sâmbătă, 5 iulie 2014

Semifinala

S-au încheiat cele patru meciuri din sferturile-de-finala si drumul spre titlul de Campioana Mondiala 2014 se apropie de sfârsit. În semifinala s-au calificat: Brazilia, Germania, Argentina si Olanda.
Conform unei statistici prezentate de wikipedia, în ultimii 14 ani, titlul de campioana l-a obtinut o data Brazilia în anul 2002, Olanda a fost vice-campioana în 2010 si deasemenea Germania a fost vice-campioana în 2002, celalalte trofee obtinute fiind ... mai prafuite de ani☺

La finele fiecărei ediții CM, sunt acordate premii celor mai buni jucători în diferite aspecte ale jocului (*):
♦ Balonul de Aur — pentru cel mai bun jucător al turneului
♦ Gheata de Aur — pentru cel mai bun marcator al turneului
♦ Mănușa de Aur — pentru cel mai bun portar al turneului
♦ Cel mai bun tânăr jucător — pentru cel mai bun jucător sub 21 de ani
♦ Trofeul FIFA Fair Play — pentru echipa cu cele mai bune aspecte Fair Play de la turneu
♦ Cea mai spectaculoasă echipă — pentru echipa care a interesat fanii cel mai mult  (rezultatul bazându-se pe un sondaj public general)
De asemenea, începând din 1990, la finele fiecărei ediții de campionat, este desemnată și echipa tuturor stelelor (All-Star Team), care include cei mai buni jucători de la turneu pe toate pozițiile.
Din pacate exista si la aceasta editie a campionatului mondial întâmplari mai putin fericite... Fotbalistul Neymar Jr. - cel mai bun marcator al echipei braziliene, a iesit de pe terenul de fotbal transportat pe targa, cu ruptura de vertebra - faultat fiind de fotbalistul columbian Juan Zúñiga - faul pe care arbitrul nici macar nu l-a luat în seama! Deasemenea socant a fost si momentul de joc în care fotbalistul uruguayan Luis Suárez, dupa ce l-a faultat pe fotbalistul italian Giorgio Chiellini, l-a si muscat de umar! Inexplicabil a fost faptul ca arbitrul nu a bagat în seaman acest atac, cu toate ca s-a petrecut în imediata lui apropiere. Două zile mai târziu însa, Comitetul Disciplinar FIFA l-a penalizat pe Suárez cu interdicție pentru 9 meciuri internaționale, privându-l astfel de dreptul de a-și continua evoluția la Cupa Mondială. Violenta deprindere a sportivului uruguayan a fost demonstrata pentru a treia oara pe timpul unui meci international si totusi avocatul acestuia precum si coechipierii, îi iau penibil apararea!
În competitie au mai ramas doar patru echipe nationale si pentru fiecare mai sunt de jucat doar doua meciuri... Sper din suflet ca urmatoarele jocuri sa prezinte doar aspecte frumoase ale acestui cel mai popular sport din lume - supranumit "sport rege" - si sa câstige echipa cea mai buna!
~~~~~~~~~~~~~~
(*): "Balonul de Aur" a fost acordat de 7x Braziliei, 2x Argentiniei, 1x Olandei, 1x Germaniei; "Gheata de Aur" a fost acordat de 5x Braziliei, 3x Germaniei, 1x Argentiniei; "Manusa de Aur"a fost acordat de  2x Germaniei, 2x Argentiniei, 1x Braziliei; "Fair-Play": 1x Argentiniei, 4x Braziliei

11 comentarii:

  1. multi spun ca finala se va disputa între Olanda si Germania... Eu sper ca Germania sa câstige titlul! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine poate sti?! :) ideea imi place - pentru ca sunt fan Germania, însa Brazilia are echipa tare si în plus, meciul are loc la ei acasa, suporterii echipei braziliene reprezentând un mare sprijin spiritual!
      Daca însa luam in considerare ca superstarul echipei braziliene - Neymar, nu va putea juca din cauza recentei accidentari si ca Thiago Silva - capitanul echipei este suspendat datorita cartonaselor galbene acumulate, echipa Germaniei nu ar trebui sa tremure in fata multiplei campioane mondiale Brazilia. Sanse exista ca Germania sa ajunga în finala. :)

      Ștergere
  2. nu sunt microbista, însa când e vorba despre cel mai important eveniment fotbalistic, atunci sunt deosebit de interesata :)) Asa ca am urmarit în parte meciurile (cele transmise târziu în noapte, nu mi le-am permis, deoarece lucrez) si sunt la curent cu rezultatele de pana acum. La noi la serviciu, CM este subiectul de discutie (pentru pauze) numarul 1 :)
    Cat despre accidentarea sportivului brazilian... o adevarata tragedie! Mare pacat!
    Soarez poate fi diagnosticat cu "inceput de canibaism"! Infiorator! Ar trebui sa fie trimis la un tratament psihic!
    Imi place mult ca ai tinut o cronica a acestui campionat mondial, te admir! si iti multumesc :)
    o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asa sunt si eu - "microbista de ocazie" :))) ma bucura mult comentariul tau!
      Pacat ca România nu a mai reusit sa se califice nici anul acesta!
      În 1994, echipa României, avându-l căpitan pe Gheorghe Hagi, a ajuns în sferturile de finală învingând Argentina cu scorul de 3-2!
      îti multumesc si deasemenea îti urez sa petreci o duminica agreabila! :)

      Ștergere
  3. ce fac eu daca finala se disputa intre tine si Minnie! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) nu exista si nu va exista o disputa între Minnie si mine, dar inteleg eu ce vrei sa spui :)) Tu vei tine pumnii echipei care iti place si de câstigat, va câstiga echipa cea mai buna ;) Si cu aceasta ocazie, declar aici, ca intr-un asemenea caz, eu voi tine cu Germania ☺
      te pup. O duminica faina!

      Ștergere
  4. Dintre cele patru ramase in cursa, imi plac cel mai mult europenele. Au demonstrat din plin ca au clasa. Brazilienii merg prea mult pe avantajul terenului propriu si al suporterilor, dar pe teren n-au prea stralucit, asa cum promiteau. Important este sa castige cel mai bun si pe merit! Am mari asteptari de la Germania - "masina de fotbal" - cum bine a fost numita.
    O duminica frumoasa, draga Carmen! :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) masina de fotbal? nu am mai auzit :))) Asa este Alex draga, important nu este neaparat cine castiga, ci faptul ca spotrivii au demonstrat ca le place sa joace fotbal, ca stiu sa joace fotbal si ca fairplayul este regula de baza în acest joc!
      multumesc mult, si voua o seara agreabila!

      Ștergere
  5. Poate vor fi prelungiri si in semifinale. Sa vedem daca nu cumva in ambele semifinale vor fi lovituri de la 11 metri. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o vai, o vai... Si eu presimt ca lupta pentru titlu nu va fi deloc usoara! :)

      Ștergere
  6. Noi am tinut cu Germania si s-a calificat si am tinut si cu Olanda si s-a calificat (ce-i drept, nu fara emotii), pentru ca ne-am dorit un echilibru de forte in acest campionat mondial - cei mai buni europeni incelnesc in semifinale cei mai buni sud-americani :) Urmatoarele meciuri au toate sansele sa fie un spectacol fotbalistic pe gustul tuturor! Fie ca cea mai buna echipa sa castige!

    RăspundețiȘtergere