sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Vesel si multicolor

Daca în ultimii ani moda a fost sa împodobim bradul într-o singura culoare - auriu, rosu, albastru, alb, cupru sau argintiu, trendul acestui an este combinarea culorilor electrice: verde neon, pink, oranj, galben, bleu ciel. Un brad "papagal" ☺
Mie personal îmi pare prea mult - în camera sunt deja o multime de culori (mobilier, covoare, bibelouri si alte ornamente) si am hotarât ca anul acesta vom ramâne la culorile clasice. Înca nu stiu exact ce culoare voi alege, însa bradul meu va purta doar o culoare (în mai multe nuante).

Pentru usa de la intrare însa m-am hotarât sa mesteresc o coronita ornamentala în culorile modei 2017. Asa ca mi-am cumparat doua marimi de globuri si o ghirlanda de brad artificial. Am avut în debara o coronita veche si am hotarât sa o folosesc ca suport. Cu voie buna, m-am apucat sa combin globurile si sa le leg pe sârmulita, câte patru, câte cinci. Mai întâi cele mari, apoi cele mici. Le-am fixat pe suportul lemnos si pâna când mi-am baut cafeluta, gata a fost si coronita mea.
Astazi am agatat-o la usa, pentru ca de luni, în orasul nostru se demareaza pregatirile pentru Craciun.
Deasemenea, împreuna cu Helmut, am legat instalatiile luminoase în jurul casei si am montat "bradul" în curte (chit ca a plouat). Din seara aceasta vor functiona, pâna în prima saptamâna a anului viitor.

20 de comentarii:

  1. Frumooos de tot! :)
    Curtea e atat de... eleganta incat - in poze - am senzatia ca este un salon!
    Mie nu-mi ies combinatiile pe coronite. :( Aproape in fiecare an incerc dar nu-s deloc multumita. Anul acesta ma las pagubasa... :)
    Pentru prima data in viata o sa avem brad din plastic... E unul micut dar dragut. O sa luam cateva crengi de brad, pentru parfum. :)
    Iti doresc sa ai o seara frumoasa in continuare! Si duminica super sa aveti!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) multumim <3 O sa fie din zi in zi mai frumos, abia am inceput cu decoratul casei/curtii ☺☺☺
      "Bradul" nostru din curte este doar o teava infipta pe un cerc de sarma. Din vârful tevii cad 8 fire cu led-uri. Firele sunt prinse de sarma printr-un mini-arc. Ceea ce face ca atunci cand bate vântul, firele sa nu opuna rezistenta si constructia sa pice :-) E atat de haios! Ziua aproape ca nu se observa, insa seara, beculetele induc ideea de brad :-)
      In general, in Germania decoratul e cu masura. Cand vad in filmele americane ce kitsch-uri au prin curte, ma apuca râsul :-) Fara decoratiuni mi se pare trist, asa ca ma bucur tare ca in cartierul nostru aproape fiecare casa pregateste un semn de bucurie pentru sarbatoarea Craciunului. Deja saptamana aceasta s-au pornit instalatiile luminoase. Luni va avea loc deschiderea oficiala a târgului Christkindlesmarkt si magazinele vor porni reclamele pentru Luna Cadourilor. Iubesc Adventul ♥
      Va pupam si noi. Imbratisari si ganduri bune, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
    2. Da, decoratul cu masura e esential - fiind prea multe ochiul nu se bucura de armonia culorilor si a formelor.
      La noi e zapada - a nins toata noaptea si aproape totul e alb (pe asfalt incepe sa se topeasca si e o lacaraie de primavara). Nu e o zapada care va tine prea mult dar e frumos si imi doresc sa fie zapada in lunile decembrie, ianuarie si februarie. :) Parca si luminitele decoratiunilor sunt mai stralucitoare pe fond alb si in luna decembrie sunt foaaarte necesare luminitele colorate, sclipicioase. :)
      Ziua minunata sa iti fie, Carmen draga! Pupici! <3

