joi, 24 iunie 2010

Dor de florilor de Sânziene


Am lucrat pâna la ora 17. Toata ziua mi-a facut soarele cu ochiul din spatele jaluzelelor si imediat dupa terminarea orelor de program am pornit haihui, doar doar gasesc flori de Sânziene... Se pare ca florile nu exista în Bayern. Nici macar o traducere a denumirii nu cunosc! Atâta i-am povestit sotului meu despre Noaptea de Sânziene, despre Dragaica, despre coronite si vise de fecioare, despre noroc, terapii si recolta bogata, încât l-am ambitionat sa cautam, mai departe si mai departe... Dar alte flori galbene de câmp în afara sunatoarei n-am gasit! În final, m-am consolat cu câtiva maci delicati si efemeri, culesi într-un lan de orz, sub un cer azuriu pictat cu norisori albi si pufosi...

10 comentarii:

  1. Cata frumusete!... :)


    M-am mutat aici:

    http://bucatariadevara.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. in copilarie mergeam cu bunica la cules de sanziene.Tare frumos mai miroseau.

    RăspundețiȘtergere
  3. In spatele cartierului meu este und cimp(biotop)cu multa iarba si orin mijlocul lui un drum de biciclete. Am fost foarte surprinsa sa descopar pe o parte si alta sinzienele. In fiecare an culeg un buchet amestecat cu alte flori de cimp(ciocul pasarii cred ca le spune) pentru vaza. Iubesc mirosul lor atit de intensiv. Insa se fac mai tirziu, abia la mijlocul lui iulei. Sti ceva, am sa merg in plimbare pina acolo( de doua zile am voie sa merg (pina la OP))sa vad in ce stadiu sint si am sa iti trimit o poza.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen,
    nici eu nu am gasit sanzaiene nicidata,nici nu stiu cum arata dar Noaptea lui Eliade vreau s-o recitesc neaparat.Trebuie s-o cumpar caci am citit-o din imprumut dupa 90 :)
    Sper si eu la o vara frumoasa,cu soare,caldura,sa stau la umbra marului si peseara sa sap in gradina,iar dimineata sa culeg .

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumoasa prima poza! as fi postat-o mare cat ecranul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Victoria,
    si eu mergeam cu fetele mele si de Sânziene, faceam coronite si le aruncam pe...platforma unui restaurant, dintre blocurile cartierului unde locuiam. Asa încât "norocul" pentru tot anul urmator ne era dinnainte garantat :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Mara,
    te pup draga mea!ce bucurie mi-ai facut!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Elisa,
    Eliade este preferatul meu :) Pe mine m-a fascinat Noaptea de Sânziene.
    Eu culegeam în fiecare an, când locuiam în Sibiu. La început, doar pentru ca-mi placea mirosul acela de soare si câmp pârguit, apoi pentru ca era datina :)
    Te pup si-ti doresc o vara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Donca,
    oti-o ofer cu drag, poti sa o copiezi si sa-ti faci fundal- pt ecranul computerului, vara asta. Te vei gândi mai des la mine :)

    RăspundețiȘtergere