vineri, 8 februarie 2019

Dansul banilor? - Provocare muzicala

Pana acum câtiva ani urmaream in mod regulat serialul Suits (2011 a fost lansat primul sezon, anul acesta in luna ianuarie a fost lansat sezonul 8), nu pentru povestea americana despre viata angajatilor dintr-un birou de avocatura de mare succes (care mi se pare pura fantezie), ci pentru dialogurile savuroase, pentru temele atinse în discutiile eroilor din film si nu în ultim rând, pentru aspectul deosebit de placut al actorilor. Atunci am “cunoscut-o” pe Meghan (in film Rachel Zane), care pana la sezonul 7 s-a logodit în viata reala cu Printul Harry si tot atunci, am descoperit formatia Ima Robot, cea care interpreteaza melodia "Greenback boogie" , genericul muzical al serialului.
În general, sar peste generic la seriale (Netflix ofera optiunea “sari peste introducere”), exceptie fac doar la acele seriale care folosesc o melodie speciala – asa cum a avut Twin Peaks (1990) sau acest Suits.
La "Greenback Boogie" am gasit deosebit de placut ritmul melodiei antrenante, apoi, m-a frapat viteza cu care este interpretat textul, din care la prima auditie nu am înteles decat câteva cuvinte. Asta mi-a incitat curiozitatea si am fost mereu si mereu mai atenta sa înteleg despre ce este vorba în aceasta melodie. Apoi am cautat pe internet textul
 si am constatat ca o explicatie clara a titlului, nu poate da nimeni, iar interpretii au ales sa taca si se complac în acest mister.
Ima Robot este un grup american de rock-alternative, fondat la sfârsitul anilor 1990. De-a lungul vremii s-au perindat multi instrumentisti în trupa, leaderul si vocalistul a ramas mereu acelasi: Alex Ebert. Au lansat în total trei albume, însa cel mai mare success international al grupului este aceasta melodie “Greenback Boogie”. Ce înseamna “Greenback boogie”?! Se presupune ca “green” este folosit pentru bani – dolarii americani (sunt verzi), "back" inseamna "inapoi" si “boogie” este dansul “boogie-woogie”… acel dans curat, cu cca. 200 pasi pe minut ☺ Deci, titlul poate însemna “circuitul banilor” sau “dansul banilor” sau… cine stie la ce s-au gândit autorii Ima Robot?! ☺ Oricum, textul e superb, are multe întelesuri, fiecare poate sa-si imagineze ceva – lyrics aici. Videoclipul original este… cu totul altfel ☺ aici official video. Eu am ales sa prezint variant care ofera textul si are imagini din serialul Suits.
Un start bun în weekend!

ca în fiecare vineri  Friendship Friday  Create With Joy 

11 comentarii:

  1. Ooo, demential textul! Foarte inspirata alegere, Carmen!
    Si mie mi-a placut melodia de la SUITS! Uite, ca uitasem de ea. Si eu am cautat textul la momentul cand am vazut serialul, eram curioasa ce spune, deoarece cum ai spsus si tu, interpetarea e foarte rapida si nu intelsesem totul din generic. La serial m-am oprit la sezonul 3, nu stiu de ce... :D. Cred ca si din cauza ca nu mai aveam rapdare sa tot astept sa apara cate un sezon si asa mi-am pierdut intereseul.

    Au inlocuit o pe Meghan Markle in serial?
    Weekend minunat, Carmen! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa-i ca textul e TOTAL?! ☺☺☺ De când l-am descoperit, face parte din lista mea de melodii care ma insoteste peste tot (mp3 în masina).
      Suits nu am mai urmarit nici eu, cred ca tot dupa sezonul 3 m-am oprit si eu... mi s-a parut ca prea se invârt în cerc, mereu aceleasi intrigi, mereu aceleasi cazuri de coruptie, mereu aceleasi fete frumoase de avocati, lihniti dupa bani si putere.

      Propunerea ta este deosebit de interesanta! aud petru prima data numele acestei formatii - Twenty One Pilots, iar videoclipul... haha, mi-a incitat curozitatea. Am descoperit ca micuta creatură albă, extraterestra, cu coarne, ochi negri și urechi paroase cu pavilioane ca liliacul, se numeste Ned ☺ Melodia Chlorine este foarte proaspata, lansata în ianuarie 2019, in albumul Trench.
      Multumesc pentru interesantul videoclip <3 Un weekend minunat sa ai, Florina draga!

      Ștergere
    2. Chiar e foarte bun textul celor de la Ima Robot!
      Da, exact, aceasi impresie mi-a lasat-o si mie serialul Suits, ca se invart in cerc...
      Nici eu nu stiam de cei e la Twenty One Pilots, i-am auzit la radio nu de mult. Melodia Stressed out, are apropare 2 miliarde de vizualizari, daca o asculti, e posibil sa o fi auzit.
      Da, micuta creatura se numeste Ned. :)
      O dupa-amiaza de sambata linistita si insorita, Carmen!

      Ștergere
    3. nu, eu nu am auzit niciodata despre acest grup, nu cunosc nici melodia Stressed out.
      Te pup. O sâmbata placuta si tie, Florina draga <3

      Ștergere
  2. eu nu am vazut serialul dar nu e timpul trecut! chiar mi-ai captat atentia cu el!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain ritmul si excelente versurile! :) "Banii sunt facuti sa circule", poate asta-i motivul pentru care ne tot scapa printre degete. :)

    Nu stiam de existenta lor. Multumesc pentru auditie.
    Serialul l-am tot ocolit, pentru ca am vazut multe pe aceeasi tema, dar cine stie? poate dupa ce termin cu serialul francez (politist) "Cherif". Din pacate, in ultimul timp nici macar un episod pe zi nu prea mai am timp sa vad) :(

    Am vazut si "varianta oficiala" si o "traduc" cam asa: fiecare cu treaba lui, dar toti avem ceva in comun: suntem "in buda" (avand in vedere lumea in ansamblul sau) :) si avem nevoie de bani; si "oamenii in negru" umbla prin "budele" tuturor. :)

    Weekend minunat iti doresc, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, hahaha, mi-a placut "traducerea" ta - chiar ca asa este! videoclipul original este super-nebun! hahaha, ce idei cool pentru cele 5:50 minute! Absolut unici! Stii... cumva poate ca si asta este o idee a melodiei lor - faptul ca la WC toti oamenii, indiferent de rangul social sau de nivelul de inteligenta, toti procedam la fel ☺☺☺ aici suntem toti egali, indiferent daca avem bani sau nu ☺☺☺

      serialul Cherif nu l-am vazut, nu e transmis pe nicio platforma cinema aici in Germania. Pacat. Voi fi atenta, poate ca apare :-)
      Te pup. Un weekend minunat, cu drag, de la trio pentru quattro <3

      Ștergere
  4. De fiecare data cand urmaream serialul ma intrebam cine a creat melodia de inceput. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc, ma intrebam de fiecare data cine a creat melodia. Sunt fosta fana a serialului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate renuntam de tot la abonamentul tv si ne punem si noi netflix. Cred ca merge si pe smart tv-urile carepot "functiona" cu internet (lol). Am tot vazut reclame la seriale ce par interesante. Nu ca as avea eu f mult timp, dar poate m-as uita cu Buni la cate un episod pe zi..
    Interesanta piesa. Are un rtm foarte fain ;).
    Pupici cu drag <3

    RăspundețiȘtergere