marți, 17 octombrie 2017

Octombrie, a doua vara


De câteva zile Europa este dominata de un ciclon african (din Sahara) si ca urmare, temperaturile din timpul zilei depasesc 25°C, cerul e senin si nu adie nicio pala de vânt.
Daca zilele nu ar fi asa scurte, am putea crede ca e vara. Toamna însa s-a instalat blânda si natura si-a schimbat conform înfatisarea.
Atunci când lucrezi zilnic pâna dupa ora 17, accepti greu ca nu poti profita de cea mai favorabila combinatie a celor doua anotimpuri: vreme stabila fara precipitatii, caldura moderata si un peisaj de toamna ca din basm. Abia am asteptat weekendul!
Sâmbata, dupa ce ceata s-a risipit si razele soarelui au reusit sa usuce roua grea, ne-am urcat în masina si am pornit spre munti fara un tel anume. Ne-am oprit acolo unde padurea ni s-a parut cel mai frumos colorata.
Vesnicul nostru pretext pentru astfel de excursii este ca "mergem la cules ciuperci" ☺ de aceea am luat cu noi ( ca întotdeauna) cosuletele de rafie. Întâmplarea face ca de data aceasta, nu doar ca am savurat frumusetea naturii, ba chiar am gasit si o multime de ciuperci! Pentru ca suntem la nivel de amatori si nu cunoastem decât câteva sorturi comestibile, am adunat doar hribi. O jumatate de cos ☺
Cu cât te abati mai mult de la poteca, cu atât mai placute sunt descoperirile pe care le faci... Calci pe muschi ca pe saltea, ici o buruiana înca înflorita, colo un con de brad încovoiat ca un covrig, dincolo o pânza de paianjen aninata de-o feriga si de jur-împrejur, frunze în toate nuantele de ruginiu, oranj si verde! Si aerul, ooh... te mângâie la fel de placut ca si linistea catifelata si adânca a padurii!
Nu ne-a interesat timpul si am mai fi zabovit, însa imediat ce simt ca soarele nu mai strapunge cu putere crengile copacilor, tântarii devin din ce în ce mai obraznici!
În drum spre masina, o șaibă din trunchiul unui arbore batrân mi-a soptit ca vrea sa-mi fie unealta sau material, atunci când muzele artelor-mi vor da cândva, târcoale ☺La fel si un pietroi ca un boț de mamăligă. Am adunat si un brat de papura de pe un smârc, sa decorez un colt de hol, acasa. Leo ne-a ajutat, asa cum a stiut el, bineînteles, si când sa urcam în masina, arata ca un pui de porc mistret ☺☺☺Dar ce-a mai contat?! Sufletul ne-a fost plin de frumusete!
Acasa, am asteptat apusul de soare în curte, pe balansoar, la o cana de must.


22 de comentarii:

  1. E minunată vremea! Sper să mai dureze! Frumos cuțu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😊la noi, meteorologii spun ca vremea aceasta anormal de calda va tine pana saptamana viitoare. Asa ca, cine poate, sa profite din plin 👍

      Ștergere
  2. Frumoase detalii tomnatice. Iti astept inspiratiile sau pur si simplu noile decoruri! Catelul este un scump si cred ca e un prieten tare vesel! :)
    Sa-ti fie de bine toamna si plimbarile!
    Cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubesc toate cele 4 anotimpuri pentru ca fiecare are frmecul lui. Toamna ibsa... ma fascineaza! 💗
      Multumim mult, Suzana draga. O toamna cu multe bucurii sa ai!

      Ștergere
    2. O toamna cu multe bucurii si tie, draga mea! Acum, eu sunt tare bucuroasa sa te citesc!

      Ștergere
    3. ma bucur ca am asa cititoare de calitate! te pup

      Ștergere
  3. M-au incantat atat de mult cele 4 minute de "clip" incat evit sa imi imaginez prea... profund cum trebuie sa fi fost ziua! :) Oooof! Mi-e dor de astfel de plimbari la cules de ciupercute, departe de vuietul strazii. :)
    Porcusorul vostru mistret descopera noi teritorii! Botic scump! <3
    Te imbratisam cu drag! Salutari si pupici de la trio pentru trio! <3

    P.S. Tare cald mai e! Ieri, cativa oameni erau in tricouri! Si eu aveam fâş gros pe mine - dar nu mi-a fost cald! (foarte ciudat) Dimineata cand am plecat era bruma si rece! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, mi-a fost dor de tine, ma bucur ca reluam contactul si iata, mai aflam una alta desore familion 🤗
      Nu stiu cum fac altii, eu insa daca la weekend nu ies din rutina saptamanii de lucru, nu rezust. Bineinteles ca descopar/caut mici bucurii si in cursul saptamanii (ridicarea cetii pe campuri sau rasaritul de soare -in drum spre seeviciu, rascolitul de frunze uscate in timoul plimbarii de seara cu Leo in parc, etc), insa escapadele in natura la sfarsit de saptamana sunt ca un balsam 🍁🍂
      Da, Leutul nostru va implini in curand un an, este la noi parca din totdeauna 😊 nu ne mai putrm inchipui viata fara el.Este un scump. Multumim pentru gandurile si urarile voastre calde si transmitem deasemenea imbratisari si pupici inapoi, de la trio pentru trio 😘😘😘
      La noi este foarte cald, eu nu am schimbat inca garderoba de vara. Umblu fara ciorapi, cu fuste mini si tricouri. Jachetele sau pulovere sunt necesare doar pentru scurt timp, dimineata pana la 9 si seara de la ora 19. 🌾🍀

      Ștergere
  4. Duminica n-am rezistat nici eu si am facut o plimbare la o padure pe la vreo 30 km de oras.Iti inteleg satisfactia si bucuria plimbarii,a voastra cat si a lui"Cutu".O toamna ce ma emotioeaza cu frumusetea ei.Numai bine ,draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in principiu, tu ai putea sa faci plimbari in fiecare zi, ca esti in pensie, ce-ti pasa! Eu... ma ingrozesc la ideea ca de saptamana viitoare, pentru ca se va schimba ora, voi pleca pe noapte si ma voi intoarce pe noapte de la serviciu, fara sa stiu macar cum a fost vremea peste zi :-( Asta e viata! si mai am "numai" 13 ani si jumatate pâna când voi iesi si eu la pensie.
      Asa ca, savureaza fiecare zi! O toamna minunata iti doresc deasemenea :-)

      Ștergere
  5. "I'll reach out my hand to you
    I'll have faith in all you do.
    Just call my name and I'll be there. (I'll be there)..."

    RăspundețiȘtergere
  6. bine ai revenit Carmen, nici nu stii cat ma bucur! <3
    ma bucur sa-ti regasesc verva, prospetimea si energia debordanta si iata ca acum mai exista cineva care a invatat cu bucurie sa tina ritmul, dragul de Leo! :)
    adorabil de frumos colorat peisajul pe care ni-l prezinti iar tu arati mai proaspata ca niciodata! :)
    inca o data, bine ai revenit!
    daca si tu esti aici, o sa incerc si eu sa-mi fac timp sa intru mai des pe blog.
    chiar ieri ii spuneam unui coleg ca o sa mai tin blogul pana la sfarsitul anului si apoi il inchid dar acum...o sa ma mai gandesc....
    te imbratisez, zile vesele de toamna alaturi de dragul de Leo! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da Pandora draga, iata-ma din nou in blogosfera ☺ Doi ani de pauza mi-au facut bine, acum am planuri noi, ganduri noi - ma refer la stilul de "lucru" pe blog ☺☺☺
      De ce sa închizi blogul?! Chiar daca nu mai activezi, trebuie sa ramana o portita deschisa. Vezi in cazul meu ☺☺☺ Cum sa nu mai ai acces la postarile tale?! Cu sigurnta si tu simti ca blogul este o particica din personalitatea ta, si a acumulat de-a lungul timpului o multime de ganduri... Daca nu le scriem aici, poate ca raman doar ganduri... ☺ Te pup. O toamna minunata sa ai!

