duminică, 19 decembrie 2010

A parta duminica de Advent

Asa cum am promis, asta seara va poftesc la o cana de vin fiert. Scortisoara, cuisoarele, câteva linguri de zahar si doua-trei felii de portocala dau vinului o aroma deosebita!
Cuibarita în patura moale si calda, am si uita de gerul de afara (-8°C). Este luna plina si ultima duminica din-nainte de Craciun este pe sfârsite. Am aprins cele patru lumânari din Coronita de Advent si va invit sa savuram împreuna ultimele ore ale acestui minunat sfârsit de saptamâna.


Pingback: Carmen, Cristian, Teo, Vania, Mirela P, Gabriela I.

17 comentarii:

  1. Te rog din suflet să îmi păstrezi şi mie un pahar de vin dar dacă poţi fără scorţişoară... nu îmi place :D Sunt şi pretenţios după cum vezi... O săptămână cu multe bucurii şi cu moşi în fiecare zi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristian,
    tot din suflet îti spun ca, extra pentru persoanele care stiu ce vor, mai pun de-o serie de vin la fiert, cu felii de portocale, zahar si cuisoare... Fara pic de scortisoara! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. He-he! IEri am iesi la coliba din livada am facut foc si am incalzit Glühwein. Poti vedea dovezi pe blog....

    RăspundețiȘtergere
  4. Ceska,
    am vazut si m-am bucurat! Gâza e tot mai "barbat" ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. stai asa..nu scapi asa usor...te roggggg spune si cum faci vinul fiert ca de curand am auzit de pus cuisoare si portocale eu nu stiam de varianta aceasta. Vreau sa incerc si eu cu aceste noi arrome dar vreau sa fiu sigura ca pun doar cantitati suficiente, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce atmosfera placuta e la tine acasa, acu aroma de vin fiert si iarna tinuta dincolo de ferestre. E superba si floarea de amarylis. Am avut si eu candva uba la fel, in ghiveci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca tu ai fugit de -9 grade, noi ce sa mai zicem la -14 cate erau cand ne-am intors aseara? Cand respirai simteai gheata in gat direct, ca nasul era anesteziat de frig :) Noi am dedicat duminica dinaintea Craciunului porcului taiat de rudele lui Cristi la tara in Teleorman :) Am mancat la soriiiici... Acasa ne-a dres mama cu salata de varza :))) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. minunat.Mi-ai facut o pofta de vin fiert.....doar ca nu pot sa imi fac sa nu o imbat pe zana :)
    Iti doresc Sarbatori minunate!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mella draga,
    cunosti vorba: gusturile nu se discuta! Ceea ce pot sa-ti spun, este cum am facut noi vinul, sa fie "delicios" pentru gustul nostru :)
    Deci la o sticla de vin rosu (750 ml) am pus doua linguri de zahar nerafinat (~50 gr),un plic de zahar vanilat, o jumatate de coaja de scortisoara (4-5 gr?), patru cuisoare, doua felii de portocala. Trebuie gustat :) Am pus la foc mic, cam un sfert de ora, fara a lasa sa fiarba! Poti pune si un paharel rom. Hmmmm! Hai noroc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Gabriela,
    cum altfel ar putea fi în Advent?! :) Suntem pregatiti... numaratoarea inversa a început: înca trei zile de servici siiiiiii... începe concediul de Craciuuuuuuuun!

    RăspundețiȘtergere
  11. Victoria,
    îmi pare rau pentru tine...Ai dreptate, orice papi tu, primeste si zânica :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Alina,
    ohoooo, ce pofta mi-ai facut de soric proaspat prajit! hmmmm!
    La noi s-a încalzit, azi a nins dar si plouat, întreaga zapada s-a dus...Dar, meteorologii ne-au promis una noua în Ajun de Craciun :)

    RăspundețiȘtergere
  13. gata am baut ca nu se mai putea sa stau sa astept pana la craciun..super buna reteta ta, multumesc Carmen.

    RăspundețiȘtergere
  14. Venit,baut,placut,pupat!!!!!!!
    Bine ca v-ati gandit sa-mi opriti si mie o canuta,multzam fain! Aroma facuse cale de mii de poshte,asa ca nu se putea sa nu trec sa ciocnesc cu oameni buni,nu?! Pai...nu!

    L'Automne

    RăspundețiȘtergere
  15. L'Automne,
    nu a mai fost vinul fierbinte :) dar cana ta a fost pastrata special!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ati incercat scortisoara si anason in cafea ?
    Fara sa vreau sa supar sau sa deranjez cititoarele(cititorii) acestui blog va propun sa incercati gustul unic si de ne-uitat al singurei CAFEA 100% NATURALA (80% Arabica si 20% Robusta) din lume in amestec cu plante si condimente alimentare naturale.
    Cateva dintre ele:
    scortisoara;cardamonul;ghimbirul;cuisoarele;ceaiul verde;anason stea;anason chinezesc+altele 8.
    Cum o cheama ? Nimic mai simplu sa afli numele ei(lor) .
    Tot ce trebuie sa faci este sa vizitezi : http://www.fitnesscoffee.ro .

    RăspundețiȘtergere