      Ștergere
    3. wow, sunt necajita ca la noi inca nu s-a depus deloc zapada... Marti, pe 5 decembrie, avem intalnire cu colegii de serviciu in Chriskindlemarkt. E minunat si ma bucur, dar parca daca era si un pic de zapada, ar fi fost perfect!
      Te pup draga mea. Salutari Cotofenei si Deliei. Va imbratisez cu drag <3

      Ștergere
  2. Foarte frumos ti-au iesit ornamentele. Imi place coronita multicolora.
    De abia astept si eu mirosul de brad in casa.
    Zile frumoase si luminoase, draga Carmen! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc :-)
      Si eu abia astept sa fie 24 decembrie! Noi impodobim bradul doar in Ajun. Iubesc mireasma unica de brad. Si ador serile sa ma intind pe canapea si in camera sa nu fie lumina decat de la ghirlandele electrice din brad si de la flacarile din semineu. Ma relaxeaza total acea atmosfera ♥ Daca in plus va fi si zapada, atunci nu mai imi doresc decat ca timpul sa faca o lunga pauza la sfarsit de decembrie :-) Vise... (abia astept concediul!)
      Zile frumoase si tie, Suzana draga! Un weekend cat mai placut!

      Ștergere
  3. Minunata asociere, creatia cu recreerea, ai un spirit practic si ingenios.
    Coronita e de-a dreptul personalizata si chiar daca este pestrita are pe "vino-ncoace"...
    O duminica binecuvantata, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc Gina draga :-) Si eu gasesc ca asa pestrita, coronita se potriveste cu usa alba si lambriurile gri. In sfarsit o pata de culori ☺☺☺
      Bradul nu mi l-as impodobi asa, insa pentru exterior ;-) ma bucur ca am probat ideea si ca a iesit atat de bine!
      O seara tihnita si tie! Weekend minunat sa ai!

      Ștergere
  4. Cat de frumoasa este coronita de la usa! Ai facut-o chiar fain!
    La noi este "bezna" înca! Sa treaca Mos Nicolae si dupa aceea ne împodobim si noi! Va doresc de acum sa va bucurati din plin de sarbatorile Craciunului!
    Pupici si duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. serbarea Adventului începe pe 3 decembrie, insa Christkindlesmarkt-ul se va deschide luni. Iar la noi in cartier va fi un târg "de Nikolaus" din 6 pâna pe 10 decembrie.
      Seara cand ma plimb cu Leo, imi place atat de mult sa privesc casele si curtile impodobite cu luminite. Ma emotioneaza la fel de mult ca atunci cand vad florile inflorind! :-)
      Multumesc asemenea! Te pup Ella. Noapte buna!

      Ștergere
  5. Ai mesterit o coronita foarte frumoasa, festiva si vesela, asa cum e si sufletul tau in aceasta perioada...Va admir rigoarea si dedicatia cu care va infrumusetati casa respectand traditiile, rezultatul e minunat si de neuitat, prietenii stiu de ce :) M-ai facut curioasa ce culoare va avea bradul vostru in acest an? Stau cu ochii pe blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Silvia, multumim pentru aprecieri. Admiratia este reciproca ♥ mie imi place tot ce iese din mainile tale!
      Craciunul petrecut cu voi a fost unul absolut deosebit! Imi amintesc mereu cu placere :-*

