pusi din ULM LU.

    RăspundețiȘtergere
  7. Este intr-adevar foarte frumos sa faci astfel de surprize unor oameni care nu-si permit sa vada Germania sau Austria zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună CARMEN!
    Sincer m-ai lăsat fără cuvinte cu planul pe care ți l-ai propus!
    Vă doresc sănătate,zile frumoase și multe bucurii să aveți parte!
    Weekend fericit vă doresc!
    Cu mare drag! !

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoase planuri! Le urez o vizita cat mai placuta musafirelor tale. Acum mi-am amintit ca deja stiam de saptamana trecuta ca va sosi acolo mama ta, de cand am postat fotografia cu brutarul SIMPAtic :)
    Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Super fericire !
    Arena di Verona va fi culmea,sunt sigur!
    Vacanță plăcută și momente de neuitat să aveți!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ha, ha! Ce titlu amuzant ai ales! Am revăzut de curând comedia spumoasă din anii'80 şi mi-a plăcut mult să-mi amintesc de modul de viaţă al acelor vremuri...

    O vacanţă cât mai frumoasă pentru "străbunica" şi întreaga familie! Îţi admir stilul atât de ordonat şi organizat în care îţi programezi fiecare detaliu al vacanţei.

    O duminică frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumos! Ai pregatit un program de vizita foarte interesant, sunt convinsa ca vor fi impresionate.
    Va doresc vacanta placuta si sa strangeti amintiri de neuitat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vaaai! Sa ma bata norocul - ce sa zic altceva?! :) - de toanta ce sunt! Articolul acesta nu l-am citit! Am vazut eu ca-ncepe “seria” de la nr. 2 dar nu mi-am data seama ce-i! Si ma tot dadeam pe dupa pom daca sa scriu sau daca sa nu scriu!
    Iata ca scriu! Am un elan ca ma incurc in litere si taste! De-ai sti cat ma bucur ca are mama aceasta vacanta!
    Nu am cuvinte sa exprim recunostinta si bucuria ca o stiu pe mama la tine! Citind articolele tale de-a lungul timpului am reusit sa inteleg ca esti o artista in mai toate privintele si pui suflet in tot ceea ce faci!
    Acum, pas cu pas, recitesc si privesc din nou minunile!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

  14. Vaaai! Sa ma bata norocul - ce sa zic altceva?! :) - de toanta ce sunt! Articolul acesta nu l-am citit! Am vazut eu ca-ncepe “seria” de la nr. 2 dar nu mi-am data seama ce-i! Si ma tot dadeam pe dupa pom daca sa scriu sau daca sa nu scriu!
    Iata ca scriu! Am un elan ca ma incurc in litere si taste! De-ai sti cat ma bucur ca are mama aceasta vacanta!
    Nu am cuvinte sa exprim recunostinta si bucuria ca o stiu pe mama la tine! Citind articolele tale de-a lungul timpului am reusit sa inteleg ca esti o artista in mai toate privintele si pui suflet in tot ceea ce faci!
    Acum, pas cu pas, recitesc si privesc din nou minunile!
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere