luni, 18 noiembrie 2019

Libraria - recomandare film

Filmul " La Librería" / "The Bookshop" sau "Libraria lui  Florence Green", este un film lansat în anul 2017, în regia Isabelei Coixet, dupa romanul "The Bookshop" semnat de Penelope Fitzgerald.
Filmul este o coproductie germano-britano-spaniola. A câștigat trei Premii Goya, precum și "Premiul pentru cea mai bună adaptare internațională de carte" la Târgul de carte din Frankfurt. Muzica filmului este deasemenea deosebita!
Emily Mortimer joaca rolul principal, al Florencei Green, iar Patricia Clarkson al Violetei Gamart. Tema filmului este aparent banala - o femeie deschide o librărie într-un orașel de pe tarmul stâncos al Angliei. Dincolo de titlu, filmul are o valoare excepțională, este deosebit de dragut si emotionant; practic, filmul este o declarație de dragoste pentru literatură.

Iata povestea cu care începe filmul:
"Ea mi-a spus ca atunci când citim un roman, ne îngemanam cu el. Mi-a mai spus ca, coperta cartii este ca acoperisul si peretii unei case...
Mai mult ca orice pe lume, ea a iubit momentul în care a ajuns cu cititul la finalul unui roman. Atunci, spunea ea - povestea se continua în mintea cititorului ca un vis viu, zile de-a-rândul. Întotdeauna dupa ce a terminat de cititi o carte, Ea a facut o plimbare lunga, pentru a-si elibera sufletul de emotiile si sentimentele pe care le-a acumulat citind cartea.
Ea a spus ca o carte buna este esenta pretioasa a unei minți superioare care creează o lume proprie în ochii minții noastre"...
Înscriu articolul la rubrica "Citate" - gazduita de  Zina

9 comentarii:

  1. Ce intalnire minunata! Sper sa ajung sa vad si eu acest film. O biblioteca este un spatiu aparte si mi-ai adus aminte de un alt film - serial, 'The librarians',
    e adevarat cu multa magie in el...
    Frumos si adevarat citatul ales. Ce bine ca ne-am intersectat in jocul citatelor!
    O saptamana perfecta sa ai! Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca ti a placut citatul, Suzana draga.
      o saptamana placuta sa ai 😊

      Ștergere
  2. Excelent! Abia aștept să-l văd! O să-l pun alături de ”Hoțul de cărți”, ”The Reader”, ”Fahrenheit 451” și alte câteva.

    Săptămână cât mai reușită, dragă Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o, daaaa, perfecta lista! le am vazut toate si sunt filme extraordinare!
      O saptamana placuta, Zina draga! 😊

      Ștergere
  3. Mulţumesc, Carmen! Vine frigul şi îmi voi scurta plimbările de duminică aşa că fac listă cu filme de văzut.
    O zi frumoasă îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am vazut acest film, Carmen. Pare foarte interesant, abia astept sa=l vad! Urmarind videourile din postarea anterioare, mi s-a facut foamne :))) Hotelul unde s-a tinut seminarul arata foarte dragut.
    Zi cu spor, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ps. Eu am vazut Parasite, este un film coreean. Sa-mi spui cum ti se pare. :)
      https://www.imdb.com/title/tt6751668/

      Ștergere
  5. Sărut mâna pentru recomandare, dragă Carmen. Un minunat indemn la lectură, la bucuria pe care numai citirea în tihnă a unei cărți ne-o oferă.
    Toate cele bune! (Alex)

    RăspundețiȘtergere
  6. Woooooooow!!! Mi-ar placea tare mult sa vad filmul aceasta. Citatul ales este atat de frumos - asa simt si eu. Cartile prind viata... si apoi, dupa ce termini sa citesti, continua sa traiasca... in tine. :)
    Minunat!!
    Sper sa il pot vedea.
    Pup cu drag si multumesc :)!!

    RăspundețiȘtergere