vineri, 26 aprilie 2019

Cine este Billie Eilish? - Provocare muzicala

... este una din cele mai de succes cântarete americane, are doar 18 ani si a doborât toate recordurile de debut. Albumul ei de debut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" a apărut pe 29 martie 2019 si este primul album care a fost pre-comandat de 800.000 de ori prin intermediul Apple Music înainte de data de lansare. În plus, toate cele 14 titluri din Germania au fost transmise în flux de 14 de milioane de ori prin intermediul Spotify într-o săptămână si astfel, Billie Eillish a depasit-o pe Ariana Grande, care a deținut anterior aceast record.
Billie este deosebit de îndragita de tânara generatie, pe care a cucerit-o prin stilul "trasnit" pe care-l adopta, atât prin textul melodiilor, prin coreografia videoclipurilor si prin vestimentatie.
Mie personal, în afara de primul videoclip (Ocean Eyes) cu care s-a lansat pe YouTube, nu îmi plac in mod deosebit niciuna din melodiile ei... însa, eu fac parte din cu totul alta generatie ;-) Totusi, o admir pe Billie pentru curajul si abnegatia pe care le manifesta. S-a nascut într-o familie de actori si muzicieni din Los Angeles si la 8 ani, Billie cânta deja în Corul copiilor din Los Angeles.
Dupa ce s-a lansat intrerpretând melodia "Ocean Eyes" - compusa de fratele ei, a atras "peste noapte" atentia numerosilor producatori, a mediilor si a caselor de discuri. Revista Vogue a numit-o pe Billie "Pop's Next Girl" iar reporterii BBC s-au întrebat dacă nu cumva Billie este "cea mai bună speranță nouă de pop". Netflix a ales-o pe Billie cu melodia "Lovely" pentru coloana sonoră a serialului "Dead Girl Lies" si lista succeselor continua.
Pentru a-si sustine si multiplica succesul, Billie a portnit în turneu mai întâi în USA apoi în lume si peste tot este ovationata. Are priza la publicul tânar si foarte tânar, toti iubesc grimasele pe care le face, toti sunt impresionati de textele melodiilor, pe teme de boli psihice, depresii, dejamagiri profunde... Fata cu parul albastru a cucerit întreaga lume! Familia o însoteste peste tot: fratele compune si o acompaniaza, tatal se ocupa de lumini si efectele de scena, iar mama este manager si... asestenta medicala personala. Pentru ca... putini stiu ca Billie sufera de sindromul Tourette - o tulburare neuropsihiatrică în care cei afectati au ticuri involuntare fizice sau verbale. În cazul lui Billie Ellish, ticurile sunt fizice. "Nu sunt foarte observabile dacă ma concentrez sa le maschez" a spus Billie de curând într-un interviu. Copiii cu Tourette adesea suferă și de sindromul atenției deficitare, boli obsesiv-compulsive și depresie, afectiuni pe care Billie le pomeneste mereu  în melodiile ei.

Ca in fiecare vineri 😊 Friendship Friday 😊 create with joy! Tuturor, un sfârsit de saptamâna linistit, cu pace si multumire sufleteasca!

17 comentarii:

  1. multumim de postare, nu stiam! sarbatori frumoase in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E f interesanta, intradevar, muzica frumoasa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur mult ca iti place si mai tare ma bucur ca esti aici, langa noi! multumesc <3

      Ștergere
  3. Wow! Cât de bine sună! În ultima vreme nu prea mai ascult muzică de oameni mari. Recunosc că am suspinat un pic după vremurile în care ascultam și respiram genul ăsta de muzică. Perioada asta, mă delectez cu Rățuștele mele și Elefantul Cici la greu, nu prea mai am starea de spirit pentru ascultat altceva decât liniștea de cele mai multe ori :))))

    Mă bucur că am trecut pe aici pentru așa noutate. Mi-a încântat sufletul :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fiecare etapa din viata este frumoasa :-) acum cand citesc comentariul tau, imi pare rau ca fetele mele au crescut asa de repede :-)
      Imbratisari <3

      Ștergere
  4. Imi place foarte mult melodia pe care ai ales-o! Si-mi place ea. :)
    Ce inseamna un copil inconjurat de oameni care il iubesc! Poate reusi ceea ce, probabil, unii zic ca nu e posibil!
    Multumesc pentru cantec, Carmen draga, si multumesc pentru urare!
    Un minunat sfarsit de saptamana va dorim! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa este Diana, asta am remarcat si eu - faptul ca atunci cand familia te sustine, cand toti se unesc cu un scop comun, sansele de a reusi sunt maxime!
      Te imbratisez si trimit pupici cu drag, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  5. Nu stiam aceasta melodie si nici cantareata. Dar suna tare bine! Imi place! Eu am ales o melodie a formatiei Florence + The Machine - "Jenny from oldstone". Melodia face parte din coloana sonora a serialul Games of Thrones, sezonul 8. Mie mi-a placut foarte mult.
    Un weekend linistit si luminos, Carmen! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florina draga, mi-a placut mult propunerea ta muzicala din saptamana aceasta. Melodia este cu adevarat deosebit de frumoasa di deosebit de complexa!
      Sarbatori pascale fericite, draga Florina! Lumina si pace!

      Ștergere
    2. HRISTOS ANESTI!
      Ma bucur ca ti-a placut, Carmen!
      Va doresc sarbatori binecuvantate cu liniste si pace!

      Ștergere
    3. Hristos a înviat! Sarbatori fericite, sanatate, armonie si numai bucurii, alaturi de cei dragi! Paşte Fericit, Florina draga!

      Ștergere
  6. Sarbatori binecuvântate, alaturi de cei dragi !
    Merci pentru aceasta propunere, care, personal o consider un semnal de alarma muzical pentru aceasta generatie a noului mileniu, în care depresia face din ce în ce mai multe victime, iar sistemul puterilor mondiale au pierdut de sub control acceleratia trenului vietii si al mortii Sufletelor inocente...
    https://www.youtube.com/watch?v=1Zfv1LZlU9U

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sarbatori luminate, cu sanatate si bucurii, Iosif!
      frumoasa propunerea ta muzicala de saptamâna aceasta: Thank You | Jesus Fellowship Songs. Nu stiu cum o cheama pe farte tanara interpreta, insa vocea ei este adorabila: clara, calda, sincera si melodioasa. Multumesc.

      Ștergere
  7. I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help me very much to solve some problems. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy.


    is momo a hoax

    RăspundețiȘtergere