miercuri, 20 decembrie 2017

La plimbare

Cu siguranta multi stiu ca biserica ce are cel mai înalt turn din lume se gaseste în orasul dunarean Ulm si ca Târgul de Craciun (Ulmer Weihnachtsmarkt) este amenajat anual aici, în piata bisericii Ulmer Münster.
Având impresionanta constructie ca decor, târgul din Ulm atrage mii de turisti. Are portile deschise din 21 noiembrie si pâna pe 22 decembrie. Noi ne-am plimbat printre casutele de poveste duminica, la amiaza.
Peste târg pluteste aroma de castane coapte, migdale caramelizate, vin fiert, cârnaciori prajiti si varza calita cu taietei.
Vremea gri este colorata cu succes de decoratiunile vesele expuse la tarabele din târg precum si de clinchetele clopotelor de portelan ale ceasului din piata.
Vrabiuta - mascota orasului, vegheaza la fiecare colt de strada, simbolizând ca totul va fi bine.

9 comentarii:

  1. Nu e ca si cum as fi acolo dar mi-a placut plimbarea. Multumesc, Carmen draga!
    Ce diferenta intre targul de Craciun de la noi si cel din Ulm! Deh! :) Se vede unde oamenii sunt patrunsi de spiritul sarbatorilor si unde sunt cuprinsi de cel (exclusiv) al comertului - asa pare. :(
    Iti doresc sa ai o zi minunata! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei bine, si aici se vand multe, asta e scopul... dar auciliar, asa cum bine ai remarcat. Noi avem cumparata din Ulm, de acum cativa ani o stea mare rosie cu bec, o folosim cu mult drag ca decor festiv in sufragerie. Di mai avem de anul trecut un bol pictat, pentru lumanare de ceai. Pictura seamana cu orasele pictate de artistul austriac Hundertwasser.
      Anul acesta am cupoarat "lumanarele" cu led pentru decorat vasele de pe rafturi ( unde ar fi periculos sa pun lumanare, pentru ca ar arde etajera de deasupra), acadele im rosu si alb pentru agatat in brad si doua sapunuri handmade, cu esenta de fructe. Bine , in plus am servit cate o cana cu vin fiert si cate un carnacior prajit la gratar, cu mustar si chifla 😉 Delicios! Nu poti sa trecu pe langa taraba fara sa nu poftesti 😇
      Te pup. O zi minunata! Salutari de la trio la trio 💕

      Ștergere
  2. Mi-a placut plimbarica! Nu pot sa-mi imaginez insa combinatia de varza calita cu taietei! :) Dar nu cred ca e vreo problema sa incerc...

    Seara excelenta, draga Carmen! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daaa, asta e problema! nu exista corespondent pe româneste la sortul acesta de "taietei"... Mancarea acesta traditionala de iarna se numeste "Kraut mit Schupfnudeln" ☺ Kraut e varza, dar Schupfnudeln nu sunt nici taietei, nici macaroane... Tocmai m-am uitat pe wikipedia si poti citi aici pe engleza sau franceza ce înseamna SCHUPFNUDELN Exista si poza ;-) Combinatia este delicioasa! Se poate pune si sunca prajita ☺
      Noapte buna draga Suzana. :-*

      Ștergere
  3. Daaaaaa, castane coapte, vin fiert, carnaciori cu mustar in chifla, o multime de ornamente, obiecte specifice Craciunului, lume zambitoare si clinchet de clopotei...imi amintesc perfect! Iar stravechea vrabiuta, simbolul orasului, omniprezenta, da Ulmului personalitate si identitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😉 imi amintesc ca batea un vââânt si ca sa putem manca chifla cu cârmacior, ne-am ferit intr-o nisa a bisericii 😉😂 Apoi am baut cate un vin fiert si totul a fost grozav de bine!
      Dupa ce ne-am plimbat prin Weihnachtsmarkt am coborat spre Dunare si am facut o multime de poze faine cu marcajul kilometrilor pe trotuar 😊
      Am petrecut minunat saptamana cu sarbatorile de Craciun ❤

      Ștergere
  4. Ulm-ul, adorabil de cochet,mi-l amintesc perfect in lumina aceea de toamna calda :) Cu Dunarea alaturi si casutele cuminti, cum sa nu iubesti Ulmul?!
    Ca sa nu mai spun de splendida catedrala in al carei turn cu peste 600 de trepte ati urcat tu si Daniel! Eu obosesc si acum la gandul ca ati urcat atat! :)
    Multumesc pentru amintiri reinprospatate :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orasul nostru are pe circumferinta de 120 km, mii de frumuseti, naturale sau construite de mana omului. Ulmul este o bijuterie de oras si mereu il includ in lista "neaparat de vizitat" a prietenilor nostri. 😉 eu urc macar o data pe an in turnul de biserica ce mai inalt din lume... cat m-or mai tine picioarele 🤣😂
      Pupici si imbratisari 😙

      Ștergere
  5. Cat de frumos !! Ce atmosfera feerica :).
    Ma bucur sa vizitez chiar si virtual <3
    Pupici!!!

    RăspundețiȘtergere