marți, 10 august 2010

Bunatati à la anii '80


La tocat ceapa m-a ajutat Helmut, când a vazut cum plâng :))



Acum e gata treaba! Ma duc la culcare. Noapte buna!

18 comentarii:

  1. Doamne ce de bunatati, deja imi ploua in gura .... yammi

    RăspundețiȘtergere
  2. sa le mancati cu bucurie, sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fly,
    mai asteapta 9 zile si te voi servi cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce e in primele poze, pare orez cu vinete?... :)
    Buune afinele, le-ati cules chiar voi? In iulie n-am gasit...

    RăspundețiȘtergere
  5. Andreiut draga,
    multumim mult! - mai ales ca ne vom aminti si cu cine am facut cumparaturile :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm, delicios, e un borcan de zacusca si pentru mine, printre ele?

    RăspundețiȘtergere
  7. Aaaaaaa, am vreo sansa sa dau de ingrediente si pe-aici? Sa le savurati cu placere.....

    RăspundețiȘtergere
  8. draga Acuarele,
    :)buna gluma! (eu fac zacusca dupa reteta clasica: ceapa calita, vinete si gogosari coapti, bulion de rosii si mirodenii + 1 litru ulei)
    Afinele le-am cumparat pe piata, la data de 31 iulie, în România; De cules am cules si noi, dar fara piaptan-special a fost tare anevoios... asa ca am platit fara sa comentam, pretul cerut de precupeata :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Doar pentru ca te cheama Mara cu N-mare, vei primi si tu un borcan, în septembrie, când vin la tine ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceska draga,
    eu am încercat în primii ani si aici în Germania sa fac zacusca, sau sa pun castraveciori la murat si... totul s-au stricat! produsele de aici sunt fortate sa creasca, sunt frumoase, mari si gustoase, dar nu tin mai mult de o saptamâna doua! ca si cartofii de altfel...sau fructele.
    îmi amintesc ca în România, toamna, cumparam 50kg mere si le depozitam în pivnita...Erau frumoase pâna în februarie!
    Te pup, mersi

    RăspundețiȘtergere
  11. Doamne ce bine arata!
    ma bucur tare ca ti-a iesit zacusca!
    Sa o mancati sanatosi si sa va fie de bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Feli draga,
    venind din partea ta - a unei experte, nu pot decât sa-ti multumesc! verdictul însa îl astept dupa ce o si gusti :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Uaaaaauu, ce de bunatati... Dar ati muncit ceva... Cel putin la zacusca aia e de munca... Arata atat de bine... Ce sa mai, mi-ai facut o pofta... Sper sa gasesc si eu niste afine in piata ca de mult intentionam sa fac dulceata de afine. Sa le mancati sanatosi!

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga Angi,
    da, e de muncaaaa! de aceea nu am facut totul în aceeasi zi. Mai întâi am copt vinetele, le-am scurs si pus la congelator; apoi gogosarii...apoi n-am mai putut amâna! :)
    Dulceata de afine se face imediat! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ah, zacusca!... E cea mai buna asa cum spui, cu ceapa calita!... :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Acuarele draga,
    dar ai dreptate...seamana cu orezul foarte bine :)))
    Îti doresc o zi cât mai ...colorata si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Dulceata de afineeeee....ufffff, ce dor mi-e de ele.Mi-amintesc cum mergeam cu tatal meu la cules de afine, greu, ai dreptate, insa satisfactia finala, nu se compara cu nimic.
    Singurele "afine" pe care le gasesc aici sunt asemanatoare cu ale noastre, americanii le zic "wild blueberry",le gasesc numai congelate la un magazin cu produse europene, insa nu au nici pe departe aroma celor de-acasa!
    Iar zacuscaaaa....doamne ce-as da pentru o mana de gogosari!!!!
    Fericitilor!!Sa le mancati sanatosi!
    Ma gandesc din ce in ce mai mult ca-s muuuult prea departe de Romania, iar Europa ar fi o solutie mai buna!
    Gand bun, Carmen...ma duc la magazin acum, sa iau doua pungi de afine fara gust!:(

    RăspundețiȘtergere
  18. Ana draga,
    sunt onorata ca ai dat o fuga în bucataria mea :) Din bucataria ta ies numai minunatii, deci macar atâta bucurie sa-ti fac, cu rascolitul amintirilor...
    Te pup Tartoras-american

    RăspundețiȘtergere