marți, 6 iulie 2010

Frida Kahlo

Astazi se împlinesc o suta de ani de la nasterea uneia din cele mai mari pictorite ale lumii, Frida Kahlo. O artista ce împleteste simbolismul, realismul, suprarealismul si expresionismul, cu motive din cultura mexicana, azteca si mayasa. O persoana fascinanta prin destin, caracter si mod de exprimare. Fiica mea Raluca are la anul examenele de Abitur si tema lucrarii de diploma - arte plastice, este Frieda Kahlo. Pâna la mijlocul lunii august 2010, în Martin-Gropius-Bau din Berlin este gazduita o expozitie retrospectiva a acestei mari artiste, expozitie pe care tare mult dorim sa o vizitam.

4 comentarii:

  1. O mare femeie, a facut din suferinta arta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarat! O semizeita, drga Roxana.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah.. draga mea ... una din secventele din filmul despre viata lui Frida Kahlo, în interpretarea lui Salma Hayek ... Chavela Vargas... mai tii minte?
    http://www.youtube.com/watch?v=0gQ31m4Yt0s
    asculta...
    Offtopic. Astazi suntem rivale. Spania- Germania. Sa câstige cel mai bun. Nu ne-om certa pentru atât de putin. Astept postarea ta...cu meciul. Eu nu mi-am cumparat steagul Spaniei...dar sefa a fost draguta si mi-a cumparat un fular, de Barça, de pe Rambla. Am sa mi-o pun...pentru ca în echipa Spaniei joaca multi de la Barça. Te pup si va îmbratisez cu drag pe toti. Acum cobor sa vad ce m-ai povestesti din Paris.

    RăspundețiȘtergere
  4. Giulia draga,
    filmul m-a impresionat într-atât încât mi l-am cumparat pe dvd :)
    Da, astazi marele meci Spania-Germania. Hai Spaniaaaa! Hai Germaniiiaaa! Sa câstige cei mai buni si norocosi! te pup

    RăspundețiȘtergere