duminică, 11 iulie 2010

Pompier voluntar

Asociatia pompierilor voluntari a organizat ieri si azi serbarea de vara. Fiul vecinului nostru este seful acestei asociatii, asa încât am participat foarte motivati, sa-i sustinem pe eroii orasului nostru.
Daca nu esti lovit de soarta si nu este nevoie sa fii salvat din flacari, aproape ca nici nu te gândesti la acesti tineri, care fara niciun interes, îsi sacrifica timpul liber în interesul societatii. Pompierii spun ca nimic mai rau nu li se poate întâmpla decât sa ajunga prea tarziu, acolo unde sunt chemati sa ajute. Adevarati oameni de omenie!!!
Din cauza caniculei, foarte putini participanti s-au încumetat sa iasa din casa, dar spre mirarea noasta, în cort am gasit o climatizare fantastica, un aer la fel de placut ca sub marchiza, pe terasa noastra. Si i-am admirat pe tinerii pompieri, care astazi s-au organizat în mod exemplar, unii au gatit si au servit la mese, altii au facut mici demonstratii lânga masinile rosii sau s-au ocupat de copiii curiosi, în visurile carora, meserie mai frumoasa decât pompier, nu exista!
O fanfara bavareza a întretinut buna dispozitie, am primit fanion de participant si dupa ce am vizitat standurile, am luat loc la o masa si am servit prânzul (ce serviciu! cui îi face placere sa stea la cuptor, când temperatura aerului la umbra este 38°C?!) Am licitat din placere pentru aranjamentele florale si m-a impresionat când am auzit orgnizatorii spunând ca ar fi foarte fericiti ca la ora închiderii, bilantul cheltuieli-câstig sa fie zero la zero!!!
CINSTE lor, POMPIERILOR VOLUNTARI!
PS: o urare sanatoasa spune: "Sa dea Dumnezeu ca în fata casei tale, sa nu parcheze niciuna din cele trei masini: salvarea, pompierii sau politia!"

2 comentarii:

  1. Noi suntem vecini cu Freiwillige Feuerwehr Walheim.... nu spun ce spectacol e cand au vineri seara antrenamente sau cum se numesc. Vinerea de la 17:00 sunt antrenati micii pompieri voluntari carora li se va alatura si gaza. Pe canicula de afara i-am vazut saptamana trecuta de doua ori scotand barca cu motor si pornind la patrule pe Neckar.....
    La meciul Germania-Argentina au montat in garaj-dupa ce au scos doua masini afara- un ecran mare pe care au proiectat meciul. La final au pus furtunele in functiune si s-au racorit...de fericire! Nu vreau sa imi inchipui ce faceau daca iesea Germania campioana!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceska draga,
    eu sincer sa fiu, pentru ca nu m-am aflat niciodata în vreo situatie în care sa fie nevoie de ajutor (Doamen multumecu-ti!)nu prea am constientizat ce înseamna a-ti oferii serviciile voluntar! FANTASTIC! sunt oameni de tot respectul!
    Pacat ca "Sommer Märchen" nu s-a terminat asa cum toti am visat... dar...daca totul ar fi asa usor de realizat, poate ca am uita sa apreciem efortul :))

    RăspundețiȘtergere