marți, 8 iulie 2014

Hai ploaie, hai!



Canicula din ultimele doua luni, atmosfera tensionata si umiditatea aerului aflate la granitele suportabilitatii au culminat ieri creând o ambianta neplacuta ce mi-a influentat puternic starea fizica. Acuzând ameteli si dureri de cap intense, am plecat de la serviciu la pauza de amiaza.
Nu am fost în stare sa fac nimic tot restul zilei... Am stat întinsa în pat, cu ochii închisi si am asteptat ca durerile din fundul ochilor sa se domoleasca.
Spre seara a început sa ploua si dispozitia mea s-a îmbunatatit brusc. Am deschis toate geamurile si curentul de aer rece parca mi-a purificat starea de spirit.
Acum înca ploua... Este o ploaie blânda si dulce, o ploaie luuuung asteptata. Curtea a capatat culori proaspete si florile - încarcate de picuri grei, par acoperite cu diamante.



PS: Informatii interesante asupra sensibilitatii pe care o manifesta anumite persoane la fenomenele meteorologice: Meteorosensibilitate

15 comentarii:

  1. de vis gradina ta! se pare ca toate floricele asteptau ploaia asta dulce! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. florilor de trandafir nu le face bine "apa de sus" însa pamântul avea mare nevoie :))

      Ștergere
  2. Exact acelasi lucru am patit si eu astazi, cand progresiv a in ceput sa mi se instaleze o durere de ceafa, ochi, privirea cu momente de incetosare....iar programul de servici parea ca nu se mai sfarseste...totul suprapus pe un timp innourat ce a rabufnit intr-o furtuna urmata de ploaia mult asteptata, purificatoare.
    Facem parte din grupa persoanelor meteosensibile si reactionam in consecinta...dar la tine , constitutie sportiva, fire robusta, chiar m-a surprins reactivitatea.
    Paradisul si-a schimbat adresa in gradina ta...iar eu, pe furis, as fi sustras splendidul trandafir rosu-aprins decorat cu mici perlute de ploaie, transformandu-l intr-o vie amintire.
    Iti doresc o seara relaxanta lipsita de orice dureri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am observat ca pe masura ce înaintez in varsta, vremea ma influenteaza tot mai mult. Pe bunica o dureau genunchii inainte de ploaie :)) tja, mult nu mai am nici eu... sper macar sa nu am si dureri de cap si de genunchi ;)
      Draga mea Gina, trandafirul rosu ti-l daruiesc cu toata prietenia, în semn de multumire pentru minunatele tale comentarii. Pupici si îmbratisari
      PS: seara relaxata... of! nu o sa fie, pentru ca peste o ora si ceva echipa Germaniei va sustine meciul din semifinala CM si... sunt suporter inflacarat! ☺

      Ștergere
    2. As fi jurat ca dispui de o sanatate perfecta !
      Iti multumesc din suflet pentru superbul trandafir, imaginea lui inflacarata o sa-mi intampine privirile in fiecare zi :)...e la loc de cinste pe desktop.
      Succes deplin echipei nationale !
      Ganduri bune si imbratisari!

      Ștergere
    3. :)) fac pe grozava si nu ma vait. Când totusi spun ca ma doare ceva, atunci este foarte serios, familia mea stie aceasta.
      Te pup draga mea. Imbratisari si numai gânduri bune ♡

      Ștergere
  3. Se vede ca si florile s-au bucurat de stropii de ploaie. Zile racoroase iti doresc, sa iti revina energia si sa te simti cat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trandafirii tai sunt si mai frumosi dupa ploaie, cu acele picaturi de apa. La noi, vremea e cam instabila, se plange toata lumea ca nu mai poate merge la plaja. Fiecare cu ce il doare. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. din cate am inteles, prin Romania a cam plouat in ultimele doua luni, la noi insa a fost seceta, deci... noi ne bucuram pentru o ploaie, voi sunteti satui - este de înteles :))
      O seara faina ;.*

      Ștergere
  5. Ce poze frumoase! Gradina după ploaie parcă râde de bucurie. Şi ce frumoase sunt toate!
    Mă bucur că te simţi bine şi că indispoziţia "meteo" a trecut. Mai sunt şi zile de-astea, mai puţin plăcute.
    În ultimele fotografii am zărit floarea aceea căţărătoare, cu gorniţe portocalii. Pe la noi i se spune "luleaua turcului". Când a adus-o în curte tatăl meu, ni s-a părut tare faină. Acum nu ştim cum să-i mai temperăm elanul căţărător şi rădăcinile care s-au întins până la zeci de metri.
    Numai zile frumoase şi vesele îţi doresc, dragă Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Alex draga.
      Cataratoarea se numeste si aici tot "Pipa turcului" si noi o avem de trei ani. Eu sunt responsabila sa o scurtez de cate ori ajunge la invelisul din lemn al terasei de pe casa. Strica lemnul, atat de puternica e, se agata cu "ghiare" :)) dar foarfeca mea e ascutita si eu sunt necrutatiare ;)
      Noapte buna si o saptamana cat mai placuta in continuare si voua!

      Ștergere
  6. Nici eu nu suport canicula, dar la ce canicula e aici in regiunea mea.... :)) pot sa stau linistita. Oricum ma bucur ca te simti mai bine acum.
    Foarte faina gradina ta. Imi plac trandafirii la nebunie, insa trebuie sa recunosc ca iazul cu nuferi afara intr-un mare fel :).
    Zi frumoasa si racoroasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie caldura mare imi place, ceea ce ma da peste cap este schimbarea brusca de temperatura, presiunea atmosferica. Nici noi nu am avat temperaturi peste 35°C pentru ca nici zona in care locuiesc eu nu cunoaste caldurile extreme, vezi cum ajungem la "totul este relativ"?! :))
      Astazi inca mai ploua si cica de maine incep din nou caldurile, sau "vreme buna" :))
      Multumesc, o zii placuta sa ai si tu! :)

      Ștergere
  7. Si ploaia a sosit; oamenii si Natura s-au inviorat! :) Imi plac trandafirii impodobiti cu diamante! :)
    Imi pare rau ca te-a afectat starea vremii... Mi-e sa nu ajung sa fiu si eu influentata... Am o amica ce sufera cumplit inainte de a incepe ploaia sau cand e Luna plina... Sunt o fericita - inca! :) Nu ma afecteaza canicula - sunt ca o soparla la soare, dar evit sa-mi expun bratele - m-as incinge instant si mi s-ar deregla termostatul! :)) Si ploaia imi place, si zapada imi place... frigul nu prea-mi place, dar il suport bine. :)
    Fii bine! Ai grija de tine! Pupici cu drag! <3

    RăspundețiȘtergere