joi, 25 iulie 2013

Alte amintiri din concediu - Creta (9)


Vedetele hotelului Peninsula- din Agia Pelagia, au fost o familie de olandezi, nu doar pentru ca erau "veterani" între turisti (au avut rezervare de 21 de zile!), ci si pentru ca erau tare frumosi! Tatal - un tip solid si deosebit de jovial, volubil, mama - micuta, finuta, calma si permanent zâmbitoare, Pedro - un dolofan de 11 luni, blond, cu parul cret, sârmos si ochii de culoarea cerului senin si surioara lui în vârsta de 3 ani si jumatate - Clarisa, o prințesuca eleganta, cocheta si din-cale-afara de prietenoasa.
Când apareau ei pe terasa restaurantului, sareau chelnarii sa le aranjeze masa si fiecare persoana care trecea pe lânga ei, ciupea cu drag obrajii Clarisei sau pulpitele lui Pedro. Seful de local venea personal sa îi salute, iar ei acceptau toate aceste mici favoruri cu multa modestie si naturalete.

Într-o zi ne-am întâlnit la barul plajei si m-am oferit sa-l tin pe Pedro în brate, în primul rând pentru ca-mi sunt dragi toti copii, si în al doilea rând pentru ca mama sa-si bea macar o data cafeau linistita. L-am leganat pe Pedro pe genunchi, i-am cântat la ureche, ne-am pupat, ne-am strâns în brate si la un moment dat, am simtit ceva fierbinte prelingându-se de pe genunchi pâna în slapi... Probabil ca mutra mea uluita a spus totul pentru ca în secunda urmatoare, mama si-a amintit ceva important si anume ca Pedro nu are pampers ci doar slip normal de baie... Avertizarea a venit însa prea târziu, aflasem deja singura! Nu a fost însa nicio problema, am râs toti - mai ales Pedro si dupa ce am baut cafelele, ne-am aruncat în valurile marii.

Ultima lor saptamâna de concediu a corespuns cu ultimele noastre zile de vacanta si asa s-a facut ca am petrecut câteva seri împreuna. Dupa cina, fiecare program de seara a debutat cu discoteca celor mici iar Clarisa a tinut mortis sa dansam împreuna "toate fetele", adica eu si Marina - mamica ei. "Barbatii", adica Pedro, Helmut si taticul ei, trebuiau sa tina o masa rezervata pentru mai târziu - când luam toti loc pe terasa si serveam înghetata si citronada, respectiv Uzo (bautura-alcoolica traditional greceasca). Pe la ora 22, Clarisa ocupa locul din fata al caruciorului dublu, poreclit "Ferrari", chiar daca nu era de culoare rosie :)) si visa alaturi de fratiorul ei, fara sa fie câtusi de putin deranjati de galagia din localul în aer liber.

"Espreranto" a functionat la fel de bine si în conversatiile cu aceasta familie, însa trebuie sa recunosc ca a fost mult mai usor, deoarece germana si olandeza se aseamana destul de mult!
Si cu ei am schimbat adrese si numere de telefon si speram sa ne mai revedem cândva.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PINGBACK participantilor la Miercurea fara cuvinte (30/2013): Oana-Clara, Ana, Spunsieu, Spes, Lumea lui Alexandru, Xaara Novack, Anastasia, 13ang, Leovi, Laura C., Madleene, albertflorentin, Irina Cristina, Blind Love (Elly), Irina, Pauza de ceai, Cristi, timpul din afara timpului, Manu, Just Words, carmen elena, KARMA POLICE, Axlandra, addicted, Silvia, MARIA, OFZ, claudia, CălinH, nima, Iulisa, *ELENA*, dordefemeie, geanina, La multi ani!, Lady MacMac, Mihaela Dămăceanu, Ninu Ninulescu, Sorin, Dana Bonea, Larisa, shakuka, daliana - horse, Leovi, Iustina, Liviu Bimbea, DANI, Petala Calatoare si Tu1074

36 de comentarii:

  1. Ce frumosi, bronzati si colorati sunteti!:)
    Sa ai o zi faina, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ati avut o vacanta asa frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Vă plac foarte mult oamenii şi socializarea. Am observat că relaţionaţi foarte mult şi mai mereu aveţi prieteni prin preajmă. Copiii sunt tare dulci. Mă mir că nu aveau trei. Cred că nu am văzut nicăieri atţtea familii cu trei copii, ca în Olanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ;)cei doi parinti sunt foarte tineri... Clarisa are 3 ani si jumatate, iar Pedro nu implinise inca anul. Poate ca vara viitoare in concediu , vor avea trei copii :-D

