🍓🍈🍒🍓🍈🍒🍓🍈🍒🍓🍈🍒🍓🍈🍒
Când te uiți în jur și găsești prin casă o jumătate de pepene galben care te privește în tăcere, câteva caise care par ușor confuze, niște cireșe și câțiva căpșuni care șoptesc „acum, că mâine e prea târziu"... știi ce faci?! Le iei pe toate, le faci un duș rece și le trimiți direct într-o prăjitură de vară cu multă personalitate. Am început cu:- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr brun
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- 5 linguri de făină
- o jumătate de plic de praf de copt stins cu puțin oțet
- 5 linguri de ulei
- un pumn de pesmet fin
- și, desigur, fructele vedetă: pepene galben, caise, cireșe, căpșuni
- plus zahăr pudră pentru efect special de final
Albușurile, sub grija atentă a lui Helmut - nelipsit când vine vorba de spumă perfectă, s-au înălțat sub telul lui în norișori care păreau gata să plutească. Gălbenușurile s-au combinat cu zahărul și vanilia până au devenit o cremă galbenă ca soarele de mijloc de iunie (apropo, astazi avem 36°C! 🌞). Apoi s-a strecurat discret uleiul, făina și praful de copt s-au așezat cuminți, iar la final, spuma de albușuri s-a încorporat cu gesturi blânde, de jos în sus, cum cere orice rețetă cu respect de sine. ☺️
Aluatul a fost turnat într-o tavă potrivită (45×36 cm), căptușită cu hârtie de copt. Pesmetul s-a presărat fin, iar fructele s-au așezat cu grijă în tavă - în "forme geometrice" care-ar face orice riglă să zâmbească: rânduri, unghiuri, simetrii după chef și imaginație. Pepenele galben semisfere, cireșele fără sâmburi, caisele felii, căpșunile înjumătățite — toate aliniate într-un "mozaic comestibil de vară"
Aluatul a fost turnat într-o tavă potrivită (45×36 cm), căptușită cu hârtie de copt. Pesmetul s-a presărat fin, iar fructele s-au așezat cu grijă în tavă - în "forme geometrice" care-ar face orice riglă să zâmbească: rânduri, unghiuri, simetrii după chef și imaginație. Pepenele galben semisfere, cireșele fără sâmburi, caisele felii, căpșunile înjumătățite — toate aliniate într-un "mozaic comestibil de vară"
În cuptor, pentru 25 de minute la 200°C. Testul paiului: trecut...
Am scos tava, am pudrat artistic cu zahăr doar feliile din farfurie! Gata! Delicioasă, aromată, parfumată!
Este o rețetă reinventabilă, reinterpretabilă, repetabilă, cred că i se spune "pandișpanul în 5 pași”...E foarte simplu de făcut si e o idee bună când vrei ceva dulce, folosind ce ai prin casa.
Am scos tava, am pudrat artistic cu zahăr doar feliile din farfurie! Gata! Delicioasă, aromată, parfumată!
Este o rețetă reinventabilă, reinterpretabilă, repetabilă, cred că i se spune "pandișpanul în 5 pași”...E foarte simplu de făcut si e o idee bună când vrei ceva dulce, folosind ce ai prin casa.
🍓🍈🍒🍓🍈🍒🍓🍈🍒🍓🍈🍒🍓🍈🍒
Arată foarte apetisant şi bănuiesc că se topeşte în gură. 🥰
RăspundețiȘtergereSă aveţi o duminică pe măsura pandişpanului, dragă Carmen! 🤗😘
Multumim Vero draga ☺️😘 Am impartit llacinta cu vecinii si pentru maine, ne au mai ramas doua bucatele. Le vom lua cu noi la lac, a em de gand sa iesim la locul nostru drag de balaceala. Maine se anunta 38° asa ca, la lac va fi perfect!
ȘtergereO duminica minunata si voua!
This sun-drenched summer sponge cake sounds like pure joy on a plate: fruity, fragrant, and full of character, just like a good story told with sugar and imagination
RăspundețiȘtergereYeeees! I prefer cakes without cream in summer, only with seasonal fruits! 🍓🍑🍒
Ștergere