duminică, 12 ianuarie 2020

Semne bune Anul are…

Sunt din fire foarte activa si inventiva si chiar daca nu stiu de unde capat aceasta energie, stiu sa o directionez destul de bine. Agenda mea este în general completata pe 3 luni în avans, ramane însa destul loc si pentru spontaneitate. De ce aceasta introducere? Pentru ca vreau sa va povestesc cum mi-am petrecut eu prima zi din 2020 ☺
Una din fetele mele si-a redecorat casa între Craciun si Anul Nou si am însotit-o la cumparaturi prin IKEA si MöMa – doua din cele mai mari magazine de specialitate din orasul nostru. Repet, eu doar am însotit-o, mie nu îmi trebuia nimic! În raionul “Bucatarie-Baie-Hol” am descoperit o mini-etajera pe role, alba, din metal.  În mintea mea s-a deschis un cinematograf si imaginatia mi-a prins aripi… Am vazut imediat aceasta etajera la mine în dormitor în nuante de auriu… Asa ca am cumparat-o.
Din Bauhaus mi-am cumparat mai apoi lac auriu si cateva coli de hartie-de-matase. Le-am depozitat acasa în debara, pentru o zi când Inspiratia ma va bântui. Acea zi a fost 1 ianuarie!
Pe la ora amiezii, când majoritatea oamenilor trândavesc în fata televizorului, urmarind reluari ale programului de revelion, eu mi-am facut din bucatarie, atelier.
Dupa ce am asamblat etajera, am tras concluzia ca totusi este mai bine sa vopsesc grupuri de elemente, asa ca am demontat rafturile si rotile si m-am apucat de lucru.

Cadrul a fost cel mai greu de vopsit, culoarea mea aurie a prins abia la al treilea strat peste lacul alb, de fabrica.
Pe etajere am lipit fâsii din hârtia de matase, cu cleiul special, dupa care am aplicat lacul de protectie.
Când totul a fost zvântat, am asamblat etajera si lacuit suruburile de montaj. Era aproape miezul noptii, nici nu am realizat când au trecut douasprezece ore!


Nerabdatoare, am dus etajera în dormitor si am si încarcat-o cu “nimicurile” pe care le folosesc aproape în fiecare seara: crema de mâni, unguentul pentru talpi, picaturile de nas, pila de unghii, clestele pentru manichiura, servetul pentru sters ochelarii, borcanelele cu vitamine, agenda, creioane, pixuri, cablul de transfer date pentru telefonul mobil, cutia cu servetele… Doua din cele trei rafruri au fost deja pline! Etajera superioara am rezervat-o pentru Mous, Mouspad si laptop.
Când emisiunea pe care o urmareste sotul meu la televizor nu ma intereseaza, ma retrag în dormitor, imi iau laptopul pe genunchi (cu masuta speciala, pentru a evita supraîncalzirea laptopului) si ma uit la un film pe Netlix sau Amazon. Înainte de culcare, puneam masuta cu laptopul pe podea si mous-ul pe noptiera, unde oricum era plin cu “nimicurile”- ca abia mai nimeream întrerupatorul veiozei! Noaptea, daca ma trezeam pentru toaleta, trebuia sa fiu atenta sa nu calc pe cabluri ☹
Ei, de acum gata cu harababura! Etajera mea cu roti poate fi trasa direct lânga pat sau poate fi împinsa lânga dulap si toate lucrusoarele îsi au locul lor si îmi sunt la îndemana! Pe noptiera domneste acum doar veioza ♥

11 comentarii:

  1. Nu mă îndoiesc că succesul se datorează în cea mai mare parte asistentului! :)
    Frumos lucru a ieșit din mâinile tale, felicitări!

    Săptămână excelentă, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, daaa Zina draga, ai perfecta dreptate, Leo ma ajuta la orice fac 😅 E mereu pregatit sa dea o labuta de ajutor 🤣
      O saptamana minunata sa ai si tu, draga mea 🤗

      Ștergere
  2. Foarte frumos a ieşit! Şi e şi practică tare! Bravo, draga mea! Ai început cu dreptul la capitolul decoraţiuni, abia aştept să ne mai arăţi! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain suport! Felicitari pentru realizare si rabdare. Eu sunt fanul obiectelor pe roti. Mi se pare util din muuuulte puncte de vedere!
    Ma tentezi cu o vizita intr-un astfel de magazin... :)
    Nu prea stiu cum sa-mi pun culorile!
    Sa-l stapanesti sanatoasa, draga Carmen si sa fie plin mereu cu obiecte folositoare! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea, nu e greu de loc, incearca. Daca ai nevoie de suport, cu drag sunt langa tine.
      Eu am ales culori calde, potrivite cu auriu, pentru ca asa am simtit ca se asorteaza in dormitor.
      Te pup. Multumesc mult, Suzana draga 🤗

      Ștergere
  4. Practica. Ai inceput pe 1 Ianuarie, asa o tii tot anul.:P (harnicuta!). A iesit foarte bine, arata bine, de utila, ne-ai spus... Leo este nemaipomenit. Mai avea un pic si-ti dadea la mana suruburile :P. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😊🤗 da, Leo stie sa faca de toate, sorteaza rufe pt masina de spalat, pune rufe in uscator, face ordine prin casa, ajuta la descarcat cumparaturile din cos... 😜😅🤣 suruburile mi le a dat cu labuta stanga. Data viitoare il las pe el sa monteze singur 😂
      Te puo Ina draga. O seara buna 😘

      Ștergere
  5. Superbă etajera, Carmen !
    Felicitări pentru reușită dar și pentru că ai împărtășit ponturile asamblării cu noi..
    O zi frumoasă vă doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Stef draga.
      O seara cat mai placuta iti doresc 🤗

      Ștergere
  6. Arata minunaaat! Iar faptul ca are roti e super fain! Felicitari! Si asistentului! <3
    Anul plin cu realizari si bucurii sa va fie! Imbratisari si pupici, cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere