miercuri, 22 noiembrie 2017

Tărâș-grăpiș pe ultima suta de metri din Toamna


Saptamâna aceasta, într-una din plimbarile noastre în parc, am întâlnit un arici. Leo tare s-ar mai fi jucat cu el ☺☺☺Saracutul arici, probabil ca îsi cauta înca un culcus pentru hibernare. Vremea asta ciudata l-a derutat total! Saptamana trecuta noaptea, temperaturile au scazut la zero grade si mai jos, iar zilele astea s-a încalzit anormal si amiezile sunt la 20°C!
La noi acasa, se pun de o parte ultimele ornamente de toamna si încet-încet, le iau locul decoratiunile de iarna.
☺ Mai sunt doar zece zile pâna la Prima zi de Advent!

7 comentarii:

  1. Aricel! Imi plac atat de mult aricii! :) In plimbarile noastre nocturne am intalnit destul de des arici - ori strecurandu-se prin iarba (ii vedeam in lumina stalpilor de iluminat) ori traversand trotoarul in fuga. Am vazut si puiuti de arici! Miki ii latra pe arici cand ii vede si aricii intepenesc pe loc si par a se strange, sa se faca minge cu tepi, dar se razgandesc cand isi dau seama ca nu e pericol real si o iau la picior. :) Bobi, cainele boxer pe care l-am avut, ii maraia si dadea din picioare ca un cal naravas - era tare caraghios! :)
    Pleaca toamna, da... Covorul de frunze e tot mai gros si mai greu de apa. S-a racit vremea, dar temperatura variaza cam prea mult apropae de la ora la ora! Azi a plouat marunt, constant si sper sa se trasforme in fulgi de nea (dar... nu e chiar asa de rece). :)
    Noapte buna, Carmen draga! Imbratisari cu drag! (de trei ori pupici) :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha, parca-l vad pe Bobi ☺☺☺ Miki reactioneaza ca si Leo ;-) dar poate pentru ca ei inca nu cunosc acest animalut, nu stiu ce fel vietate este. Poate ca latra pentru a se apara :-)
      Toamna e pe sfârsite - ca vrea sau nu, o dam afara! ☺ Tot mai multe sunt casele care s-au împodobit cu ghirlande luminoase. Pe strazile principale atârna minunatele ornamente si edilii asteapta ziua de vineri, sa aprinda beculetele multicolore. Vitrinele magazinelor si-au schimbat înfatisarea, prezentând tablouri de iarna. Gata cu toamna ☺
      Peste Bavaria este iar venit un val de aer cald. Ieri am avut dureri groaznice de cap... nu este de mirare, daca te gândesti ca temperaturile oscileaza când la zero, când la plus douazeci! Nu stiu zau când va ninge pe la noi. Inca nu a cazut nici un fulg de nea! Eu visez la Craciun alb ♥
      Te pup. Noapte buna si vise placute, Diana draga!

      Ștergere
  2. Am avut si eu o familie de arici prin gradina, dar cum vecinii tot au taiat din conifere si din tufisuri, iar numarul pisicilor sa triplat, au plecat în lume aricii mei! Tare îmi lipsesc!
    Asa este, ne apropiem de cea mai frumoasa luna din an, vine Craciunul!♥
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. stii ca pisicile nu-si folosesc niciodata propria curte pentru pipi/KK ☺☺☺ Isi fac nevoile mereu la vecini! Pe cat sunt de dragalase, nu-mi place deloc acest obicei al lor :-) De cand il avem pe Leo, ne cam ocolesc pisicile curtea ☺☺☺
      Arici insa nu am vazut niciodata la noi in gradina. Bunica mea avea si iarna ii ducea intr-o cutie de carton in pivnita. Si mereu avea grija sa aiba de mancare. Dragalasi :-)
      Daaaaa... numaram ultimele zile ale lui noiembrie! Luni se deschide deja Chriskindlemarkt-ul ♥ Din pacate, anul acesta mi-e imposibil sa particip la deschiderea oficiala. Insa pentru "bummeln" si o cana de vin fiert o sa-mi fac timp chiar in prima saptamana! Si in plus, weekendul viitor o vom avea pe Emma la noi, deci vom merge pe firul povestilor :-) Ce distractie va fi!
      Te pup. Weekend fain!

      Ștergere
  3. Ce simpatic Aricică! Îmi sunt atât de dragi când mai întâlnesc câte unul. Ți îmi place să-i...mângâi ușor peste țepii lor ascuțiți, iar ei se ghemuiesc temători. Am citit undeva că, uneori aricii se obișnuiesc pe lângă casa omului și chiar se bucură când primesc câte ceva de păpică. Și sunt bunic că pun pe fugă șoarecii, dacă sunt prin zonă.
    Superbe florile de crin, la data aceasta din calendar.
    Zile frumoase, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, bunica mea avea mereu peste iarna o familie in "gazda" :-)
      Am citit undeva insa ca aricii asa inofensivi cum arata, pot transmite boli daca musca si deasemenea pot fi plini de paduchi :-)
      Iubesc eleganta acestor Amaryllis - practic este floarea noastra pentru perioada rece, de iarna. Mereu avem in vaza, rosii, albe sau roz.
      Salutari si numai ganduri bune, Alex draga!

      Ștergere
  4. Luiza draga, meleagurile pe care traiesti sunt ca de basm, nici nu ma mira ca aveti si arici simpatici prin preajma :-)
    Multumesc mult. Te pup :-*

    RăspundețiȘtergere