duminică, 11 august 2013

Cotofenele la Verona (1)

(continuare la "Drumul spre Lago di Garda")
Nota: Pentru ca mamica si prietena ei din liceu, tanti Sofi, sunt sfatoase si deapana neîncetat amintiri din tinerete, am spus odata "sunteti ca doua cotofene" si de atunci, folosim apelativul ca pe un alint.
Am fost plecati de vineri dimineata în Italia la Lacul Garda si bineînteles ca ne-am plimbat nu doar pe malul lacului, admirând salba de statiuni de-a lungul strazii Gardesana Occidental, ci am vizitat si Verona.
Mamicile si-au împlinit un vis si totul a fost minunat!
Ne-am întors acum o ora si ma grabesc (pâna când nu expira tabelul), sa înscriu postarea cu aceste "câteva" fotografii la rubrica "Happy weekend", initiata de Elly (Blind love)










A fost un happy-happy-happy weekend! (va urma)

23 de comentarii:

  1. :))
    Tu stii ca ma bucur si eu de bucuria lor? Faine imagini iar la Verona trebuie sa ajung si.eu!
    O saptamana faina sa ai Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) nu ai ajuns in Verona?! vai Geanina draga, eu sunt pentru a 6 oara, data viitoare te sun si te iau cu noi obligatoriu! te pup

      Ștergere
  2. M-am gandit eu ca sunteti plecati undeva, ceva mai departe :)
    Fotografiile sunt tare frumoase, a patra e colosala :) Li se citeste pe chip bucuria si mamei tale, si lui tanti Sofi.
    E simpatic caietelul de impresii cu inimioare. Amuzant mod de a se exprima au gasit oamenii.
    Ce zid este acela impresionant, cu creneluri? Desi destul de intunecat, imi place mult.
    Carmen, ma bucur ca ai reusit sa ajungi la HW. Chiar ma bucur. De ceva vreme am hotarat ca tabelul sa ramana deschis pana luni dimineata, adica exact 24 de ore. :)
    Iti doresc si va doresc o noua saptamana plina de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine ca nu ai inchis tabelul :)) mi -ar fi parut rau sa nu particip, multumesc!
      A patra fotografie ;)) Se zice ca daca pui mana pe sinii Julietei vei avea noroc in dragoste! Cotofenele mele dragi, au spus ca daca pana la anul se vor marita, ne vor invita pe mine si pe Helmut nasi :)))) Le-am spus ca eu sper din suflet- niciodata nu e prea tarziu! :)))
      Zidul este zidul de aparare al cetatii Verona, cu partea superioara terminata sub forma de "coada de randunica", semn ce simbolizeaza familia della Scala - ce a guvernat regoinea intre anii 1259-1405.

      Noapte buna, Elly draga!

      Ștergere
  3. dc toti isi pun mainile pe piepul statuii (am mai vazut altundeva niste poze in care toti se fotografiau asa)? nu e o intrebare rautacioasa, ci o pun din curiozitate. rog sa nu va suparati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru ca legenda locului spune ca daca pui mâna pe sânii Julietei vei capata noroc în viata si în dragoste. Motiv pentru care bronzul statuii este lustruit doar în zona pieptului :))) Toata lumea se fotografiaza aici si coada sa ajungi lânga Julieta este enorma, înghesuiala de nedescris, fiecarui turist revenindu-i doar câteva secunde, cât pentru o fotografie, apoi esti împins, vin urmatorii.

