marți, 6 iulie 2010

Frieda Kahlo

Astazi se împlinesc o suta de ani de la nasterea uneia din cele mai mari pictorite ale lumii, Frieda Kahlo. O artista ce împleteste simbolismul, realismul, suprarealismul si expresionismul, cu motive din cultura mexicana, azteca si mayasa. O persoana fascinanta prin destin, caracter si mod de exprimare.
Fiica mea Raluca are la anul examenele de Abitur si tema lucrarii de diploma - arte plastice, este Frieda Kahlo.
Pâna la mijlocul lunii august 2010, în Martin-Gropius-Bau din Berlin este gazduita o expozitie retrospectiva a acestei mari artiste, expozitie pe care tare mult dorim sa o vizitam.

4 comentarii:

 1. O mare femeie, a facut din suferinta arta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Adevarat! O semizeita, drga Roxana.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ah.. draga mea ... una din secventele din filmul despre viata lui Frida Kahlo, în interpretarea lui Salma Hayek ... Chavela Vargas... mai tii minte?
  http://www.youtube.com/watch?v=0gQ31m4Yt0s
  asculta...
  Offtopic. Astazi suntem rivale. Spania- Germania. Sa câstige cel mai bun. Nu ne-om certa pentru atât de putin. Astept postarea ta...cu meciul. Eu nu mi-am cumparat steagul Spaniei...dar sefa a fost draguta si mi-a cumparat un fular, de Barça, de pe Rambla. Am sa mi-o pun...pentru ca în echipa Spaniei joaca multi de la Barça. Te pup si va îmbratisez cu drag pe toti. Acum cobor sa vad ce m-ai povestesti din Paris.

  RăspundețiȘtergere
 4. Giulia draga,
  filmul m-a impresionat într-atât încât mi l-am cumparat pe dvd :)
  Da, astazi marele meci Spania-Germania. Hai Spaniaaaa! Hai Germaniiiaaa! Sa câstige cei mai buni si norocosi! te pup

  RăspundețiȘtergere