      Ștergere
    2. tu ai mereu dreptate :)
      asa e...

      azi e o zi speciala, vreau sa-ti urez si aici la multi ani fericiti, din ce in ce ,ai fericiti! :*

      Ștergere
    3. te pup si eu, multumesc inca o data ♥

      Ștergere
  7. La multi ani, Carmen!
    Foarte adevarat ... dupa mai multi ani de pauza uite ca ne întalnim din nou în blogusfera! :) Iti doresc o zi minunata alaturi de cei dragi tie si multa sanatate! Te îmbratisez! :) (ghici?!) :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am vazut ieri undeva ca "Ella" este din Olanda si gandul m-a dus la "Mihaela" ... am intrat timid pe blogul "Ella" si nu am recunoscut stilul "Mihaelei" asa ca mi-am zis, nu e ea... Acum insa, nu mai sunt sigura ☺☺☺
      Multumesc mult pentru urari ♥ Transmit deasemenea toate cele bune, pupici si îmbratisari.

      Ștergere
    2. Draga mea Carmen , totusi este Mihaela! 😅
      Dupa marea mea aventura în lumea "medicala" m-am întors pe blogosfera, poate un pic mai linistita! 😅
      Imi pare bine ca ai revenit! Tja, uneori se mai schimba stilul! 😅
      pupici!

      Ștergere
  8. Cu intaziere - iata, (deci, mii de scuze si inca de la inceput fac mentiunea :)) - am ajuns sa lecturez cu bucurie, ca-ntotdeauna, postarile atat de calde!! Toamna, cu al sau 'octobre' a revenit si aici, cu ploi intermitente si zile ce difera de tiparul obisnuit. Anul acesta, m-a fascinat multitudinea de frunze picate, de castane, chiar si stropii "neautorizati de ploaie", deh... cine a mai auzit sa ploua, toamna!?! ... lol...Toamna, draga doamna toamna, nu poate fi decat meditativa, nu-i asa? Pai, daca ar fi mereu solara, ar putea sa se incadreze in decorul obisnuit? Glumesc... Adevarul e, ca dimineata am plecat, adesea, cu pulovarul si pardesiul, iar dupa pranz reveneam "la brat" cu vara, ascunzandu-ma dupa ochelari, de soarele stralucitor ... :)
    Instanturile ce le-ai surprins sunt superbe, in nuante specifice de auriu si castaniu... O bucurie sa tot petreci un timp placut pe carari, cautand ciupercute, hribi sau... orice ce incanta, avandu-l alaturi pe zglobiul pui, Leo. E adevarat ca s-a inaltat dragutul... *-*
    Ma bucur sa te regasesc, Carmen...Si multumiri pentru vizita si sfaturile oferite, de a trai fiecare zi, moment cu "muzica potrivita si plante si fructe si Pui mic si scump."
    Toate cele cordiale, frumoase si pline de inspiratiune cu buna dispozitie ce sa fie si de acum incolo! Imbratisari cu drag si weekend placut in continuare, nu inainte de a mentiona ca voi lectura postarile recente si cele ce vor urma, cu nerabdare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vizita unei prietene imi face mare bucurie, oricând :-) Dupa cum vezi, nici eu nu intru foarte despe blog si iata, abia astazi am ajuns sa iti raspund.
      Ma bucur mult ca ti-a placut postarea mea si mai ales ma bucur ca ne vom citi mai des aici, pe blog :-)
      Un sfarsit minunat de octombrie sa ai! Happy Halloween!

      Ștergere