Perioada premergatoare Postului Pastelui este perioada în care peste tot sunt organizate carnavaluri si se manânca gogosi :) Gogosi simple, glazurate sau umplute, varietatea pe care o ofera fiecare brutarie-confiserie este fara limite! Gogosi umplute cu marmelada, cu ciocolata, cu crema de vanilie sau de lichior de oua, cu crema de nuci sau caramel, cu capsuni, stracciatella sau crema-amandine, gogosile tenteaza din fiecare vitrina.
pentru rubrica "Buna dimineata Soare!"
Atatea gogosi si nici o reteta, glumesc desigur. Coincidenta face ca am un aluat de paine si o sa coc si cateva gogosi umplute cu dulceata si fulgi de migdale.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa sa aveti Carmen! xox
ce fain! atunci pofta buna la gogosi!
Ștergereo saptamâna faina si voua! xoxo
Ce de gogooosi, mi-ai facut pofta. Cred ca cele mai tentante acum mi-ar fi acelea cu lichior de oua, ca tot nu am mancat niciodata. Draga mea, ce inseamna xoxo, ca am mai vazut si nu pot sa imi dau seama.
Ștergereexista o asa numita "lista cu prescurtari- net jargon" :)) XOXO „Hugs and kisses!“
ȘtergereNu stiam de obiceiul cu gogosile in asteptarea Pastelui, dar suna tare tentant! Imi amintesc ca vara trecuta era o mini taraba in parc care vindea gogosi si de fiecare data "cedam" tentatiei. Erau delicioase!
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamana buna, draga Carmen!
nu nu nuuuuuu! nu in asteptarea Pastelui ci in asteptarea Postului Pastelui! Anul acesta Pastele catolic pica pe data de 5-6 Aprilie si Postul se lasa miercuri 18 februarie.
ȘtergerePunctul culminant al perioadei de carnaval este atins ultima saptamana , adica:
Weiberfastnacht joi, 12.Februar 2015
Rosenmontag luni, 16.Februar 2015
Fastnacht marti, 17.Februar 2015
te pup si eu, Raluca draga
Cele umplute cu gem sunt preferatele mele. Obisnuiesc sa cumpar pentru micul dejun, recunosc sunt lenesa ca as putea sa le fac eu :)).
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa Carmen!
eu fac acasa gogosi foarte rar! nu se merita, atâta treaba si nu ies niciodata asa bune ca facute de prifesionisti :)) Noi cumparam in perioada de Fasching cam in fiecare zi, cae o gogoasa :) Mereu proaspata si deosebit de gustoasa.
ȘtergereMultumesc, o saptamâna faina si tie!
Aoleu unde-am nimerit si eu... in raiul gogosilor!!! Ia sa plec eu repede sa-mi iau o felie de chec, d-ala uscatu', facut saptamana trecuta, poate mi-o trece pofta :)
RăspundețiȘtergereSaptamana dulce sa ai, Carmen! :)
multumesc Ina draga! :) si tie o saptamâna dulce :))
ȘtergerePe 18 se va lasa postul Pastelui si gata cu excesele ( post strict nu am tinut niciodata)
Le vinzi sau le donezi fără limite? :p
RăspundețiȘtergerevirtual, ofer tuturor celor care au pofta de gogosi :))
ȘtergereCat de apetisant si e seara...o sa beau doua pahare cu apa sa-mi treaca :) O saptamana exceptionala sa ai, draga Carmen!
RăspundețiȘtergere:)) de o saptamâna, servim in fiecare zi cate o gogoasa, langa cafeaua de la ora 14 ;)
Ștergerete pup, sper sa imi raspunzi la mail cat de repede ♥
tenteaza zici? eu cu siguranta o sa le visez la noapte....:))
RăspundețiȘtergerearata intr-un mare fel si cu siguranta sunt extraordinar de bune!
te pup!
in Bavaria trebuie sa vii, acum in perioada Canavalului - nu în Venetia! :)))
ȘtergereVai,vai ,ce ne faci! N-am mancat de cativa ani gogosi.De facut,n-am facut niciodata,dar am prietene.Ma duc sa mananc niste rodie,sa-mi treaca.Noapte buna!
RăspundețiȘtergerenoi ne facem "plinul" intotdeauna în perioada de Fasching (carnavalul nemtesc) :)
ȘtergereAnul trecut pe vremea asta au fost nepoteii la noi si am facut cu ei gogosi. Nu ne-au reusit asa cum le-am vrut, dar au fost gustoase si le-am mancat, de dragul copiilor :)))
Ce poftă ne-ai făcut! de unde iau eu gogoşi la ora asta? :)
RăspundețiȘtergerepupăm!
hai in Bavaria, pâna miercurea viitoare :))
Ștergerevorba geaninei, o sa le visez la noapte :))
RăspundețiȘtergerevise dulci si tie draga mea draga, pup! :*
sper sa consum caloriile dobândite prin cura de gogosi, zilele viitoare la schi :))
Ștergerepup draga mea draga ♥
No, faină perioadă! Și buuuuune gogoșile! :)))
RăspundețiȘtergeredelicioase sunt gogosile de conditor, sincer - acasa nu ies niciodata asa de bune! :)
ȘtergereChiar ,ce faina perioada!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
în fiecare an cu doua saptamâni inainte de lasarea postului :)
Ștergereo zi faian!
Ahhhhhh, ce-mi place sa respect traditiile! Buuuuun! :))))))
RăspundețiȘtergereTraiasca Bavaria! :))
ȘtergereBună CARMEN!
RăspundețiȘtergereCe poftă mi-ai făcut de gogoși!
Fur din fiecare câte una,mulțumim!
O zi minunată îți doresc,draga mea!
Îmbrățișez cu drag!
sunt delicioase :)
Ștergerete pup Elena draga, o seara minunata sa ai!
eu sunt mare amatoare de scovergi, asa se numesc la noi cele intinse facute din aluat de paine simplu!
RăspundețiȘtergereeu am vazut prima data traditia gogosilor la polonezi. De lasata secului un coleg polonez a adus gogosi la toata echipa, niste gogosi mari mari, dintr-un aluat ca cel de cozonac al nostru. DEMENTIALE! am mancat 2, la a3a imi zice un coleg c are 300 calorii. Am mancat-o si pe a3a :)
RăspundețiȘtergere