miercuri, 30 iunie 2010

Paris I

Din München pâna la Paris am zburat mai putin de o ora.
Luni, am sosit la ora amiezii; vremea este excelenta, poate un pic prea însorit, având în vedere faptul ca umblam ziua-ntreaga, cât ne tin picioarele. Imediat dupa-amiaza am facut o tura de recunoastere, cu vaporasul pe Sena. Am început de la faimosul Pont neuf, am trecut pe lânga muzeul Louvre, sub Pont Royal (podul roial), muzeul D'Orsay, pont de la Concorde, pont Alexander III, Palais de Chaillot, passerelle Debilly, turnul Eiffel, podul Bir-hakem, pont des Invalides, Palais légion d'honneur, quai Voltaire, pont du Carrousel, si am ajuns din nou la podul numarul noua.
Apoi ne-am lasat timp si am savurat o cafeluta pe terasa "Café du Pont Neuf".
Cu forte noi, am coborât în orasul subteran. Reteaua de trenuri rapide RAR si metrouri este fantastica! Daca privesti panourile si ai o harta în mâna, aproape de descurci din prima clipa. Doar în statiile -noduri, ai nevoie de îndrumari... Kilometrii întregi de benzi rulane, scari si coridoare, linii galbene, albastre, roz... si un curent fantastic! Eu sunt foarte sensibila si ma gândesc ca daca ar fi trebuit sa locuiesc în Paris, ori m-as fi calit, ori as fi fost permanent bolnava :( Deja din prima seara, am facut un fel de conjunctivita si nu sunt sigura daca este de la curentul de la metro sau... am o alergie la parul de pisica?! îmi place Fraise la nebunie si doresc sa o mângâi tot timpul, dar...acum pastram putin distanta :(
A doua zi, am pornit din nou... recunoasteti traseul?

2 comentarii:

  1. deci ai ocazia sa incerci un parfum Jean Patou? ;) vous etes tres beaux, les amoureux!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina draga,
    daca e ceva specific parisian...atunci e prea târziu :( Am primit mesajul când sunt deja în Augsburg. Daca exista în parfumerii...atunci în gasesc. Je t'embrasse :)

    RăspundețiȘtergere