      Ștergere
  4. Dragut, placut, relaxant si cu multa voie buna.
    Am inteles eu bine?
    Cu vi parolas esperanto ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi venis sur la memoroj. Anime recenzo kunvenoj kun geamikoj en la Junulara Domo paroli en kaj pri Esperanto, ludi Go, aŭskulti muzikon kaj amuzi. Ili pasis ĉiuj.
    Cu greu mai scriu, iar de vorbit, de loc.
    Ĝi povus esti tiel bele, sed ...
    Aici m-am folosit de un traducator online.
    Nici nu stiu daca e corect.
    Saru'mina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am intele din primul comentariu unde bati si nu mi-a venit sa cred. Acum, dupa al doilea, imi este foarte clar...Nu inteleg insa ce vrei sa scoti in evidenta si cu ce te-am suparat in asa fel incat sa vrei neaparat "sa ma pui la punct"?!
      Nu trebuie sa dai dovada de bunavointa sa intelegi ghilimelele de la esperanto... este clar pentru oricine ca m-am referit la acel gen de conversatie infiripat intre persoane apartinand unor tari difetite, acel limbaj in care amesteci spontan elemente de vocabular din limbile de circulatie mondiala invatate candva in scoala generala, la liceu sau facultate si peste care s-a asezat praful... Nu imi vine nici acum sa cred ca tocmai tu te-ai gasit sa-mi atragi atentia ca habar nu am sa vorbesc limba esperanto - nici nu pretind! Dar stiu perfect germana (scris si vorbit), si mai stiu sa vorbesc binisor engleza si franceza, inteleg italiana... Tu? Cate limbi straine stapanesti?

      Ștergere
    2. Am rosit.
      Nu,Carmen,nu am avut intentia sa te pun la punct si nici sa subliniez ceva si nici sa te supar sau sa te insult.
      M-a incercat o senzatie de bucurie, ca daca ma apuc din nou de Esperanto as avea posibilitatea sau sansa sa ma inteleg si cu oameni a caror limba materna n-o inteleg si n-o pot vorbi.
      Stiu ca sint multi esperantisti in lume si mi s-a parut o coincidenta fericita ca si tu stii si cei cu care v-ati relaxat impreuna in Creta.
      Din pacate in ultimii 10 ani am preferat concediile in locuri putin populate si-atunci n-aveam de unde sa cunosc termenul folosit pentru modul in care te descurci intr-o conversatie in care ulilizezi cuvinte din mai multe limbi.
      Nu ma laud nici macar cu Esperanto.Am precizat in comentariul meu ca m-am folosit de un traducator online.

      Imi cer scuze s-a inteles altceva!
      Saru'mina!

      Ștergere
    3. Am pierdut un cuvint.

      Inca o data, imi cer scuze daca s-a inteles altceva !
      Saru'mina!

      Ștergere
  6. In acest caz nu-mi ramane decat sa imi cer scuze, inseamna ca am interpretat eu gresit... Sorry!
    Nu, nu cunosc limba esperanto si nici nu am intalnit nicaieri persoane care sa caute sa se exprime folosind aceasta limba.
    Eu, in textul meu, m-am referit la stilul de a conversa (folosit in general in concedii), in care amesteci spontan diverse limbi internationale, amestecand cuvintele exact cum iti vin in mine mai repede. Unul doua pe engleza, altul pe frnceza, sau germana... Daca interlocutorii dau semne ca nu au inteles, te straduiesti sa combini si ceva italiana... Conversatia este fluenta si functioneaza super!
    S-a intamplat ca in acest concediu, sa fim seara la o masa impreuna cu familii a caror limba vorbita uzual era franceza, olandeza, araba si gernana, plus personalul hotelului - greaca sau engleza... Ne-am inteles de minune! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti unul dintre cunostintele mele mai vechi, aici in blogosfera, de aceea am fost dezamagita sa citesc ca.... Ah, dar nu e cazul sa mai caut interpretari. Ma bucur mult ca nu este asa cum am avut initial impresia.
      Iti multumesc ca ai revenit cu explicatii suplimentare, asa incat acum este spulberata si cea mau mica suspiciune. Probabil canicula este de vina! ;-) in Augsburg sunt 37°C si ne asteapta un weekend si mai fierbinte!
      Iti doresc o zi frumoasa si te asigur ca iti voi vizita pagina mai departe, cu aceeasi placere ca si pana acum.

      Ștergere
  7. Minunat! Vreau sa-ti iau urma spre Creta! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand cu toata caldura! Dar... apropo de caldura -la propriu:
      cel mai bun timp pentru vacanta pe Creta este in iunie-iulie. In august temperaturile depasesc 38 de grade, la umbra. Septembrie-octombrie, sunt zilele mai scurte... Insa, indifetent de luna, peisajul este superb si localnicii deosebit de primitori. Abia astept sa imi spui unde ai hotatat sa pleci ( localitatea)!

