duminică, 5 ianuarie 2014

Cine nu o cunoaste pe Karoline Herfurth?

pentru rubrica "Povesti de duminica" ("Flori, fete, filme si baieti") - tabel de înscriere la Anastasia

Karoline Herfurth s-a născut în Berlin-Pankow si este al doilea copil al părinților ei. Pe când Karoline avea doi ani, parintii au divortat si ea a crescut între Berlin-Mitte și Berlin-Hohenschönhausen, când la tata, când la mama, într-o patchwork-family de care se simte foarte legata. Are șapte frați si îi repugna denumirea de "frate vitreg" sau "frate pe jumatate".
Din anul 1990 până în 2003 a urmat cursurile Școlii Waldorf, pe care a absolvit-o cu diploma de Bacalaureat (Abiturabschluss). În paralel, Karoline a urmat timp de șapte ani Școala de Muzica din Berlin. A facut parte din echipa de dans pentru copii FEZ-Wuhlheide și pentru câtiva ani a fost membra a Circului Cabuwazi.
În anul 2008, Karoline Herfurth a absolvit la Academia de arte dramatice Ernst Busch și apoi a început să studieze sociologie și științe politice la Universitatea Humboldt .
La vârsta de 10 ani, Karoline Herfurth a primit un rol în filmul "Ferien jenseits des Mondes" (1995), produs de Televiziunea ZDF. Primul rol de cinematografie îl obtine în anul 2000, în filmul "Crazy" (rolul  Anna). Marele succes îl dobândeste un an mai târziu, cu rolul Lena din filmul "Mädchen, Mädchen" (Girls On Top), continuat în anul 2004 cu "Mädchen, Mädchen 2 – Loft oder Liebe" (Girls On Top 2).
Karoline a primit roluri nu doar în comedii ci si în drame, dovedind talent deosebit cu personajul Steffi din filmul "Große Mädchen weinen nicht" (Big Girls Don't Cry), sau rolul Anna Amalie din "My Name ist Bach"( 2003). Deasemenea actrita este de admirat alaturi de actorul luxemburghez Thierry van Werveke, în filmul "Eine andere Liga" (2005) .
Recunoasterea pe plan internațional o datoreaza rolului Madame Arnulfi din filmul "Das Parfum–Die Geschichte eines Mörders" (Parfumul: povestea unei crime) în anul 2006. Toti reporterii au scris elogii, referindu-se la chipul ei de zâna, corpul delicat si fragil, tenul de porțelan și atitudinea plina de grație!
Pentru Karoline Herfurth urmeaza rolul Luzi din comedia "Pornorama" (2007 ). În anul 2008 primeste rolul principal - Anja, în filmul "Das Wunder von Berlin" (Minunea din Berlin), alaturi de actori cu nume consacrate - Heino Ferch și Veronica Ferres, sub conducerea regizorului Roland Suso Richter. În același an a jucat alături de Kate Winslet și Ralph Fiennes în filmul "The Reader" (Cititorul), primind rolul Marthe, sub îndrumarea regizorului Stephen Daldry.
Karoline Herfurth obtine în anul 2009 premiul Bayerische Filmpreis (Bavarian Film Awards) la categoria Tinere speranțe, pentru rolul Lilli Richter din filmul "Im Winter ein Jahr" (A Year Ago in Winter). Tot în anul 2009, Karoline primeste rolul principal - Printesa Elisabeta, în filmul "Die Gänsemagd", realizat de Televiziunea ARD.
În anul 2010 joaca rolul unei tinere femei care se lupta cu anorexia, în comedia "Vincent will Meer". În filmul cu vampiri "Wir sind die Nacht" (We Are the Night), Karolina joaca unul din rolurile principale, alaturi de Nina Hoss și Anna Fischer. În anul 2011, Karoline joaca rolul tinerei Marga în filmul "Das Blaue vom Himmel"(Albastrul din cer), alaturi de Hannelore Elsner și Juliane Köhler.
La începutul anului 2011, Karoline Herfurth a jucat în filmul "Errors of the Human Body", turnat în Dresda la Institutul Max Planck pentru cercetare Moleculara, Biologica si Genetica si o luna mai târziu în comedia regizorului Helmut Dietl "Zettl", întruchipând Verena - prietena personajului principal  Max Zettl - jucat de Michael Herbig.
În martie 2012, Karoline Herfurth a primit rolul Dani în filmul erotic thriller "Passion " - un remake al filmului "Crime d’amour" (Love Crime - directed by Alain Corneau), alături de Rachel McAdams și Noomi Rapace, regia fiind semnata de Brian De Palma.
Pentru Karoline Herfurth, anul 2012 a reprezentat totodata si debutul regizoral, prin scurtmetrajul "Mittelkleiner Mensch" prezentat la Festivalul international de Film de la Hof.
Până în iulie 2013 a jucat în comedia "Türkisch für Anfänger (Turcă pentru începători) si  "Fack ju Göhte" filme ce ruleaza în cinematografe începând din noiembrie 2013. Pentru începutul anul 2014, Karoline Herfurt a facut cunoscut ca va colabora cu producătorul de film Martin Moszkowicz.
Între anii 2011 și 2012 chipul Karolinei Herfurth a fost folosit în campania publicitara pentru parfumurile brandului Jil Sander - "Eve" si "Everose"
Karoline Herfurth locuiește în Berlin împreuna cu prietenul ei cu care are o relatie de peste opt ani. Exista foarte putine declarații oficiale despre viața lor privată. Se stie doar ca în vara anului 2012, Karoline a devenit mama, însa amanunte nu se cunosc.
Mai multe site-uri specializate pe celebritati au anuntat ca pe 31 decembrie 2013, actita ar fi fost vazuta împreuna cu prietenul ei într-un renumit magazin de bijuterii  din Berlin si toata lumea asteapta acum anuntul oficial. Va urma sau nu casatoria?!

5 comentarii:

  1. :) să fie fericitţi!
    Sincer, nu o ştiam. Pare un om deosebit!
    Îmi place faptul că e discretă şi nu-i place denumirea "frate vitreg".
    Poate sunt eu înconjurată de prea multe orgolii în România şi mă aştept ca orice persoană pulică să aibă şi "aere"...

    Rubrica nu mai are nici un tipar, de multă vreme, de aceea am şi redenumit-o... "la poveşti". Orice temă este binevenită.
    pup, O duminică cât mai plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu o stiam! E fina si tare draguta!
    Sa ai o duminica placuta, draga Carmen!


    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant ! Articolul tău despre Karoline Herfurth m-a făcut să îmi dau seama cât de puține filme europene vedem și ce puține știm despre actorii europeni. Firma de peste ocean a acaparat totul...

    RăspundețiȘtergere
  4. are dreptate Zina! eu nu stiam de ea...
    casatoria? va urma ca-i tare frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Le doresc mul noroc in viata!
    Bravo lor! Nu cauta publicitatea si îsi respecta intimitatea de familie!
    pupici Carmen!

    RăspundețiȘtergere