vineri, 17 mai 2019

Oricine stie ce înseamna dragostea, va intelege - Provocare muzicala


Este o melodie lansata în anul 1964 de Irma Thomas, cântareata americana supranumita "Soul Queen of New Orleans". Melodia "Anyone Who Knows What Love is (Will Understand)" a fost compusa de Randy Newman si Jeannie Seely.
Eu am descoperit varianta interpretata de Jessica Brown în filmul "Fifteen Million Merits"(2011) din serialul SF "Black mirror" si... m-am îndragostit iremediabil de aceasta melodie.

Ca in fiecare vineri 😊 Friendship Friday 😊 create with joy! Tuturor un weekend minunat!

12 comentarii:

  1. Ador aceasta melodie! <3 Zi frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina, ambele melodii sunt faine - diferite, desigur, dar faine! "Standing Tall" imi place foarte, foaaarte mult! :)
      Zile senine iti doresc!

      Ștergere
    2. Iti multumesc, Diana! Ambele sunt soundtrackuri din filme. "Standing Tall" este din mini serialul Ku'damm 59 recomandat aici de Carmen. Mie mi-a placut foarte mult serialul, iar melodia aceasta mi-a ramas la suflet. Versurile mi-au atras atentia, cumva prin fiecare vers este viata insasi.
      Weekend minunat iti doresc! :)

      Ștergere
    3. vai ce surpriza ne-ai facut aici, Florina draga!
      superbe ambele melodii! Prima, un Evergreen italian, a doua... o lectie de viata, asa cum spui <3 Excelente alegerile tale!
      sunt curioasa cum ai vazut serialul Ku'adamm -56/59? in versiunea originala (spuneai pe undeva despre profesoara ta de germana, presupun ca vorbesti foarte bine germana) sau ai gasit pe undeva filmul tradus? Netflix ofera mai multe traduceri - in limbile de vorbire larga in Europa.
      Un weekend minunat sa ai, draga mea <3

      Ștergere
    4. Ma bucur mult ca v-a placut! :D.
      L-am gasit pe un site online, Carmen. Oh, nu stiu atat de bine germana, sunt la nivelul A2-B1. De ~ 1 an am intrerupt lectiile de germana. Fiind o persoana emotiva imi e destul de greu sa vorbesc, cam orice limba. :D Profesoara mea de germana, Barbara, este la origini din München, nemtoaica. Iar lectiile le-am facut prin skype. Este un om la care eu tin foarte mult, pt ca a vazut in mine ceea ce eu nu vedeam si desigur multe altele.
      Weekend linistit! :* <3

      Ștergere
  2. Mi-a placut foarte foarte mult originalul, dar si coverul e fain!
    Irma Thomas are un timbru foarte placut!
    Hmmm nu am vazut filmul / serialul - e prima data cand citesc despre. Insa m-au dus cu gandul la un film pe care l-am vazut cred ca pe hbo (sau ceva de gen) acum cativa ani. Imi amintesc doar ca era ceva cu un bloc de locuinte ce parea parasit si avea o piscina si parca ii tinea prizonieri pe cei care ajungeau acolo .. hahahaha. Am vazut mai mult secvente cand butonam la tv - era ceva tot cu black sau dark something. :))
    Pupici cu drag :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt fan SF, accentuez S si mai putin F ☺☺☺ De aceea, am vazut toate "Black mirror" si The Twilight Zone - seriile vechi (nu seria 2019 din care nu am vazut inca nimic). Ca sa intelegi mai bine in ce directie se indreapta gustul meu pentru filme SF, dau ca exemplu Harry Poter care mie mi se pare un film pentru copii...
      Hahaha, ai vazut secvente?! pe mine daca ma intereseaza ceva, trebuie sa vad filmul intreg.
      Te pup. UN weekend minunat!

      Ștergere
    2. Pai am vazut doar spre final ceva din film :))). Era ceva cu o piscina si un recipient de apa pe bloc si cu un copil care ba se ineca ba nu.... ciudat film :))))).
      Am vazut si eu din The Twiligt Zone, cand s-a difuzat la tv. Imi amintesc si acum puricii aceia din prezentare :))).
      Nu m-am uitat la Harry Potter :D.

      Pupici <3

      Ștergere
  3. Imi plaaaace cantecul - mai mult imi place in interpretarea Irmei.

    Ooo! Black Mirror! Am vazut cateva episoade, si cel mai bine am retinut episodul cu porcul (unu, parca). Teribil mi s-a parut acel episod! brrr!
    (multumesc pentru reamintire - uitasem de el)

    Multumesc pentru delectare, Carmen draga! Weekend minunat iti doresc! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) mie imi plac foarte mult ambele variante, prima aici prezentata, pentru ca simt inca magia clipei, atunci cand am ascultat-o prima data, iar varianta Irmei, pentru originalitate. Irma are intr-adevar un timbru cald si mega-emotie in voce... nu degeaba a fost "queen of soul"!
      Serialul cu porcul mi s-a parut oribil, singurul oribil din intreaga serie de filme Black mirror. Ah, putin interesant mi s-a parut si filmul cu Captain Daly ... IN rest, mi-au placut absolut TOATE ☺
      Pupici si un weekend minunat!
      PS: am vorbit ieri cu mami a ta la telefon <3 abia astept sa ne intalnim <3

      Ștergere