marți, 26 octombrie 2010

PAUL nu mai e...

Vedeta celor ce cred în oracole, caracatita PAUL, s-a stins astazi din viata.
Timp de doi ani, a "prezis" (cu o exacticitate de peste 86% ) câstigarea sau pierderea meciurilor de catre echipa naționala de fotbal a Germaniei, în competitiile internationale.
S-a scris mult despre aceasta caracatita ( The Guardian, The Washington Post, Le Monde, Süddeutsche Zeitung, etc), sute de reporteri s-au perindat în fata acvariului din Sea Life Centre Oberhausen, încercând sa adune material pentru cel mai bun fotoarticol, multe televiziuni internationale au preluat si transmis live profetiile lui Paul. S-au încheiat pariuri si s-a întretinut "febra" campionatelor de fotbal, iar pentru Merlin Entertainments Group -"parintii" lui Paul, caracatita a devenit un nou mod de a câstiga bani si popularitate. Fotografia lui a fost folosita cu succes în proiecte marketing (firma REWE a cumparat dreptul de publicare - ca mascota, începând cu iulie 2010) si aberatia a mers mai departe: Paul a devenit "membru de onoare" al orasului spaniol Carballiño (13.07.2010) si chiar a "jucat" rolul principal în crimi-comedia - made China, intitulata "Ucide caracatita Paul"(regizor Xiao Jiang), film ce a avut premiera în august 2010.
Visul multora s-a spulberat astazi...

4 comentarii:

  1. parca tot mai bine-i sa nu stii ce ti se va intampla; sa lasi hazardul sa-si faca treaba...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca a suferit o conspiratie :) care i-a daunat grav sanatatii.
    In orice caz, se spune ca animalele crescute in captivitate au speranta de viata mai mare decat cele aflate in salbaticie, deci probabil ca s-a bucurat macar de o viata mai lunga... si de ceva celebritate.

    RăspundețiȘtergere