vineri, 26 septembrie 2014

Printre picaturi

pentru rubrica "Reflexii în oglinda"


E toamna... Se întuneca repede si ploua des. Copacii capata pete ruginii si verdele-si stinge în fiecare zi o nuanta. Din dreapta soferului e timp de visare... Zgomotul cauciucurilor pe sosaua uda îmi seamana cu murmurul scoicilor trase de val, înapoi în mare. Privesc cerul si astept parca un tipat de pescarus. Un sunet strident se aude tot mai aproape... este sirena politiei. Ce trist! Undeva aici, s-a produs din nou un accident... Soseaua se congestioneaza, se circula bara la bara. Nu poti sa faci nimic altceva decât sa speri ca îngerul tau pazitor nu are niciodata pauza!
Va doresc un weekend tihnit, fara surprize neplacute!

31 de comentarii:

  1. Reflexii de toamnă, cu picuri reci de ploaie şi cer mohorât.... Deja ducem dorul zilelor minunate de vacanţă, de astă vară, când toate "râdeau" în jurul nostru, sub razele fierbinţi ale soarelui.

    Weekend frumos şi vouă, dragă Carmen! Şi... măcar puţin soare! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dependent sau nu de vremea de afara, sunt zile in care nostalgia ne cuprinde...
      Un start bun in weekend si voua, Alex draga.

      Ștergere
  2. Chiar si printre picaturi, ai obtinut o reflexie interesanta. Poate in week-end nu ploua ! Toamna vine cu nuante minunate asa ca nu trebuie sa ne suparam pe ea !!! :) Pup si va doresc un week-end minunat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frunzisul abia a inceput sa se coloreze...daca vremea nu se raceste brusc, vom avea parte de un festival al culorilor. Iubesc atmosfera de toamna, aerul cere si umed cu aroma de frunze ude si parfum de crizanteme, sunt fascinata de peisajele cu ceata, ador dupaamiezile cand soarele trimite printre gene raze de culoarea mierii...
      Astazi la noi nu ploua, dar soarele e inca pitit sub o patura lata si luunga, gri-petrol :-) Sper sa avem parte de cateva raze de soare, pentru ca doar in weekend pot sa fac plimbari lungi sau o drumetie ceva ;-)
      Te pup. Un weekend placut iti doresc!

      Ștergere
  3. Ce fain: reflexii în oglindă, la propriu! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. M-am trezit de dimineata, am deschis laptopul si nici nu am intrat bine pe blogul asta si afara a inceput sa picure...
    Sa ai un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooo ce coincidenta! :-) ce bine ar fi sa poata functiona asa! M-as uita la poze si mi-as regla vremea dupa placul sufletului .
      Un weekend cat mai frumos iti doresc! :-)

      Ștergere
  5. Reflexii care ne amintesc că Timpul nu stă în loc... Cât despre accidente, cred că sezonul rece e sezon de vârf în acest domeniu, oriunde te-ai afla.

    Weekend plăcut, Carmen dragă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. accidentele... of, se produc in toate anotimpurile, mai ales atunci când crezi ca accelerând, ajungi mai repede cu 5 minute acolo unde ti-ai propus. Un sfert de ora mai devreme sau mai târziu, oare conteaza?! Important este sa ajungi sanatos... Dar, a avea sau nu accident pe sosea este chestie de noroc. Poti sa conduci perfect si sa fii acrosat de unul care a facut o "mica" greseala, însa în general, atunci când se întâmpla un tampon, ambii soferi au gresit sau au avut reactii târzii. Toti gresim din când în când, important este ca langa noi sa nu fie unul care în acelasi moment greseste ci, sa fie unul "destept" si sa evite accidentul. Domane ajuta-ne!
      Multumesc Zina draga, deasemenea iti doresc sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
  6. potrivita zilei de azi, reflexia pe care ne-o arati :)
    printre picaturi ai reusit sa prinzi si ceva culori :)
    pup draga mea draga, w-end cu soare sa ai, ceea ce imi doresc si mie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dupa ora 13 a iesit soarele... dar doar asa, sa-l vedem. De simtit, nu prea se simte caldura lui :))
      Mâine sper sa fie o zi fara ploaie, pentru ca mâine dimineata plec la Stuttgart cu matusa mea sa ne întâlnim acolo cu doua prietene de ale ei. Mergem cu trenul, la ora 9 dimineata si ne vom întoarce seara târziu. De aceea trebuie sa ma îmbrac - bine de tot dimineata, mai lejer spre prânz si usurel dupa-amiaza... îmi trebuie un trench, un pulover si un tricou. Urasc sa car pe brat hainele, dar... asta e toamna! Trei anotimpuri intr-o zi :))
      te pup Un weekend fain sa ai!

      Ștergere
  7. Parca ai surprins drumurile noastre. Si pe aici ploua mult, lumea este mai nervoasa si parca nimeni nu avea chef de mers la birou. Eu m-am bucurat de plimbarea prin ploaie, iar Bebe a adormit in bratele mele, molesit de aerul tare al diminetii ploioase. Sa speram ca weekendul va veni cu vreme buna!
    Cu accidentele am mereu inima stransa de indata ce aud sirenele salvarilor. De cand un prieten bun a murit intr-un accident de masina ma gandesc ce fragila este viata si cum destinele unor oameni pot fi total schimbate de un moment nefericit de neatentie...
    Sa ai un weekend frumos si insorit alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in zilele de lucru mie imi chiar place ca ploua :)) Daca e soare, îmi vine sa plec mai devreme, sa fac o plimbare prin parc sau sa dau o raita prin magazine :)) Când ploua puternic, ma bucur ca sunt acasa, ma ghemuiesc în paturica mea si citesc sau ascult muzica (anumita muzica!) si îmi fac un ceai de fructe. Astazi de dimineata, pentru ca a fost racoare si la serviciu, dupa ce am aerisit încaperea, termometrul a aratat doar 16 grade, asa ca am pornit aeroterma de sub birou si nici ca mi-a mai pasat daca se va ridica sau nu ceata, daca va începe sau nu ploaia :)) Am un coleg grasut bine, doua birouri mai departe... Lui îi este permanent cald si daca ar fi dupa el, geamul ar ramâne deschis întreaga zi. Ne certam permanent pe tema aceasta, atat vara cât si iarna :))
      Un weekend fain si voua!

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. ma gândesc de multe ori, ce bine ca traim într-o zona geografica ce are patru anotimpuri! :)

      Ștergere
  9. E ploaie si frig si in Bucuresti. Toamna e sefa! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se spune ca "nu e niciodata prea frig, ci oamenii nu sunt îmbracati corespunzator vremii" :) Toamna însa, treci prin trei anotimpuri intr-o singura zi! :)

      Ștergere
  10. Cred că plouă peste tot! Mie mi-e cam nesuferită ploaia asta rece de toamnă.
    Week-end minunat, draga mea! Şi să sperăm că mai iese şi soarele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie îmi place ploaia, daca nu dureaza mai mult de trei zile! :))
      un weekend minunat si tie, Mihaela draga!

      Ștergere
  11. Sa sti ca pe mine m-au ajutat cele trei zile cu ploaie .un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi înca nu au fost ploi de lunga durata, doar asa razlete, cate o ora dimineata si inca doua spre seara... dar vremea s-a racit. Ieri seara am facut deja foc în semineu.
      multumesc, un weekend fain si tie!

      Ștergere
  12. Răspunsuri
    1. LA MULTI ANI draga mea NIMA! sanatate si numai bucurii! pupici si imbratisari

      Ștergere
  13. Si in Romania e atmosfera de toamna..la noi a venit cu mult frig, e atat de frig dimineata de am zis ca a venit iarna. Fie ca ingerii pazitori sa fie mereu alaturi de tine si cei dragi tie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc mult, Ella draga pentru gândurile bune! asta ne dorim fiecare, nu-i asa? transmit deasemenea inapoi, doar gânduri bune!

      Ștergere
  14. chiar si asa cand nostalgia ne cuprinde printre picaturi mergem inainte! incet dar sigur...:)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. ... şi niciodată să nu conduci mai repede decat poate Ingerul tău Păzitor sa zbore!

    RăspundețiȘtergere
  16. Bună CARMEN!
    Frumoase reflexii de toamnă,dela regret că a trecut vara!
    Îți doresc un weekend pe placul inimii tale,draga mea!
    Îmbrățișez cu tot dragul!

    RăspundețiȘtergere