      Ștergere
  4. Minunat! Statuia este a Julietei? Iar acela este un faraon?
    Voi, cele 3 coțofene, radiați de fericire. App, în Grecia, anul trecut, tata îl ducea în spate pe fratele meu de 2 ani (atât avea atunci), iar la un moment dat, a obisit. Ca să se justifice, tata a zis:„ A obosit cămiluța! Nu mai pot!”. La care:„ Ce?! Diii, cămiluță!” De atunci ne-am zis (în vacanța aia) „cămiluță” atunci când vroiam să glumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Statuia este în curtea casei-muzeu "Casa di Giulietta". Casa lui Romeo nu este deschisa publicului.
      Faraonul face parte din decorul pentru opera Aida, depozitat în piata Piazza Bra, în care se gaseste arena romana - Arena di Verona.
      Gresit! cotofenele sunt doar doua! :))

      Ștergere
    2. Aaa... există și casa lui Romeo?
      Vai, scuzele mele! :)))

      Ștergere
  5. De veţi fi fericiţii naşi, înseamnă că vă vedem pe-acasă!
    Mi-a plăcut cum scriau în caietul de impresii. Cu inimioare nu am mai văzut. Dar se potriveşte locului.
    O săptămână frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anul acesta este imposibil. Am fost însa anul trecut o luna intreaga, un tur de forta prin Romania. La anul poate ca vom veni din nou.
      O saptamâna minunata si tie Mihaela draga! pupici lu' ala micu'

      Ștergere
  6. Deci Romeo este totusi un om cu scaun la cap, nu se da mare cu casa lui, nici cu masina...nici cu laptopul... Doar Julieta e moarta (si la propriu si la figurat ) dupa faima !...

    RăspundețiȘtergere
  7. O excursie pe cinste! Se citeste bucuria pe chipurile voastre. Se vede ca v-ati simtit minunat impreuna si poate ca si peisajul din jur a contribuit la asta.
    Abia astept episoadele urmatoare.
    Saptamana faina va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o saptamana minunata si voua Larisa draga! mamica ta mai e la tine?
      pupici si îmbratisari

      Ștergere
  8. De dimineata, de la prima ora, surioara mea insista: "vezi daca sunt poze! vezi daca sunt poze!" Si nu voia sa priceapa ca nu-l pot forta pe PC sa faca ce nu vrea! E un PC mai incapatanat decat o pisica! :)

    Multumesc pentru fotografii! Imi place cum suna "cotofene"! :)) Voi prelua ideea in ceea ce o priveste pe mama! :)
    Zice surioara mea ca mama ii calca pe urme, prin orasul indragostitilor! Pentru ca sora mea e "topita" dupa Italia in general dar de Roma in special.

    Multumesc, Carmen.
    Zile fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, pupici de aici de la noi si pentru tine si pentru Delia.
      Cotofenele sunt acum in pat, le dor picioarele, azi le-am dus la Gradina Botanica si la Zoo, aici în Augsburg. Am plecat dimineata si ne-am întors acum 5 minute.
      A spus mama ta ca Delia a fost cu ideea de a vinde tot si de a va muta undeva în Bella Italia :) Si noi suntem indragostiti de clima si cerul azuriu al Italiei, dar din fericire, noi facem doar 5 ore cu masina si putem fi la Lacul Garda. Si de aici, se pot face zilnic excursii spre Roma, Venetia, Verona, totul e la distante mici.
      Va pupam. O saptamana faina!
      cotofenele mai au o saptamâna si se vor întoarce acasa :))

      Ștergere
    2. :)) a zis tanti Sofi ca v-a sunat aseara, nu mai putea de bucurie sa va anunte ca ea tocmai s-a întors din Italia si zice "oh, Diana mea a spus - stiu mami, noi stim deja de o saptamâna!" si continua " toata lumea stia unde vom petrece weekendul, numai noi habar nu am avut ce surpriza ni s-a pregatit!" :)))

      Ștergere
  9. Eu care stiam programul vostru,am asteptat sa va intoarceti din Italia.Cred ca sunt superincantate bunicile.Nu prea m-am plimbat eu la viata mea,dar la Verona am fost o data,dar sunt tare mandra ca am ajuns.Astept mai pe larg acesta plimbare.Cu drag si respect pentru tot ce faci,

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumoase poze! Cred că a fost o plimbare minunată!
    M-a amuzat teribil apelativul de "Coţofene". Un alint tare drăguţ. Sunt convins că au fost încântate de o aşa plimbare.
    O săptămână frumoasă, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. :))... frumoasa excursie! Va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere