marți, 18 februarie 2020

Colonnade Karlovy Vary

Daca va intrebati ce e cu mine, ca nu mai apar deloc pe aici in blogosfera, va spun ca e totul OK 🤗
Ca in fiecare an de Valentins Day, am facut un mini-concediu, anul acesta in Cehia, in Marienbad si Karlovy Vary. Ne-am intors duminica seara, eu insa plutesc inca in "seven Heavens" 😇 Totul a fost impresionant, mult mult mai frumos decat m-am asteptat. Atat de frumos, ca am hotarat sa revenim la vara, pentru inca o saptamana.
Cele doua orase situate la poalele Muntilor Metaliferi, in nord-vestul Cehiei, sunt inca din anul 1350, recunoscute international ca statiuni balneare.
Constructia cu numele Colonnade (foto) a fost ridicata in 1871-1881 in stil neorenascentist si acopera cele 5 izvoare termale tamaduitoare. Constructia masoara 132 metri lungime si 13 metri latime, are 124 coloane corentine si deasupra porticului, sunt 12 statui, ce reprezinta cele 12 luni ale anului.
Pavilionul pentru orchestra a fost adaugat in 1995.



voi reveni cu multe alte detalii 😊

16 comentarii:

  1. Ce frumos! Aşteptăm şi alte impresii!
    Zi frumoasă, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos, Carmen! Multumim pentru aceste imagini!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne am plimbat și noi cu privirea în locurile acelea așa frumoase. Așteptăm impresii noi. O zi buna! ��♥️

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu numai ca ne impartasesti momente dragi tie, dar ne mai si inveti multe lucruri interesante. Multumesc mult, draga Carmen!
    Zile frumoase in continuare! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bucuriile împartasite sunt mult mai mari :-) multumesc ca imi esti alaturi, Suzana draga <3 Zile frumoase si tie, draga mea. Pupici

      Ștergere
  5. Carmen draga, in aceasta noapte te-am pandit! :) Chiar incepusem sa gandesc negativ, iar cand, la miezul noptii, nu am vazut tabelul MFC m-am grabit la blogul tau si... constat cu uimire ca ai postat ieri! Blogroll-ul meu nu s-a actualizat! :((
    Stiam ca in fiecare an, de Sf Valentin, petreceti ziua in moduri mai deosebite, dar ai si scris cate ceva. Ma bucur sa aflu ca totul e ok si m-am amuzat cu Leo ghidat de tine la slalom printre coloane.
    Multumesc pentru info si pentru imagini. Te imbratisez cu drag! <3
    Ganduri bune si pupici de la trio pentru trio! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea Diana, nu mai ajung la laptop... imi pare atat de rau, am atatea sa va povestesc, dar nu stiu cand si cum. Anul acesta, m-au furat pictura si croitoria ☺ si Leutu, bineinteles... ma urmareste peste tot, ca daca nu ma vede 9-10 ore (cand sunt la serviciu) ii e dor tare de mine. Si mai sunt si TV-ul (ma uit la DSDS marti si sambata), Netflixul, Anazonul si bineinteles Globes Awards, Oscar Awards... si prietenii din viata reala ☺ Si uite asa, luna februarie e aproape dusa si in martie, plec iar in mini-concediu <3
      Dar nu voi abandona blogul, ca mi-e drag de voi, cei cativa prieteni virtuali pe care nu vreau sa va pierd.
      Toate sunt bune, multumesc pentru gandurile bune. A trecut exact un an de la operatiile lui Leo si nu se mai observa nimic <3
      Ganduri bune din Bavaria, imbratisari si pupici de la trio pentru trio! <3

      Ștergere
    2. De operatia lui Leo nu am vrut sa amintesc - doar ma bucur ca e ca nou. <3
      Pictura si croitorie! Supeeer! Mi-am propus sa lucrez si eu ceva la masina de cusut dar inca n-am avut timp, si nici nu am activitati asa de placute ca ale tale, dar mai strecor cate ceva. :) Abia mai reusesc sa vad cate un film.
      Iti doresc sa te bucuri in tihna de toate cele si spor la lucru! :)
      Pe mine nu ma pierzi - cu sau fara blog (chiar daca nu dau foarte multe "semne de viata" prietenii imi sunt in gand). :)
      Te imbratisez cu drag! Pupici, imbratisari si ganduri bune si de la noi pentru voi! <3

      Ștergere
  6. Ce frumos,Carmen! Ma gandeam eu ca e ceva legat de Sf Valentin. :D. Acum vazand imaginile, mi-am adus aminte ca am vazut un documentar despre aceste statiuni. Erau comparate cu cea de la Baile Herculene, cum a noastra e intr-o stare jalnica, iar cehii le pretuiesc atat de mult. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. exact ce am scris si eu in conversatia cu Diana, la postarea de la MfC.
    Baile Herculane au fost la acelasi nivel cu Marienbad, Karlovy Vary, Franzensbad - toate in Cehia, Vicky in Franta si Baden-Baden in Germania. Toate in afara de Herculane, sunt statiuni infloritoare, care atrag tursitii azi, asa ca ieri.

    RăspundețiȘtergere