joi, 23 septembrie 2010

A sosit Toamna

Pe 23 septembrie 2010, 05:09, ora României, a avut loc echinoctiul de toamna, care marcheaza începutul toamnei astronomice în emisfera nordica si al primaverii în emisfera sudica - unde tocmai a avut loc echinoctiul de primavara.

Soarele a trecut prin punctul autumnal, unul din cele doua puncte în care ecliptica intersecteaza ecuatorul ceresc, ziua a devenit egala cu noaptea ...si la noapte ne va zâmbi o luna plina.

Va doresc o toamna minunata!

Profit de ocazie si pinguiesc :) Alina, Fly, Mosu, Vania, Caius, Natasa, Ana Usca, Sorin Usca, Link-ping, Vero, Paul, Ninu, Acuarele, Roxana, World-of-solitaire, Cosmin Stefanescu, Gabriela, Anamayana, Vaca verde, Tetris, AngiGhita, Orfiv,
Giulia, Elisa, Alex Mazilu, Ceska, Victoria, Irina, Micile mizerii, Donca, Mariana - bunatati simple, Lucian, Ema Hategan, Andi Bob, Ella, Joco, Zâna, Mara, Paul, Acuarele1.

10 comentarii:

  1. Multumim, Carmen! Si voi sa aveti o toamna rodnica, pe masura eforturilor de peste an. Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult!
    A sosit, dar eu inca ma rog sa tina soarele si lumina aceasta frumoasa cat mai mult!...
    Week-end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Azi ne-am gandit la acelasi lucru. :)
    Multumesc de ping, nu am inteles inca la ce sunt bune, dar cred ca sunt ele la ceva...

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.youtube.com/watch?v=0mNrDNIiA9U
    Aveam cindva la geam un flutur alb..
    Statea pe o floare...
    Cred ca o iubea..l-am surprins de citeva ori mingiindui petalele si sarutindu-i boabele de roua..
    Apoi..floarea s-a scuturat..si fluturele a murit... nu de dor...nuuu
    A murit strivit de o frunza... Toamna uraste florile, fluturii si chiar si rindunelele..de aceea si eu urasc toamna...De fapt ne urim reciproc :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Succes la scoala Mariei si weekend placut, draga Alina!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acuarele draga,
    toata saptamana a fost soare la ora amiezii, dar eu am lucrat pana la ora 17...La weekend se spune ca incep ploile, dar nu ne speriem noi! luam ceva acuarele si coloram vremea :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah Ninu! e adevarat ca toamna nu e ca primavara, dar "nici vara nu-i ca iarna" :))
    Ninu draga, culori mai frumoase decât cum inventeaza toamna, nu poate niciun alt anotimp!
    Multumesc mult pentru balada...

    RăspundețiȘtergere
  8. O toamna minunata si cat mai lunga iti doresc si eu, de aici din Apusenii imbracati in straie ruginii!
    Mie imi place nespus de mult toamna, o iubesc ca pe Soare! Incepe cu o frunza ingalbenita, dupa aia cu mai multe ... le plimba vantul domol de ici colo, le leagana, dupa aia le aduna si imprastie asa ca intr-un joc de copil. Soarele caldut si prietenos le da culori de neimaginat!!! Nimic nu se compara cu lumina Soarelui in toamna: dimineata, seara ... E drept ca 'omoara' fluturii, alunga pasarelele, ascunde gazele ... dar oare cum am privi toate astea primavara, daca nu ar disparea pentru o vreme? Cata bucurie cand le revedem primavara!!! Toamna e vremea melancoliei, cand afara curg siroaie din norii plumburii, ce bine e sa te ghemuiesti langa fereastra, in patura si sa privesti afara nepasator ... Iar cand a terminat de dezvelit si ultima frunzulita, cand totul e cenusiu iremediabil ... vine albul imaculat al iernii, si toate le transforma in mosi de zapada si turturi de gheata!
    Toamna e un dar! Sa-l primim bucurosi!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda...ca iubesti toamna ca pe Soare nu prea pot întelege...Dar ai dreptate Fly, diminetile si serile sunt minunate! Si culorile pe care le nascoceste toamna sunt absolut fantastice!
    Ce s-ar face fotografii, poetii sau îndragostitii fara cadrul romantic pe care toamna îl creeaza, fara a cere nimic în schimb?!
    Si da, ai dreptate, toate anotimpurile au farmecul lor :) eu abia astept anul acesta vacanta de Craciun!

    RăspundețiȘtergere