joi, 1 iulie 2010

Paris II

Astazi a fost zi de muzee. Am început cu Muzeul Luvru... si am avut ce face, ore întregi, pâna când nu am mai perceput nimic, pâna la saturatie. Minunatele sali ale fostului palat regal, adapostesc colectii si opere de artă din epoci diferite ale civilizaţiei, într-o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene până la ceramică, obiecte arheologice sau alte obiecte de artă. Mai mult de sase ore ne-am învârtit în labirintul palatului, apoi, din salile climatizate, am iesit din nou la temperatura de 35°C!
Am facut câtiva pasi si am ajuns la Arcul de Triumf Carroussel, apoi am intrat la înca un muzeu: d'Orsay, o fosta gara, care astazi adaposteste colectii de arta, tablouri si sculpturi celebre: Degas, Delacroix, Monet, Manet, Courbet, Matisse, Renoir, Pissarro, Redon, Sysly, Van Gohg, Millet...si multi multi altii. Tare mult ne-am bucurat sa vedem originalele multor tablouri pe care le cunosteam doar din albume de arta. O bucurie pentru suflet si ochi!
Seara, am facut o scurta plimbare la Trocadero si am încheiat ziua, cu o imagine deasupra Parisului, din Turnul Eiffel. La fiecare ora fixa, pentru cinci minute, turnul este luminat ca un licurici. În vârf, are mai nou un far rotitor, pe care de altfel îl vedem seara de pe balconul locuintei Simonei.

6 comentarii:

  1. Carmen draga, cu mare placere ti-am urmarit vacanta la Paris; personal iti multumesc pentru tot ce expui pe blog; foarte interesant si educativ! Ma bucur ca mai ai vlaga dupa atitea ore sa "trasmiti mesajele"...eu una apreciez!!!
    Iar Cinderella song de la sfirsitul pozelor, este preferatul meu; il ascult de citeva ori pe zi!de unde ai stiut ca-mi place????:))))imi vine sa ma ridic de pe scaun si sa dantzuesc!:)))
    Vacanta placuta in continuare si astept cu nerabdare noi poze si explicatii! pup,pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Nina,
    ce ma bucur! Multumesc mult pentru vizita :) mi-ai facut o adevarata surpriza.
    Da, ai dreptate :)) nu pot sa postez "la zi" pentru ca seara suntem rupti de oboseala si dimineata în zori, pornim din nou :)
    Te pup Nina si-ti doresc un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Germania, cea mai TARE !!!O echipa nu numai de lupta,ci si o echipa,tanara, de real talent!

    HAI GERMANIA!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Joco,
    te pup! mare bucurie mare! Hai Germaniaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iata ca si prea multa frumusete poate sa te copleseasca! Multumim pentru plimbarica! Au revoir!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina draga,
    orice abuz strica ;))
    Am avut zilnic program extra-super-aglomerat! Dar, de!nu ajungem prea des în Paris :)

    RăspundețiȘtergere