vineri, 24 ianuarie 2020

Salutari de la copiii planetei Pamânt

La începutul anului, am primit de la Potecuta o leapsa-muzicala care cerea ceva deosebit si aproape imposibil: "Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la radio sau prin alte părți. Adică, să nu se încadreze nici la muzică ușoară românească, nici la muzică ușoară străină, nici la muzică populară românească, nici la muzică populară străină, nici la muzică clasică, nici la jazz, nici la rock, nici la house, nici la pop, nici manea să nu fie etc. O muzică non-standard, care v-a plăcut și pe care o recomandați și altora."
Hm! O tema extrem de grea! Am gasit totusi ceva dragalas si am transmis rapid leapsa mai departe lui Karma Police, Ina si Stef. Intre timp, au postat si ei propunerile lor si leapsa merge mai departe, astazi am regasit-o la Suzana. Surprinzator câte melodii interesante s-au lansat în cadrul acestei lepse! Si uite ca dupa 3 saptamâni, hopla-hop vin eu înca o data cu o propunere: un remix al mesajului imprimat pe Discul de Aur Voyager si trimis în spatiu, în anul 1977 ☺

Au trecut 43 de ani! ... NASA a declarat în decembrie 2012 ca Sonda Vayager 1 a ajuns pe autostrada magnetică (magnetic highway), la marginea heliosferei. Nava spațială a părăsit de mult sistemul solar și acum zboară în spațiul interstelar. În anul 2026, nava spațială va depăși Soarele cu o zi-lumină. Pentru comparație: Pământul este la 8,3 minute-lumină fata de Soare (☺)
Voyager 2 a fost lansată cu 16 zile înainte de sora geamana - Voyager 1 si ofera  primele măsurători directe ale densității și temperaturii plasmei interstelare!
Misiunea Voyager 2 este considerată una dintre cele mai mari succese ale NASA și ale spațiului cosmic în general, deoarece sonda și-a depășit cu mult speranța de viață planificată și încă trimite date pe Pământ cu regularitate. Pe 18 ianuarie 2020, Voyager 2 se afla la aproximativ 122,82 unități astronomice (AU) de Soare. Unitatea astronomică este o măsură a lungimii în astronomie. Conform definiției, un AU măsoară exact 149597870700 metri. Aceasta este aproximativ distanța medie între Pământ și Soare.
Pioneer 10 si Voyager 1 si 2 sunt cele mai îndepărtate obiecte produs de oameni si trimise în cosmos.
Am gasit multe videoclipuri si remixuri, într-una din înregistrari, la minutul 3:10 se aude clar mesajul românesc "Salutări la toată lumea".
Pe Discul de Aur, în cadrul mesajelor internationale, pe pozitia 9  (din cele 55 de limbi vechi si moderne, vorbite pe Pamânt), este înregistrat mesajul românesc, rostit de Sanda Huffman ( ma întreb, oare o cunoaste cineva?). Tabelul adiacent, mentioneaza ca limba româna este vorbita de 22 milioane de pamânteni, adica de 0,5% din populatia planetei. Înregistrarea de pe disc este o încercare de comunicare cu viața extraterestră, dar poate fi vazuta si ca o capsulă a timpului... Cine stie când si cum, poate ca acest disc va reveni pe planeta-mama?! Poate ca va fi intr-o zi de vineri... Intr-o zi a prieteniei, cu bucurie si fericire 😊
Astazi, ii invit pe toti cititorii si prietenii blogului meu sa participe cu o melodie care sa ne aduca veselie si voie buna in aceasta zi de vinei 🤗❤️ In mod special, astazi, sa dam mana cu mana toti romanii de pe planeta, sa invartim hora fratiei. La multi ani!
❤️ Friendship Friday ❤️ Created with Joy ❤️

10 comentarii:

  1. Ce frumos! Şi cred că nu se putea ceva mai potrivit într-o astfel de zi! Oare prindem ziua întoarcerii? :)
    Zi bună, Carmen! La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vai ce curioasa sunt Potecuta draga, cum ar fi ziua in care am primi un raspuns din Univers, sau daca cele doua navete speciale s-ar intoarce pe Pamanit!
      Imbratisari si ganduri bune <3

      Ștergere
  2. Fascinant! La multi ani! Weekend linistit, Carmen! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un weekend minunat si tie, Florina draga!
      multumesc pentru minunata propunere muzicala! Ciprian Porumbescu, Hora Detrunchiatilor... Perfect!

      Ștergere
  3. Este prima data cand aud de Sanda Huffman. Aici mai multe despre ea: https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/interviuri/a-dus-vocea-romaniei-in-spatiu-694632.html Sper sa poti accesa link-ul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, sigur ca am putu deschide linkul. Multumesc wow! extraordinar! eu nu gasisem nimic legat de Sanda Huffman, multumesc!

      Ștergere
  4. Chiar fascinant! Si am actualizat colectia!
    Pupici, draga Carmen! Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superbă piesa aleasă !
    N-am știut multe despre acest disc care pe coloana sonoră super frumoasă sunt citate din 55 de țări.. Mi-a plăcut mult <3
    M-am bucurat să văd că încă mai circulă leapsa muzicală în care am deacoperit melodii superbe..

    Mulțumesc Carmen, un Weekend Superb vă Doresc !!!

    Ps. Eu începând de astăzi ies din sfera online cred că vreo două săptămâni, sper să fie numai atât.
    Numai bine vă doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stef, iti doresc o pauza de blogosfera cat mai eficienta, indiferent pentru ce o folosesti, sa iti fie de mare folos! Si sa te reintorci plin cu forte noi si fotografii interesante, cu idei noi si melodii ritmate. Numai bine!

      Ștergere