vineri, 21 decembrie 2018

Vineri, 21.12.2018

Foto
Astazi, la ora 22:22 va avea loc începutul iernii astronomice si va fi cea mai lunga noapte a anului. La trecerea meridianului, Soarele se va ridica deasupra orizontului la unghi minim - fenomen numit solstitiu de iarna. În acest moment, planul determinat de centrul Soarelui si de axa de rotație a Pământului este perpendicular pe planul orbitei Pământului. La nord de cercul polar de nord soarele nu răsare și se află la unghiul minim sub orizont.
Mâine, sâmbata - 22 decembrie, la ora 17:48:35 Luna va fi plina în procent de 100%. În calendarul astrologic, Lună plina se gaseste în Rac si este în opoziție cu Soarele, care în acest moment se gaseste în Capricorn. Este o zi ideala de post, de odihna si de meditaţie.
O zi linistita tuturor celor care citesc acest articol! Salutari speciale si gânduri bune celor care au participat miercuri la întâlnirea MfC: Lumea lui Alexandru, floarea bunica, Cartim, Cristi, ghemulet, Poteci de dor, Daurel, Maria, Nima, Suzana, Diana, Rux Copilarim si Gina <3

7 comentarii:

  1. Multumesc, draga Carmen pentru aceste idei.
    Si apoi noaptea se micsoreaza, adica e de bine...
    Toate cele frumoase si vesele pe la voi! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e de bine, Suzana draga. Ne indreptam spre LUMINA 🎄🎉🌝
      pupici si imbratisari ❤️ Start bun in weekend!

      Ștergere
  2. Gânduri calde şi din partea mea, dragă Carmen! Numai bine îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ieri, pe la ora 16, am vazut Luna! Era mare-mare (un cerc usor incomplet) si parea sa aiba consistenta unui nor rotund si usor argintiu! Uitandu-ma dupa Luna era sa dau cu fundul de Pamant, pe trotuar fiind gheaţă! Asa-i la Luna plina: cica, unii oameni sunt mai distrati, mai cu capu-n Luna. :) Voi fi, sambata, cat se poate de cuminte! :))
    Multumesc pentru date - cred ca nu voi reusi sa inteleg vreodata cum vine asta cu meridianele, incurc solstitiul cu echinoctiul (daca ma iei repede!).
    Multumesc si pentru urari, Carmen draga! Zi senina iti doresc, si spor in tot ceea ce ai de facut!
    Imbratisari si pupici, cu drag, de la trio pentru trio! <3 Weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. O zi liniștită și ție, dragă Carmen!

    Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Maine seara la ora aceea o sa meditez ca e aproape si trebuie sa iesim la plimbarea de seara (Sa vedem pe unde.. hahaha- cum o fi vremea). Nu-mmi vine sa cred ca este deja 21 :O.
    Imbratisari cu drag si puuupici!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Calm si lin intram, iata, in iarna astronomica... si la ora la care scriu aceste randuri mai este doar putin si suntem si ceva mai aproape de Sfanta Sarbatoare a Craciunului, cand speram sa avem liniste si pace sufleteasca, un strop, daca nu cumva chiar mai mult ca nu ar strica:) de sanatate!!
    In nota de optimism, toate cele minunate si frumoase sufletului iti doresc, timp de relax si voie buna alaturi de toti cei dragi! La multi ani si un An Nou plin de bine!:):)imbratisez!!

    RăspundețiȘtergere