vineri, 11 iunie 2010

Bella ITALIA

De câteva zile se desfasoara în orasul meu "Zilele prieteniei Italia-Germania". Cu aceasta ocazie au loc diverse manifestari culturale si pentru ca astazi a fost o zi grozava - ca în Italia, cu 30°C la umbra, am hotarât ca spre seara, sa dam si noi o "fuga". Prietenii nostri cu care am fost în Passau (duminica ce a trecut) au stabilit ca punct de întâlnire Stadtmarkt (Piata de stat),ora 19:30.
Helmut nu a prea avut chef sa paraseasca gradina noastra...dar pâna la urma, am reusit sa îl conving - ca zile frumoase în gradina vom mai avea, dar Zilele Italiei în oras...doar la anul!
La piata...lume multa si pestrita, un du-te-vino greu de descris, galagie si muzica italiana din fiecare coltisor. Pentru ca am întârziat, a durat ceva pâna când am gasit grupul nostru. Era la umbra unui cort-gradina de vara. Muzica italiana a anilor '60 a fost tema formatiei ce-si desfasura programul artistic pe mini-scena. Minunata perioada! Slagare lansate de Gigliola Cinquetti, Caterina Caselli, Rita Pavone, Renzo Arbore, Renato Carosone, dar si de vedete germane: Roy Black (nascut si nînmormântat în Augsburg!) sau americane Connie Francis. Antren si buna dispozitie, excelenta seara!
Am plecat spre casa pe la ora 23...Salcâmii au completat romantismul noptii de vis....
Acum stam în gradina, cu toate ca e trecut de miezul noptii! Mâine merg la servici doar 4 ore :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu