vineri, 20 septembrie 2019

Downton Abbey - Provocare muzicala


Ieri seara am fost la cinematograf… nu se putea altfel! În cinematografele germane, schimbarea saptamânala a programului de filme are loc joia si ieri… s-a lansat filmul „Downton Abbey”. Cum era sa scap aceasta ocazie?!
Din 2010 si pâna la sfârsitul anului 2015 am urmarit cu ardoare toate episoadele serialului “Downton Abbey”. Tare rau mi-a parut când s-au încheiat filmarile.
Mi-a placut mult povestea petrecuta la resedinta contilor Gratham! Cu toate ca personajele si domeniul sunt fictive, episoadele redau fidel situatia socio-politica a începutului de secol XX. Mai precis, acea atmosfera speciala din anii ’20, preocuparile aristocratilor, tabieturile si balurile lor, loialitatea servitorilor si micile intrigi, miscarile feministe, razboiul irlandez, problemele tipice familiilor din acele vremuri, mentalitatea si schimbarile de mentalitate, decorurile, toaletele, mijloacele de transport… totul în aceste seriale a fost fermecator! Daca ai vazut unul sau doua episoade, atunci ti-ai dorit sa le vezi pe toate, ai devenir dependent de Downton Abbey!
De-a lungul anilor, serialul a cucerit inimile spectatorilor la nivel international si a obtinut numeroase premii de specialitate, printre care si cateva Emmy Awards.
Spre tristetea fanilor, filmarile s-au încheiat cu sezonul 6 si editia speciala de Craciun din anul 2015.
Dar iata ca s-a întâmplat o minune: în aungust 2019 compania Perfect World Pictures- Carnival Films a anuntat oficial ca la mijlocul lunii septembrie 2019 va lansa filmul “Downton Abbey”!
Este un film ce dureaza 2 ore si ma gândesc ca… ar putea fi începutul unui nou sezon… ☺ Sper!
Pentru cine nu a urmarit serialul, posibil sa fie prea multe personaje pentru o singura prezentare, mie însa filmul de ieri mi-a facut mare mare bucurie! Actorii sunt aceeasi, filmul este practic o continuare a serialelor precedente, insa cred ca poate fi urmarit cu placere si de cineva care nu a vazut niciodata nimic legat de Downton Abbey.
Pentru editia de astazi a Provocarii muzicale, propun trailer-ul acestui film, pentru ca melodia de generic este superba!

Va doresc un weekend minunat! ❤️Friendship Friday❤️Created with Joy❤️

19 comentarii:

  1. Ah, eu nu am vazut serialul, cred ca ar trebui sa-l vad. Sora mea l-a vazut si i-a placut mult. Imi place melodia de generic. Weekend minunat sa aveti! :* <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, precis ti ar place acest film si bineinteles si serialul.
      Frumoasa melodia propusa de tine penzru azi, o minunata bossa nova.
      weekend placut, Florina draga.

      Ștergere
  2. Frumos generic, tentant si traillerul filmului. Nu-l stiu, deci poate o sa-l vad, caci are recenzia ta . :) Pupiciii Un weekend frumos sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur daca ai incredere in recenzia mea 😊 multumesc.
      Te pup. Un weekend minunat sa ai Ina draga.

      Ștergere
  3. Chiar ca-i faina muzica de generic!
    Am tot auzit, de bine, despre serial dar nu m-am "montat" sa-l vad desi imi plac astfel de filme tocmai pentru ca ilustreaza perioade de timp pe care le cunosc doar "din auzite".
    Weekend minunat iti doresc sa aveti, Carmen draga! Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3

    Imi pare rau ca nu mai reusesc sa particip la Provocare muzicala. :(( Computerul, desi e nou-nout, se misca precum ochii mortului si pe unele site-uri (fb, yt, y!) e infernal - si "sta degeaba" cand vreau sa postez un link YT pe blog... Sper sa rezolv cumva, dar am inteles ca trebuie sa mai cumpar ceva, pentru viteza incarcarii paginilor. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana draga, imi pare foarte rau pentru problemele pe care le intampini cu calculatorul. Sper sa ii gasesti "hiba" cat de curand.
      Filmul e fain, e romantic, e istoric, e vechi si modern in acelasi timp 😊 Mie imi plac astfel de filme. Tot joi s a lansat un nou film din seria Rambo/Rocky... asa ceva nu mai pot sa vad, nici sa fie biletul la cinema pe gratis 😅
      Te pup. Un weekend minunat sa aveti. Ganduri bune si imbratisari de la trio pentru trio 😘😘😘

      Ștergere
  4. Intamplator chiar am vazut trailerul recent (prietena mea a fost si ea la premiera filmului ). Mi-ar placea sa il vad (si serialul, desigur). Iar muzica este, intr-adevar, foarte reusita. Surprinde in ea atmosfera acelor vremuri. :)
    Pupici cu mult drag <3
    Si un weekend fain :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma mir ca nu ai vazut serialul, este in stilul care iti place, asa cred din cate te cunosc eu aici, pe blog.
      Te pup. Salutari de la Leo pentru Kouki 🐾

      Ștergere
    2. Chiar este - doar ca eu de prin 2010 nu m-am mai uitat la tv... si nu m-am "lovit" de el pe net (ma intreb unde l-as putea vedea :D).
      Pupam si noi cu drag <3

      Ștergere
    3. nu stiu unde l-ai putea gasi acum... poate intr-o videoteca.
      Nu inteleg cum de ai ocolit televizorul.... Nici eu nu ma uit in mod regulat, sunt doar cateva emisiuni pe care le urmaresc, dar stirile de la ora 19 nu le pierd decat daca sunt exact la ora aceea plecata de acasa. Chiar si in concediu urmarim stirile tv (cele de pe ZDF), in stainatate nu merge livesteaming-ul (pe laptop), dar vedem emisiunea in Mediathek o jumatate de ora mai tarziu. M-as simti ca de pe alta planeta sa nu fiu la curent cu ce se intampla in tara si in lume. ZDF transmite stiri serioase, niciodata fake news, propaganda sau cancan.

      Ștergere
    4. Ma gandeam ca poate e pe Netflix.. :)). Ma tenteaza sa incerc o luna - trebuie sa vad ce si cum (mai la iarna ca acum oricum nu am timp). Fug de tv ca de....tamaie (si de tamaie fug, ca imi face rau de la UE pe care le baga in ea, in fine).
      La stiri?? Pai stirile sunt motivul 1 pentru care nu suport tv-ul. Reclamele si Tal show-urile 2... de fapt nu stiu la ce m-as putea uita. :)))
      Dar asa e la noi. Stirile daca vreau le citesc pe digi24 pe net (am oroare de cum sunt prezentate - zici ca latra si iti creste tensiunea instant). Citesc ce ma intereseaza si intr-un timp scurt. Dar nah, asta e la noi situatia.

      Numai cand deschide cineva tv-ul pe stiri prin apropiere imi creaza disconfort :))).

      Pupici cu draaag :D.
      ps: plus ca la stiri nu se da niciodata ce e cu adevarat important. Si mi-am amintit ca trebuie sa le scriu la cei de la Primarie sa faca ceva cu sistemul inexistent de alertare a populariei cand stropesc... nu e normal. Sa anunte asociaiile de locatari, cadrele medicale. Ca iar au stropit si am aflat dupa si ne mai si miram de ce ne simtim rau. :))

      Ștergere
    5. toate cele 6 sezoane sunt pe Amazon :-) in calitate HD
      Vizionare placuta iti doresc, Rux draga <3

      Ștergere
  5. Am vazut serialul. L-am adorat. Similar e si Grand Hotel, mi-a placut, dar nu e la acelasi nivel.

    Cum e filmul? L-ar intelege cineva care nu a urmarit serialul?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai drepate, Grand Hotel nu este la acelasi nivel cu Downton Abbey 😊
      Draga Zuzu, daca citesti cu atentie articolul meu pana la capat, atunci gasesti exact raspunsurile la intrebarile tale referitoare cu filmul Downton Abbey 😉

      Ștergere
  6. :)

    Eu si prietena mea vrem sa mergem impreuna cu sotii nostri (care nu au urmarit serialul). Sa vedem ce iese!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 😂😅 pe sotul meu l-a plictisit, nu se incadreaza in genul de filme care ii plac lui (comedie, istorie, biografice, documentare, ecranizări de opere literare)... Downton Abby este cica "prea siropos" Tja, mie mi a placut si abia astept sa se reia ca serial 🤗

      Ștergere
  7. E serialul preferat al mamei. Mă întreb dacă se va difuza și la cinematografele din România. Weekend plăcut îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aici vorbeam despre filmul Downton Abbey - 2019, nu de serial. Eu sunt sigura ca filmul ruleaza sau va rula in cinematografele românesti, de ce nu? Doar suntem o Europa fara granite.
      Un start bun in noua saptamâna!

      Ștergere
    2. Am înțeles. În prima propoziție mă refeream la serial, în al doilea la film. Weekend plăcut să ai!

      Ștergere