sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Sfârsit de ianuarie la cinema

Iarna aceasta a fost ciudata înca din primele zile si meteorologii spun ca asa anapoda va ramâne în continuare! Ba e frig, ba e cald, din când în când ploua si mai tot timpul cerul e gri. La ora 17 este deja întuneric si la ora 8 abia se mijeste de zi! Însa, asa cum scriam cândva în "Lectie de iubit luna noiembrie" nu ne lasam prada metehnelor vremii! În luna ianuarie ne-am prelungit abonamentul la cinematograf si acum, pentru a nu rata nici unul din spectacolele Royal Opera House, ne-am facu si aici abonament, pentru sezonul 2014! ;) Ei nu, nu vom calatori o data pe luna la Londra pentru a vedea spectacolul! Royal Opera House a gasit o solutie deosebit de practica si eleganta: pentru anumite lanţuri de cinematografe, transmite fiecare spectacol în direct. Si asa, pentru doar 27 € traiesti impresia ca esti în celebra sala din Covent Garden☺ Exista bineînteles si pauze între acte, timp în care în foaierul cinematografului se vor servi Sekt si canapé (felii de pâine prăjită în unt, pe care se pun felii de salam,brânza, șuncă, icre sau alte alimente savuroase), exact ca la spectacolul live... Anul trecut am mai fost la câteva concerte vieneze transmise în cinematograf, balet însa nu am vazut niciodata în acest mod, asa ca luni, va fi premiera! ☺ Vom viziona Giselle, unul dintre cele mai frumoase balete ale tuturor timpurilor - cu Natalia Osipova si Carlos Acosta (voi reveni cu detalii).
Revenind la tema cinematograf-clasic, am de facut o recomandare! Vineri am vazut "Homefront". Scenariul filmului este scris de Sylvester Stallone si este o adaptare a romanului omonim semnat de Chuck Logan.
Filmul promite mult din start, având o distributie de zile mari - cu Jason Statham în rolul lui Phil Broker -fost agent DEA, cu James Franco în rolul sadicului "lord al drogurilor" Morgan "Gator" Bodine si cu Winona Ryder în rolul dealeritei de droguri Sheryl Mott. In plus, echipa actorilor cu renume primeste ajutorul unui autentic fost-membru Hells Angels - Chuck Zito care joaca rolul lui Danny T, liderul unei bande de motocicliști încurcati în afaceri mafiote, al frumoasei actrite Kate Bosworth în rolul Cassie Bodine si al micutei Izabela Vidovic, care la doar 10 ani împliniti, joaca cu dezimvoltura unei mari vedete.
Filmul contine câteva  scene de violenta, foloseste un limbaj bogat în jargon specific lumii interlope;  este un clasic action-thriller american, în care eroul principal - Jason Statham, este de partea buna a legii, însa nu asteapta ajutor oficial, ci îsi face dreptate prin metode proprii. Dă rolului caracter si câstiga imediat simpatia spectatorului [mai ales a spectatoarelor ;) Pe mine m-a fermecat de mult! ]. Filmul este pura actiune si tensiunea este mentinuta pâna la final. Este cunoscut ca Jason Statham joaca în filme propriile cascadorii (ceea ce-l face si mai admirat!) si "Homefront" ofera multe scene în care actorul îsi dovedeste cunostintele în lupte corp-la-corp, arte marțiale și kickboxing.
"Oraşul fără legi" arata practic cât de usor se trec granitele normalului atunci când este vorba de a-ti proteja propria familie. Povestea petrecuta în idilicul orasel cuprins subit de explozii, flacari si împuscaturi, are happy end, ca toate filmele în care joaca Jason Statham.
Chiar daca filmul a primit critici mixte, înclinând mai mult spre nefavorabile (Rotten Tomatoes i-a acordat 40%; Metacritic 39%), mie mi-a placut si îl recomand tuturor celor carora le plac filmele de actiune.

8 comentarii:

  1. o idee magistrala!
    mi-ar placea sa fiu luni acolo :)
    de abia astept sa ne povestesti impresiile tale :)
    te imbratisez draga mea draga, un w end perfect iti doresc in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am vrut sa ma duc la cinema pt Don Giovanni de la Scala acum vreo 2 ani, dar am renuntat in ultima clipa, desi aveam si bilete...nici nu mai tin minte de ce nu m-am dus, acum imi pare chiar rau.

    Te invit la o Leapsa Calatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina ideea de transmitere a spectacolelor!
    Am vazut filmul si mi-a placut. :)
    Sa ai o noapte buna....!

    RăspundețiȘtergere
  4. Genul acesta de spectacole le face si André Rieu. Anul trecut si în Romania a fost transmis (sper, era pe lista de cinematografe!)
    Te pup Carmen, duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Schönen Tag heute wünscht dir Crissi

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador baletul Giselle ! L-am văzut în mai multe interpretări, dar baletul rus a avut-o pe cea mai stralucitoare.
    Îmi place și Jason Statham, bărbatul puternic și tăcut ! :))))))))))) Probabil că voi ajunge și eu să văd filmul, sărbătorile de iarnă m-au cufundat într-o lene pe care încă nu o pot învinge.

    Duminică plăcută, dragă Carmen !

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu prea imi plac filmele de actiune, nu stiu de ce, dar toate par la fel. Cat despre celalalt spectacol nu stiu prea multe, insa din ce spui tu merita vazut. Te pupacim!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru cronica la Homefront! :) Imi place Jason S. foarte-foarte! :) Prima data l-am vazut in The Transporter si mai apoi am "ochit" toate filmele in care joaca si pe care le gasesc pe net. Homefront este, deci il pot vedea! Cu atat mai mult cu cat sunt... aproape fan Hells Angels! :) Deseori membri Hells Angels au ajutat la cautarea copiiilor rataciti / rapiti, au dus ajutoare celor care au avut de suferit unele tragedii, fac campanie pentru ca motociclistii tineri sa nu faca pe grozavii si sa-si riste viata, sau sa o riste pe a altora, au campanii pentru ca soferii sa fie mai atenti pe sosele, pentru ca motocisclistii sunt ca si invizibili, prea adesea, si sunt loviti si cand respecta regulile de circulatie... :)
    Despre iarna... In sfarsit a nins! A nins bine in noaptea de vineri spre sambata si mi-a facut o mare bucurie! Am topait cu Miki (catelusa din dotare) prin zapada mare, sambata pe la miezul noptii, sa nu creada lumea c-am luat-o razna! :)) Ma bucur de fiecare fulgusor de zapada! :)
    Zile fericite iti doresc! Imbratisari cu drag!

    RăspundețiȘtergere