marți, 31 octombrie 2017

Happy Halloween


La noi în familie, serbarea Halloween are traditii vechi. Prima data când am auzit despre aceasta serbare a fost în 1984, când Stevie Wonder a lansat "I Just Called to Say I Love You" ☺ Începând cu anii '90 a fost serbata cu regularitate. însa pe masura ce fetele mele au crescut, serbarea s-a redus la întâlnirea din seara de 31 octombrie, spre a ciopli dovleci.
În fiecare an ne-am întrecut în "fantezii dovleciene" alaturi de copii sau nepoti si începând cu anul 2009 am prezentat pe blog fotografii cu "fețele" haioase ale bostanilor nostri de Halloween.

Anul acesta însa, ca nciodata, la noi acasa va fi liniste. Fetele-mi sunt plecate în mini-vacante,  una la Konstanz, alta la Amsterdam; nepoteii - cu toate ca au vacanta, participa la un curs de înot si nu pot veni sa serbam Halloween împreuna... Asa ca astazi dupa-amiaza m-am apucat sa cioplesc singura un bostan. Helmut i-a taiat capacul si dupa ce l-am curatat frumos de sâmburi în interior si i-am subtiat peretii atât cât sa îl pot modela, am intrat în casa pentru o scurta pauza de cafea.
Cand m-am rentors în curte... domnul Leo, curios nevoie mare, mi-a rasturnat bostanul si acesta s-a spart! Tja - nu l-am aruncat, ca nu am altul! L-am cioplit asa cu grija, abia am reusit sa-i fac o gura rânjita si doua triunghiuri în chip de ochi. Bostanul meu pârâia la fiecare atingere, gata-gata sa se desciocoleze! Arata ca ... o fantoma de dovleac de Halloween. Este ca un zombie ☺
Pe Leo bineînteles nu l-am certat, este doar primul lui Halloween ☺ La anul va fi mai atent.
Ca sa îl iert, a pozat frumos pentru postarea mea de anul acesta ☺☺☺ Happy Halloween! ;-)

8 comentarii:

  1. E fain asa luminat dovleacul, nu se vede ca este spart! Tar Leo ... este un simpatic! Trebuia sa-i pui cornite! 😅
    Boo ... Trick or treat!
    Happy Halloween! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, noaptea nu se vede ca e spart ☺☺☺ la fel cum orice pisica pare neagra! Nu stiu insa daca va mai rezista o zi la soare si deci daca va mai apuca sa capete o lumanare, care sa-i lumineze fata ☺☺☺ Insa asta seara isi face cu brio datoria si rânjeste la duhurile rele, indepartându-le de casa noastra ☺ Happy Halloween, Ella draga!

      Ștergere
  2. Ce fain e Leo! E fain in general, dar cum sta in faţa usii pare ca asteapta (deja) copiii la colindat si, totodata, pazeste casa de spiritele rele. :)
    In preajma mea sarbatoarea n-a prea prins. Zilele trecute am vrut sa-mi cumpar un costum de vrajitoare dar... ce sa fac cu el? Nici "balurile" mascate nu-s pe gustul prea multora. :)
    N-am cioplit niciodata un dovleac! De la tine - pe blog - am aflat ca exista ustensile speciale care ajuta la cioplire = mi-ar fi, poate, mai usor asa, ca o "prima data".
    Happy Halloween, Carmen draga! <3
    Pupici! <3

    P.S. Imi plac decoratiunile voastre.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mda... te înteleg, am trait si eu asemenea momente in urma cu doua zeci si ceva de ani. Problema este ca cei care sunt impotriva serbarii de Halloween, habar nu au ce înseamana aceasta serbare. Au vazut probabil un Thriller american pe aceasta tema si "li s-a pus o pata" ☺☺☺
      In familiile numeroase, cred ca se serbeaza cel mai fain! nu trebuie sa pleci la colindat - esti cu ai tai acasa, vesel si plin de voie buna.
      Anul acesta nici nu am cautat instrumentele acelea speciale pentru cioplit bostanul - daca am fost doar eu! Si... dupa ce l-a spart Leutu, nici ca a mai avut importanta ☺☺☺
      La anul va fi mai bine! Te pup. Salutari de la trio pentru trio

      Ștergere
  3. Tu esti maestra in decoratiuni.Ce am vazut e ok, nu as fi stiut ca nu e perfect.E o bucurie si cu bostanii astia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, daca privesti dovlecii pe care i-am cioplit eu în ultimii 6-7 ani, atunci intelegi de ce am fost eu nemultumita ☺ Însa... sarbatoarea este sa ne distram, sa ne simtim bine, de aceea nu m-am suparat pe Leo. S-a întâmpat sa se sparga dovleacul, s-a întâmplat, asta e! ☺☺☺

      Ștergere
  4. Ce frumoase decoruri ai reusit! Recunosc ca sunt unele accesorii care nu imi plac chiar deloc! Si nici un dovleac nu am cioplit. Ar trebui sa ma documentez cum se face, ca nu pare prea simplu! Va trebui totusi sa experimentez, de curiozitate.
    Ce simpatic e paznicul usii! Si-a luat rolul in serios! :D
    Zile frumoase de noiembrie, draga Carmen! Si multa inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. vaaaaaaai! chiar asa, Suzana, nu ai cioplit niciodata dovleac de Halloween? :-)
      Neaparat sa începi de anul ce vine. Si incearca mai intâi cu unul mic. Dovlecii mei cântaresc in jur de 6 kg ☺☺☺ sunt de doua ori mai mari decât marimea capului meu ☺☺☺
      Multumesc mult! Un start bun in luna noiembrie îti doresc, draga Suzana, numai bine!

      Ștergere