miercuri, 16 iunie 2010

Stan si Bran

Oare de ce în România acest serial s-a intitulat "Stan si Bran"? Ca de fapt pe cei doi îi cheama Stan Laurel si Oliver Hardy, deci poate ar fi fost corect "Stan & Ollie"sau "Laurel & Hardy"(ca pe engleza) sau în cel mai rau caz "Gras si prost" (germana: "Dick und doof")...Dar de ce Bran?! Poate stie cineva?! Daca nu... nu! Eu de fapt doresc astazi sa va aduc aminte de cel mai renumit cuplu de comici cunoscut în istoria cinematografiei mondiale. De ce astazi? Pentru ca Stan Laurel s-a nascut pe data de 16 iunie 1890 (d. 1965). Si, pentru ca de acest nume, pe mine ma leaga în mod special înca ceva: pe mine m-a chemat Stan. M-am necajit de multe ori în copilarie pentru ca râdeau si strigau copiii dupa mine "Stan si Bran", dar mama ma linistea întotdeauna, amintindu-mi cât de simpatici sunt cei doi! Si câta dreptate avea! Nu cred ca exista cineva sa nu se fi amuzat vizionând filmele în care cei doi erau protagonisti. Doi actori desavârsiti, care printr-un simplu gest sau doar printr-o grimasa, reuseau sa provoace spectatorilor hohote de râs. Stan Laurel si-a început cariera de actor alaturi de Charlie Chaplin, cu care a fost bun prieten. Celbritatea însa a cunoscut-o alaturi de Oliver Hardy (n. 1892; d. 1957), împreuna cu care nu doar a jucat în serialul "Stan si Bran" ci a si regizat si scris scenariile multor filme.

14 comentarii:

  1. iata si o posibila explicatie pentru Stan si Bran in romaneste: http://ro.wikipedia.org/wiki/Stan_%C8%99i_Bran

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina,
    asa o fi, dar tot nu înteleg de ce i-au spus lui Oliver - Bran. Este ca si când eu ti-as spune tie nu Alina, ca e prea modern si fin, ci Veta, ca e românesc vechi! :)) ( dar bine ca nu i-au spus Stan si Oli! ;)) întelegi tu de ce, ar fi fost o prea mare coincidenta cu...)

    RăspundețiȘtergere
  3. E un meteahna la noi,schimbarea titlurilor,mai ales in televiziune.Ai impresia ca vor sa te pacaleasca,servindu-ti acelesi film cu alt titlu !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate Joco,
    nu ar fi prima data! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Doi mari monștrii ai scenei!
    URIAȘII!
    Nu te saturi de ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mariana draga,
    parca în ultimii ani a scazut interesul generatiei...Noi am crescut cu alte bucurii :)

    RăspundețiȘtergere
  7. n-au gasit alta rima!? :)))
    la vremea respectiva asa parea cel mai aproape de romani; nu-i vad pe romanii de la inceputul secolului rezonand la Laurel and Hardy. acum lucrurile stau cu totul altfel; copiii nostri retin mai degraba numele straine...

    RăspundețiȘtergere
  8. Carmen pe germana suna si mai rau ,,Dick und Doof,,...sau?Pe mine m-au poreclit in copilarie Oli...hi, hi, hi Am inregistrat multe din filmele lor.Merci pe postare. LU

    RăspundețiȘtergere
  9. Lu,
    :)) de ce te-au poreclit Oli? erai grasuta, slabanoago? :) Te pup, draga mea :-*

    RăspundețiȘtergere
  10. Oli de la Olivia...de la gestica si silueta mea...
    Iti spune ceva ,,spanacul,,?Pusi!LU

    RăspundețiȘtergere
  11. Lu,
    :D acu' am înteles :)) ce amintiri haioase, dragut! pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Caii reginei se numeau Stan si Bran: https://www.youtube.com/watch?v=EZvG2ZGwv3o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. wow, o informatie inedita. Multumesc pentru minunatul link spre youtube 🤗

      PS:te rog lasa-mi un link spre blogul tau, pentru ca din profil nu primesc nicii informatie. multumesc anticipat.

      Ștergere