sâmbătă, 11 februarie 2012

Parfumul unui colţ de stea


Surâsul stelelor e magic. Sclipirea stelelor e pura ca apa de izvor.
Copil fiind, mi-am dorit sa pot musca din enorma stea-soare ca din mar, sa-i cunosc gustul. Noaptea, mi-am dorit sa calaresc pe semiluna, lânga piticul cu fes incandescent ce împrastie stele cu parfum suav de vis. Înca de atunci, am stiut ca licuricii agatati pe mantia albastra de catifea a noptii, emana fara pauza parfum de povesti.
Când stelele îngheata, cad pe Pamânt sub forma de fulgi de nea, risipind puritate si prospetime, iar când vor sa ne îndeplineasca dorinte, atunci stelele fac bungee jumping, legate cu un snur diafan de foc.
În adolescenta
am dorit sa iau luna în camera mea, sa-mi recite toate poeziile romantice. Stelele si cărțile mi-au devenit prietene fidele si împreuna cu "Micul print"am început sa înteleg ca „numai cu inima poți vedea bine, lucrurile esențiale rămânând ascunse ochilor“. Încet-încet, descoperind grația picturilor si finețurile muzicii, universul meu a capatat culori de curcubeu. Stelele, prin perfectiunea formei lor, mi-au provocat continuu curiozitatea si m-au ajutat sa-mi dezvolt imaginatia. Am început sa le simt parfumul peste tot. Stele cu miros de vesnicie, în arhivele astrologice, stele cu iz de mister în simbolistica, horoscoape si calendare, stele cu parfum irezistibil de bucurie în ochii copiilor fericiti, stele cu miresme de statornicie si dragoste raspândite de inimile îndragostitilor.
La maturitate, am învatat ca cerul este locul unde se duc cei dragi, când se transforma în stele... Ce mângâiere ca sunt acolo si îi putem vedea!

Se obisnuieste sa se spuna ca viitorul este scris în stele dar... sa nu uitam ca magia lor este la îndemana tututror:
E
au de Star- lansat de Casa Thierry Mugler, este un parfum pentru femei, creat de parfumiera Louise Turner. Designul flaconului apartine lui Jean Jacques Urcun. Se spune ca Eau de Star este o versiune "diluata" a parfumului Angel si este recomandat ca parfum de vara pentru ca are mai multa prospetime decât faimosul "frate mai mare".
Notele de top sunt aromele acvatice. O mireasma
echilibrata de pepene, miere, vanilie şi caramel creaza pur si simplu o aroma delicioasa, alaturi de notele de baza: patchouli şi vanilie.
Angel - "fratele mai mare" a fost creat de parfumierul Olivier Cresp, designul flaconului fiind semnat Thierry Mugler. Reteta sofisticata, contine ca note de top: bergamota, nucă de cocos, mandarine, pepene galben si scortisoara; ca note de mijloc: caise, mure, miere, iasomie, crini, orhidee, piersici, prune, trandafir si fructe rosii de padure, iar ca note de baza: amber, caramel, mosc, patchouli, ciocolata, tonka si vanilie. "Înger nevinovat si diva seducatoare într-o singura aroma", un parfum fascinan, care combină contradicţii şi dă fiecarei femeie un sentiment distinct. O combinaţie îndrăzneaţa, usoara şi delicioasa, senzuala, memorabila şi unica ...
Black Star - este un parfum unic, cu o compoziţie caracterizata de arome intense florale si fructante, combinate în asa fel încât sa creeze o unitate energetica si sa înconjoare purtatoarea cu o aura, sporindu-i sex-appeal-ul şi feminitatea. "Parfumul este... eu la flacon" a declarat tânara cântareata Avril Lavigne - artista careia parfumul i-a fost dedicat. Ca într-un potpuriu, în parfum sunt amestecate cu bun-simt si finete, arome de Hibiscus roz, pere verzi, prune coapte si ciocolata neagra. Mesajul transmis: Fii propria ta Stea!
**************************************************************************************
Povesti parfumate cuprinse în rubrica saptamânala a Mirelei, au scris: Mirela, Lili, Sara, Lolita, Doru, Calin, Vero, Gabi, GabrielaElena, Karmapolice.

12 comentarii:

  1. Carmen, ma bucur ca ai avut un weekend plin si reusit, dar ma bucur si ca ai scris le tema de azi o noua si incantatoare poveste! Ceea ce poate inca nu-si dau seama multi, este ca povestea aceasta e bine sa fie citita pe indelete, la toti care au participat si au scris sau postat muzica atat de inspirata.E o frumoasa clipa, poate o ora, in care sa respiri din parfumul amintrilor sau creatiei fiecaruia dintre noi! Foarte mult mi-a placut povestea ta. Si prafumul Black Star e minunat, imi palce mult Lavigne! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. posturile tale parfumate sint cele mai poetice nu ma satur sa le citesc

      Ștergere
    2. Multumesc Mirela! ai dreptate. Eu îmi iau timp :) îmi placnespus de mult povestile parfumate ale prietenilor nostri. Ce bine ca ai avut o asemenea initiativa! Pupici.

      Ștergere
    3. esti o dulce, Karma police! multumesc mult! pupici

      Ștergere
  2. Nu stiu la ce varsta se pierde magia stelelor,in acesti ani plini de documentare stiintifice...; ramane horoscopul, pentru cine are curajul; eu n-am...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie înca îmi place sa privesc cerul înstelat si fascinatia este la fel de mare... De câte ori am timp, merg la Planetarium sau Observatorium, la fel de interesata ca si în timpul studentiei.
      Despre horoscop :)) râd de câte ori este citit la radio...

      Ștergere
  3. Ce frumos ați scris despre stelele copilăriei... Și ce frumos că au "miros de veșnicie"!...
    O săptămână reușită vă doresc! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult Sara!
      sa ai o saptamâna de scoala plina de succese!

      Ștergere
  4. Mi-a plăcut mult povestea :)!

    RăspundețiȘtergere
  5. Stelele ne insotesc toata viata, picurandu-ne din magia lor. O plimbare printre stele care mi-a placut mult si m-a facut sa visez. Multumesc!
    O saptamana frumosa cu alb de poveste si praf de stele! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce urare frumoasa! "o saptamâna frumoasa cu alb de poveste si praf de stele!" multumesc mult! aceasi urare înapoi... eu nu as fi putu formula mai bine! pupici

      Ștergere