sâmbătă, 6 octombrie 2018

Tabieturi. Veverite jucause

Leo iese la plimbare de trei ori pe zi: dimineata, la prânz si seara. De doua ori cu Helmut si o data pe zi cu mine - în zilele lucratoare. La sfârsit de saptamâna ne plimbam toti trei împreuna, daca nu cumva suntem într-o excursie si petrecem întreaga zi în mijlocul naturii.
Plimbarile din timpul saptamânii dureaza cam o ora si deobicei taiem în lung si-n lat parcul din cartier. Am ajuns sa cunoastem fiecare alee si sa stim numele tuturor cateilor din vecinatate - dar nu neaparat si numele bipedului care-i însoteste ☺ Ne salutam, schimbam o vorba-doua, în functie de cât de prieteni sunt cateii între ei, apoi mergem mai departe, fara sa ne amestecam în treburile altuia, fiecare cu gândurile lui. Unii asculta muzica la casti, altii telefoneaza în timp ce merg. Mie îmi place mult sa observ schimbarile ce se petrec în natura.
Acum în prag de toamna ni se intersecteaza deseori drumurile cu arici si veverite. Vineri am întâlnit doua tare-tare jucause ☺

14 comentarii:

  1. Ahhh deci la voi erau Chip si Dale :D!!!! Ce draguta intalnire :) !!
    Si la noi pe Trivale am vazut (acum foarte mult timp) veverite.
    Dar cele mai multe le-am vazut la Viena :O. Am reusit sa si fotografiem una sau doua (pe atunci nu aveam camera digitala si nah... nu puteai "risca" prea multe fotografii haha).

    Aveti locuri minunate pe unde va plimbati!! Minunate.
    La noi tot mai putine si mai neingrijjite.. :))). Dar ne-om descurca intr-un fel sau altul!

    Pupici cu drag <3!!!! Si multumiri pentru intalnirea cu veveritele :*!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ☺☺☺ uite ca am uitat numele celor doi nazdravani imaginati de Walt Disney! Da chiar ca si Chip si Dale erau miculutele astea!
      Pe aici sunt la tot pasul, vin pana în gradina la noi! ☺
      Te îmbratisez si iti doresc o saptamâna cât mai placuta, Rux draga!

      Ștergere
  2. Ce norocos e Leo că iese de trei ori pe zi afară! Să nu mai spun ce norocos e că are "o mamă" ca tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaaaaa, mamica si taticul si surorile lui îl iubesc tare de tot! E jucaria noastra vie! ♥
      Leo iese si prin curte, câteodata are atâta energie ca începe sa alerge în jurul curtii ca un calut de circ ☺☺☺
      Imbratisari si gânduri bune ☺

      Ștergere
  3. Imi plac tabieturile voastre!
    Iar veveritele sunt un deliciu! Va luati nuci cu voi, sa le chemati?

    O duminica cu plimbari frumoase! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim Suzana draga. Nu, nu le chemam, nu vrem sa se obisnuiasca, nu dorim sa devina dependente de oameni. Exista în fiecare parc si în fiecare zona verde salbatica asa numitele "cantine" dar numai în perioade critice. In filmuletele din postarea ce urmeaza, am fotografiat aceste cantine pentru pasari si veverite. Anul acesta a fost seceta si fructele padurii s-au scuturat devreme, iar acum, in prag de iarna, micutele vietati nu isi pot face rezerva pentru iarna, ca nu prea gasesc nimic. De aceea, anul acesta in mod deosebit se va avea grija.
      Noi acasa, in curte la noi,organizam in fiecare sezon rece "cantina" punem seminte, galuste cu vitamine, nuci si alune. Dar numai iarna - altfel este pericol de a se rupe lantul trofic (daca pasarile nu mai vaneaza insecte, insectele se imnmultesc peste masura si acestea distrug plantele; daca nu sunt plante nu mai au ce manca ierbivorele, s.a.m.d.)
      Un start bun in noua saptamâna!

      Ștergere
  4. Ce filmare frumoasă! Felicitări! N-am mai văzut veverițe sărind prin pomi de la Viena, de la Schonbrunn.
    Duminică frumoasă, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact ceea ce spunea Rux, în primul comentariu la acest articol ☺☺☺
      La noi sunt ceva obisnuit. Si ne plac mult, sunt tare dragalase! :-)
      Start bun în noua saptamâna, Zina draga!

      Ștergere
  5. Ce pereche ghidusa de veverite!...traiesc in acest parc in aceleasi conditii ca intr-o padure...se pare ca este un ecosistem favorabil. Sincronizarea filmarii cu joaca lor este perfecta!...am avut ocazia de doua ori sa surprind prezenta unei veverite, odata in parcul din Slanic Moldova si a doua oara in Poiana Brasov.
    Te imbratisez si-ti doresc o saptamana spornica, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ne straduim sa pastram ecosistemul... Stii, de multe ori rând cu sotul meu când observam vreo pasare ce poposeste la noi în gradina: oare vin ele la noi în gradina, sau noi locuim pe terenul lor?! ☺
      Te îmbratisez si eu, Gina draga. Pupici si un start bun în noua saptamâna!

      Ștergere
  6. Credcă acesta este unul din avantajele de a avea un prieten canin în casă: multe plimbări în aer liber. Multă mișcare și activitate fizică, dar și relaxarea în natură. Veverițe și arici? Ce frumos! O încântare să-i vezi.
    Toate cele bune, dragă Carmen și o săptămână nouă cât mai frumoasă! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi suntem din fire activi si foarte des în aer liber. Iubim excursiile si drumetiile la sfârsit de saptamâna. Dar de când îl avem pe Leo, este adevarat ca plimbarile au devenit parte normala în rutina zilnica :-) Eu ple de acasa la ora 7, 7 jumatate si ma întorc la ora 17, 17 jumatate si primul lucru pe care-l fac când intru în casa este sa-i pun lui Leo zgarda si plecam la plimbare. Nu mi-e greu de loc, chiar daca ploua - este atât de placut, mai ales ca in meseria mea stau 9 ore numai pe scaun, cu ochii pironiti in monitor! Deci imi face grozav de bine o ora de plimbare.
      Salutari si numai gânduri bune, Alex draga.

      Ștergere