luni, 24 septembrie 2018

Balerina / Începutul-începutului

Vineri au sosit cele doua nepoteledin partea sotului -  Emma si Greta si am petrecut întreg weekendul împreuna.
Pentru ca-mi sunt tare dragi, am vrut sa le fac o surpriza... În jur de 5-6 anisori, visul fiecarei fetite este sa devina balerina, de aceea, am cumparat tüll si joi seara le-am facut tutu. Pentru Emma în nuante de roz si pentru Greta în combinatie de albastru si mov.
Pentru a face un tutu nu este nevoie de cunostinte speciale în croitorie si nici  de maiestrie in a coase la masina! Orice începator, poare coase o fustita de balet.
Eu am cumparat câte un metru si jumatate de tüll în doua nuante de roz si câte un metru si jumatate în mov si albastru. Am mai cumparat si câte 60 cm elastic lat (fetitele au cam 52-54 cm în talie).
Am taiat fiecare metru si jumatate în doua, pe latimea materialului si am cusut cele doua bucati - culoare, la culoare. Apoi am suprapus rozul pal peste rozul puternic si am cusut cele doua fâsii lungi de material la mijloc, lasand loc pentru elastic (astfel, se obtine fustita din 4 rânduri de material: roz aprins, roz pal, roz pal si ultimul strat, roz aprins). Am încheiat fustitele, culoare pe culoare si am introdus elasticul. Am cusut elasticul si am încheiat orificiul prin care am introdus elasticul. Explicatia pare complicata, însa executia este simpla ca "buna-ziua"! Mie nu mi-a trebuit mai mult de jumatate de ora pentru fiecare fustita.
Din pacate nu am fotografii cu momentul în care le-am daruit tutu-urile... Le-au scânteiat ochisorii si de bucurie si nu s-au mai putut opri din topaiala! ☺ Când s-au mai linistit, am reusit sa facem câteva pozitii speciale, pentru acest articol de blog ;-) Mare bucurie atât pentru ele, cât si pentru mine 😍😏

6 comentarii:

  1. Ce faine suuuunt!!!! Si micutele si fustitele! Frumoasele acestea doua cred ca abia asteapta sa vina la voi! :)
    Iata cum se deschide apetitul copiilor pentru a dansa, a lucra...
    Felicitari, croitoraşo! <3
    Leo are alura unul balerin in repaus - asteapta sa-i vina randul sa intre in ritm, in rol. :)
    Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Carmen draga!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emma mereu zice ca cele mai frumoase vacante le petrece aici, la noi <3 Si surioara mai mica - maimutica, o abproba, dadada! ☺♥ doua scumpe! E greu sa tii in frau doua mamarute pline de energie ☺ Dar... este si tare placut. Si nu stau mai mult de trei nopti ☺☺☺ Duminica dupaamiaza suntem ce-i drept sensibili la orice zbenguiala si rasuflam usurati cand le preiau parintii lor ☺☺☺ Dar de rezistat fara sa le vedem, nu rezistam mai mult de 4 saptamâni! ☺ Greu cu greul, dar mai greu fara! ☺☺☺
      Pupici si imbratisari, Diana draga!
      Ganduri bune, de la trio pentru trio <3

      Ștergere
  2. Da, chiar - Leo nu vrei si tu un Tutu? Ca acum vine Carnavalul!! Macar un papion, ceva? O atentie? :P

    Sunt superbe fustitele (vreau si eu :)))))))) ). Hmmm! :D
    Tu zici ca e usor, dar mie mi s-au impiedicat toate circuitele :)))). Oricum nu mai am masina (nu ca as fi folosit-o cine stie ce.. mi-ar trebui una micuta ca nu am spatiu) - i-am trimis-o lui Ra. ;))

    Fustitele sunt superbe si asa cum spunea si Diana, cred ca le-ai deschis apetitul si mai mult pentru joaca si dans si voie buna <3. (Ni l-ai deschis si noua - merg sa baletez un pic ca sa visez in pasi de dans).

    Pupici cu mult drag <3!! Fie ca ultima saptamana din septembrie din acest an sa fie minunata (cel putin sambata spre duminica sigur va fi ca primim o ora in pluuuus hiihihi)
    pupici <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo - nuuuu, nu vrea! Dar ii place sa danseze cu fetele astea simpatice ☺ Galagioase si cam zbuciumate, dar dragalase ;-)
      Leo se bucura de cate ori vin nepotelele, dar il vad ca duminica seara pica mort de oboseala si e fericit ca in casa domneste din nou linistea si ordinea, si ca are voie sa doarma din nou pe locul lui si ca "mami" are timp sa-l dezmierde numai pe el <3 ;-)
      Te pup si trimit imbratisari. Spor la treaba <3

      Ștergere
  3. Cât sunt de drăgălașe! Ce fericire se citește pe chipurile lor. De-acum mai trebuie să așteptați doar... spectacolele de balet în familie. Ce bucurie pentru toți, dar mai ales pentru micuțele balerine.
    Numai bine și multe bucurii la toată familia! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alex draga, tu stii foarte bine cum este sa ai o balerina in casa ☺☺☺ Sara ta este varsta Emmei - si Emma a inceput acum o saptamana scoala! Ce mandra e! Greta e inca la gradinita, in grupa "Ariciul" ☺
      Numai veselie si bine si numai ganduri bune, familie tale!

      Ștergere