      Ștergere
  6. Minunat! Imi place si ma voi inspira de la tine. Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Cata frumusete si seninatate, cata inspiratiune, incat, marturisesc ca abia astept sa ma apuc de decoratii de sezon, pe ici pe colo si asta dupa ce voi reusi sa am un moment de 'relas'... :) ;) lol...nu stiu cand si cum voi reusi sa am parte de astfel de bucurii! Mi se pare ca uneori, cu cat imi doresc anumite lucruri, cu atat mai mult nu se intampla sau se intampla, in mod diferit, la "ceas" diferit de previziunile mele . Poate ca asa este viata, poate ca nu invat din lectiile ei pe cat ar trebui.
    Cu siguranta voi impodobi pe 30 bradul, de Sf. Andrei, chiar si cu o zi inainte, cine stie ;)... Cert este ca mai am trei zile pana la mini concediul de Sf. Andrei si 1 Decembrie. In rest, concediu planificat nu am. Simt ca sunt nu obosita, ci epuizata, dar imi cultiv increderea si incerc sa nu-i mai las pe cei din jur sa ma "intoxice" cu toate ale lor, de care nu poate decat sa-mi para rau.
    Revin 'à nos moutons' cum zice vecinul (*-*) si trebuie sa spun ca imi place si coronita, cat si bradutul eclectic din curte. O feerie de lumini ce imprastie o stare de bine si relax, intr-adevar.
    Multumesc de gandurile frumoase si pozitivitate, Carmen! ca-ntotdeauna salutul meu cordial de noiembrie tarziu, dar fascinant! cu drag din suflet, Alexa <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incearca sa izolezi mental problemele profesionale de viata privata si sa te preocupi in egala masura si de profesie si de viata ta! Sunt lucruri pe care daca nu le faci acum, nu le vei mai face niciodata.
      Stiu ca e greu, constiinta "nu si nu!" :-) Insa este foarte important sa pastrezi un echilibru in viata de zi cu zi. Daca intr-o saptamana lucrezi foarte mult, atunci in putinul timp ramas liber trebuie sa gasesti activitati care sa te elibereze de stressul acumulat. Plimbarile in natura ajuta mult, sauna, masajul, spectacole, lucru-de-mâna... Nu sunt vorbe aruncate doar asa :-) stiu exact ce spun, pentru ca si eu trec printr-o etapa profesionala foarte incarcata. Extrem de incarcata! Serile, cand sunt foarte obosita, vine dragalasul Leo si mi se aseaza in poala, il mangai si tare bine imi face sa simt ghemotocul de blana relaxandu-se, plin de candoare. Tu il ai pe Puiu, ce bine!
      Cu siguranta vom trece cu succes si peste aceasta faza ;-)
      Bradul il impodobesti atat de devreme?! Noi nu o facem decat in Seara de Ajun. E drept insa ca ne bucuram ochii cu ghirlandele de luminite din curte.
      Iti urez un start bun in ultima saptamana a lui noiembre! Multu succes si noroc in tot ce intreprinzi! <3

      Ștergere
  8. Ce atmosferă frumoasă, veselă și colorată, se pregătește la voi, de sărbători!
    Numai bucurii să aveți cu toți! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. gata, la noi a inceput Adventul. Duminica se aprinde prima lumanare din coronita. In toate casele crestine incep pregatirile pentru marea Sarbatoare. Se face curatenie - s-a inceput cu ornatul cu ghirlande luminoase a curtilor si a caselor pe exterior, se spala geamurile si se decoreaza pervazele, apoi se sterg dusumelele si se finiseaza curatenia generala in casa. Se trece la copt fursecuri si pe masura ce o vecina are ceva gata, face invitatii la seara de vin fiert si fursecuri sau turta dulce :-) Se alearga la cumparaturi, cadourile potrivite pentru fiecare, apoi se finiseaza lista pentru meniul pentru zilele festive si se cumpara bradul. Se scriu felicitarile si se trimit prin posta, se participa la colcte si la seri-muzicale cu scop de a aduna bani pentru a face bucurii si altor familii mai putin norocose din punct de vedere financiar... Ultima luna a anului este cea mai frumoasa si cea mai incarcata!
      O luna minunata sa aveti si voi, Alex draga!

      Ștergere
  9. ce frumoasa coronita, chiar vreau sa fac si eu una, am vazut un tutorial si cred ca voi reusi si eu!
    mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca ai nevoie de tutorial :-) Eu am reusit asa.. dupa d´buna dispozitie :-)

      Ștergere