miercuri, 25 septembrie 2024

La castel - Miercurea fără cuvinte S39

22 September 2024  
 LET'S GET WORDLESS! Curaj, înscrie-te! ☺ Vei cunoaste o multime de bloggeri ce au pasiunea fotografiatului. Nu exista teme pentru fotografii, nu exista obstacole. Singura regula este ca articolul pe care-l înscrii în tabelul "Miercurea fara cuvinte" sa nu contina text scris. În rest, orice este permis. Alatura-te noua în clubul MfC☺ Happy Wordless Wednesday! ☺

14 comentarii:

  1. Frumoasă incursiune într-o lume medievală!

    Happy WW, dragă Carmen! 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Catelului cu prietenul cel mai bun! Așa de potriviți sunteți tu și Leo în peisaj! Frumoasă zona. A trebuit să privesc cu mare atenție să-mi dau seama că sunt ruinele unui castel.
    Happy WW!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, este un castel ridicat in secolul 12 si marit, fortificat in secolul 16. Reconditionat prin secolul 18 si bineinteles intretinut pana in zilele noastre - asatzi exista doua aripi de castel vizitabile, care gazduiesc expozitii.
      Happy WW!

      Ștergere
  3. Este bine ca mai putem vedea astfel de franturi de istorie.
    Ar fi interesant de stiut cat de impresionat a fost cretul vostru...
    Multumesc pentru prezentare, draga Carmen!
    Pupici si Happy WW!❤️😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Leo al nostru nu a mai vrut sa plece de la castel ☺ Pentru ca nu erau alti vizitatori cu catel, l-am lasat liber sa zburde, fara lesa. Leo a fost foarte fericit!
      Pupici. Happy WW! ❤️😘

      Ștergere
  4. Ce frumos! Vreau și eu la tine! Superbe imagini! Happy WW! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga, iti recomand zona pentru un concediu! Pe o raza de 125 km de la noi de acasa avem o multime de castele, o multime de lacuri, o multime de muzee si alte chestii foarte interesante! Nu ne plictisim, mereu avem ceva nou de vizitat, pentru fiecare weekend ☺ Natura minunata dar si cultura si gastronomie.
      Happy WW! Pupici

      Ștergere
  5. Love the perspectives in these shots. Lovely captures!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte mult îmi plac și mie castelele! Din păcate nu am nici unul aproape.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici la noi in zona, putem in fiecare weekend sa vizitam un castel, la doar o ora cu masina. Zona este superba, avem noroc!

      Ștergere
  7. Mărturii ale trecutului, conservate, păstrate de-a lungul timpului și dăruite turiștilor spre vizitare, informare...Noi chiar dacă nu avem multe monumente istorice, parte din ele sunt abandonate în ruină 😔. Fabuloasă panorama împrejurimilor de la nivelul castelului văzută.
    Happy WW, Carmen dragă! Pupici!🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici, asociatia muzeelor este foarte bine organizata. Oamenii sunt foarte interesati si mai ales la sfarsit de saptamana sau in timpul vacantelor scolare, lumea face excursii de o zi, vizitaeaza un asemenea castel-muzeu si serveste masa de prânz la restaurantul din apropiere, astfel ca toata lumea este multumita, turistii de servicii si muzeul/restaurantul pentru incasari ☺ Bani ce pot fi reinvestiti in intretinere. Bineinteles ca sunt si subventii de la stat, dar in general oamenii se gospodaresc si sunt foarte inventivi, fara a pica pe panta kitsch-ului.
      Te pup Gina draga. Iti doresc o saptamana minunata! 🤗😘

      Ștergere