      Ștergere
  8. Cu nepoțeii! Foarte frumos, CARMEN! Eu aș vrea să mă duc pe insula Creta... în luna de miere!;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Maria, nu cu nepoteii. Pana cand fetele mele sa devina mamici, se pare ca v-a mai trece ceva timp ;) Nu ma grabesc deloc :-D

      Ștergere
  9. Mi se pare cel mai frumos sa iti faci prieteni in vacanta! E si mai interesant sa fie si de alta nationalitate.
    Sa stiti ca semanati totusi :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parerea mea este ca cel mai frumos este sa pastram prieteniile vechi.
      Dar sa fim desemenea deschisi sa cunoastem si alte persoane...În lumea asta, nimic nu este întâmplator! :))

      Ștergere
  10. Dar stiu ca ai o vacanta frumoasa! Evident daca reusesti sa gasesti si oameni pe masura, totul e perfect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oare ce anume ne face sa stim si sa alegem care oameni ni se potrivesc cel mai bine?! In complexul hotelier au fost - calculat grosolan, 260 camere a câte doua persoane - 520 de adulti, însotiti de multi copii... Noi i-am ales pe Muriel & Patrick, pe Iman & Rafid si pe Marina & Gerrit. A fost o vacanta frumoasa!

      Ștergere
  11. Cred ca e vacanta din care v-ati intors foarte bogati!
    Atatia prieteni!Si toti intalniti in acelasi loc.
    Grecia e mai frumoasa acum pentru voi.:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai perfecta dreptate, Angi draga! asa a fost si asa va ramâne în memoria nostra :)
      PS: nu Grecia, ci Creta :)) cretanii sunt tare mândri ca sunt insulari si spun ca sunt foarte diferiti de cei de pe continent :)

      Ștergere
    2. Na,scuze,eu eram deja pe alte meleaguri.:))

      Ștergere
    3. hahaha :)) aceeasi Marie, cu alta palarie ;))
      te pup

      PS: acum, dupa ce am facut aceasta minunata experienta cu cretanii, doresc sa vizitez si Grecia continentala. Ieri la DANI pe blog (jurnal de gradina) am vazut o serie superba de fotografii din Atena!

      Ștergere
  12. Vai dar cate cunostinte v-ati facut in vacanta! Imi place ca sunteti deschisi. Foarte frumos!
    Noapte linistita Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa iti spun ceva: cateva zile dupa ce ne instalasem, am auzit un grup de 8-10 persoane vorbind româneste. M-am prezentat si m-am aratat bucuroasa sa întâlnesc si români în marea de turisti din întreaga Europa. O singura femeie mi-a raspuns ceilalti si-au vazut de discutiile lor, apoi... eu nu i-am mai abordat si ei s-au prefacut ca nu ma cunosc! Tja! Erau români din Bacau.
      Dar au fost si doua familii de nemti, unii din Stuttgart si altii din Düsseldorf, dar în afara de Guten Tag, Guten Appetit sau Schönen Abend, nu ne-am zis de câte ori ne-am întâlnit :))
      Asta este lumea! pentru anumite persoane simti o anumita simpatie, fata de altele, retinere!
      weekend fain sa aveti!

      Ștergere
  13. Ce frumos! Sunt impresionată de comportamentul şefului de local al acelui complex...
    :)) momentele acestea sunt într-adevăr deliciul unei zile de vacanţă perfecte! :) (mă refer la "isprava" lui Pedro)
    Te pup, draga mea, o zi minunată în continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, seful de local era un grec - exact ca în filme! Fizionomia tipica si o fire calma, tacuta, dar a dovedit ca poate fi aspru si direct cand a trebuit sa ia decizii speciale, cu angajatii lui sau... cu turistii! odata s-a întâmplat ca ne-a "invitat" sa plecam :))) eram la masa cu francezii nostri si povestind la o sticla de vin, ne-a apucat miezul noptii si localul se închidea normal la ora 23! Barul era deschis pâna la 2 noaptea - am schimbat practic masa :))
      Te pup si eu, Anastasia draga. Un weekend minunat îti doresc!

      Ștergere
  14. A fost o vacanta minunata in care ati legat foarte multe amicitii, lucru pe care il apreciez foarte mult. Se vede, se simte ca totul a fost perfect in Creta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, asa este Elly draga. Sa vedem daca prietenia cu francezii continua la fel cum a început. În septembrie suntem invitati la ei... Oare concediul si atmosfera din Creta au ajutat si ne-au dat senzatia de bine sau simpatia exista în continuare cu adevarat?! :)

      Ștergere
  15. Se oare ca a fost un concediu pe cinste!!
    Ma bucur foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce concediu minunat ai avut, draga Carmen!
    Ma bucur din suflet pentru tine!
    Duminca placuta!

    RăspundețiȘtergere
  17. hi!,I like your writing very a lot! share we keep in touch extra approximately your post on AOL?
    I need a specialist in this house to solve my problem.
    Maybe that's you! Looking forward to peer you.

    RăspundețiȘtergere
  18. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I
    am going through difficulties with your RSS. I don't understand the
    reason why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else getting
    the same RSS problems? Anybody who knows the solution will you
    kindly respond? Thanx!!

    RăspundețiȘtergere