sâmbătă, 17 decembrie 2011

Vineri seara

Firma la care lucrez, a organizat ca în fiecare an si în acest decembrie, Serbarea de Craciun - la restaurantul Gögginger Weinklause (Augsburg).
Vineri dupa orele de serviciu am avut programare la coafor, dar pe când parul meu a fost super-artistic ridicat într-un coc, peste Augsburg s-a napustit uraganul Joachim, cu o viteza de 120 km/ora! Coafura mea a rezistat doar datorita kilogramului de fixativ pe care coafeza l-a folosit :)
Seara, orasul era acoperit de zapada, care însa nu a rezistat nici macar pâna sâmbata dimineata. Sotul meu s-a oferit sofer, m-a dus si adus de la restaurant, astfel încât nu am vazut nicio problema în a încalta pantofi cu tocuri extrem de înalte.
Este foarte placut sa întâlnesti colegii de birou, îmbracati elegant si detaşati de problemele de serviciu, cu fețe relaxate și puși pe șotii! Din pacate, câtiva au lipsit, unul dintre ei - pompier voluntar, a fost implicat în actiunea de eliberare a soselelor, de copacii zmulsi din radacina de uragan.
Dupa ce am schimbat complimente la un pahar de sampanie în pivnita de vinuri a restaurantului, seful firmei a prezentat bilantul de succes al anului ce tocmai se încheie, a rostit traditionalele urari pentru Craciun si Anul Nou, apoi ne-am deplasat în sala de restaurant si fiecare si-a ales un loc la mesele decorate festiv.
Ca si anii trecuti, am fost rasfatati cu un meniu deosebit:
aperitiv - untura cu jumarele, unt cu masline si franzela alba; file de barbun (Mullus barbatus) cu salata de câmp si sos de smântâna.
felul I - supa crema de ierburi aromatice
felul II - friptura de cerb, piure de cartofi cu
trufe negre si merisoare, sau la alegere, file de peste Dorade prajit, piure de cartofi cu trufe negre si legume calite.
desert - "Dragoste fierbinte" adica înghetata de vanilie cu zmeura fierbinte, sau la alegere strudel de mere cu înghetata de vanilie si frisca.
Bauturile au fost la libera alegere, fiecare a putut comanda vinuri (alb, rosé, rosu), bere, sucuri si cafea.

Fotografiile le-am facut cu telefonul mobil. Nu am avut aparat de fotografiat :(
-----------------------------------------------------------------------------------
Pingback: Zina, Zina, Pandhora, Max, Vera, Mirela, Alina, Rokssana, buzuc marius, anastasia, alicee, tu26dor, karma police, Sophie, theodora0303, Irina, Lumi RO,, Regina Kara , Costin Comba, Adina Amironesei, C.L.M.,

9 comentarii:

  1. Ma gandesc doar cum s-a asortat carnea de cerb cu un vin rosu sec.

    RăspundețiȘtergere
  2. eleganta si frumoasa ca intotdeauna :)
    excelent,savuros meniu...mai ales acea "dragoste fierbinte" mmmm...

    petrecerea pe care a facut-o firma noastra cu ocazia Craciunului nu a fost atat de formala...s-a desfasurat intr-un club din centrul vechi al Bucurestiului...a fost funny...am avut ca tema "ceva rosu" in tinuta si fiecare a incercat sa fie cat mai inventiv posibil :)
    invitati au fost cei de la El Negro...ei canta un reggae foarte fain...asa ca am avut o seara plina de fun :)
    asta este ultima saptamana inaintea vacantei de Craciun...sper sa treaca repede si pentu tine...pup dulce Carmen :)

    RăspundețiȘtergere
  3. rasfat maxim
    petrecerea mea de craciun a fost mai mult ca o iesire in club, majoritatea colegilor fiind destul de tineri, dar distractia nu a lipsit :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca a fost o seara pe cinste!
    Iar tu ai stralucit prin frumusetea din tine si eleganta ta.
    Din tot ce s-a servit, eu as fi inceput cu desertul care arata grozav, miamm

    RăspundețiȘtergere
  5. Costin,
    ;) eu am servit un Barrique cuvée rosu sec (Pfalz) 2008 (a mai fost la alegere Merlot 2010 tot rosu sec)
    Dar tare dor mi-e de un Recas! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pandhora,
    formala?! ... nici a noastra nu a fost, dar la restaurant se impune o anumita tinuta.
    Si noi facem cu colegii iesiri din când în când în cluburi, fara toalete pretentioase - de fapt si la birou, în nafara de sef, care poarta costum si cravata, colegii îmbraca jeans si camasa sau tricou. Fetele sunt mai elegante, dar barbatii au tinuta sport. Odata pe an însa, ne îmbracam toti elegant - pentru serbarea de Craciun. (în a te simti bine, tinuta nu incomodeaza niciodata!)
    Sa ai o saptamâna minunata! Pupici
    PS: eu lucrez pâna joi la ora 12 apoi... directia România :)
    Pâna atunci însa, 10 ore pe zi munca de birou!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sophie,
    fain! orice iesire cu colegii de serviciu este excelenta, mai ales când costurile sunt preluate de firma! :)
    Mda, media de vârsta în firma mea este 46 ani... Avem o serie chair anul viitor, care intra în pensie. Cel mai tânar inginer are 35 ani
    Sa ai o saptamâna minunata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Vera,
    ;) tu esti o draguta! multumesc mult. A fost o petrecere excelenta, am râs mult si timpul s-a spulberat ca întro clipita... Eu am plecat prima, dupa miezul noptii...
    Te pup draga mea. fie ca aceasta ultima saptamâna inainte de Craciun sa treaca usor si sa imtram în sarbatorile de Craciun sanatosi si veseli! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. important este sa te simti bine cu colegii - ca sa muncesti cu placere :); colegii mici(<26 ani) sunt mult mai dificili, ei inca copilaresc

    RăspundețiȘtergere