duminică, 29 ianuarie 2012

O zi de iarna adevarata!


Dupa ce am rezolvat rapid treburile casnice, sâmbata în jurul orei amiezii, am pornit sa serbam hotarârea iernii de a poposi si pe la noi. Un strat gros de nea a acoperit peste noapte întregul oras si din teama ca mirajul de argint nu va dainui nici pâna a doua zi, ne-am grabit sa savuram frumusețea peisajului, în gradina botanica.
Am colindat aleile si le-am cautat mai ales pe acelea pe care am putut lasa noi primele urme, ascultând cu placere scrâsnetul omatului sub greutatea pasilor. Am privind cu nesaț imensitatea alba si am salutat ținuta impozanta a copacilor pudrati. Am inhalat cu aviditate aerul curat si aspru si am iscodit tacerea ghetii pe lac. În cele mai frumoase spații, am gasit locuri libere pe sezlonguri sau pe banci ;) dar nu a fost timp pentru zăbavă, mai erau atâtea de descoperit în parcul de poveste! Spre exemplu arbustii împopoțonați cu bulgari proaspeti de nea, semanând cu o plantatie de bumbac înflorit sau hamamelis-japonez, caruia tocmai îi pleznesc boboceii, lasând la iveala flori minuscule, galbene ca soarele de vara. Am admirat pamatufurile ierburilor fluturând ca un steag victorios si stoicismul ciulinilor de a nu parasi redutele albe si am încheiat plimbarea, cu o vizita în sera tropicala.
Când aerul rece si umed ne-a patruns pâna la oase, ne-am îndreptat spre restaurantul chinezesc unde am servit un meniu picant, ce nu doar ne-a încalzit, ci chiar ne-a transformat în mici dragoni ce sufla foc pe nari!

Alte imagini hibernale de vis: Haili-hailo!, Zapada, multa zapada, Baroc, rococo si multa zapada (1), Baroc, rococo si multa zapada (2), Morcovi, mere si zapada, Noapte magica, Zapada se topeste, Pinguri, Transsexualitate, Colectie de Oameni-de-Zapada, La plimbare, Ninge iar, Iarna la mijloc de martie, Hibernala, O zi de exeptie, La schi, Iarna în curtea mea, Bulgareala, Sfârsit de februarie.

12 comentarii:

  1. Ma bucur nespus de bucuria ta! Frumoase imagini...
    Am ras in hohote cand am citit ca ati devenit ca niste dragoni ce sufla foc pe nari...
    Te imbratisez cu tot dragul!
    O saptamana buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumecs mult, Vera draga! :)
      pupici înzeciti, înapoi :-* Sa ai o saptamâna vesela!

      Ștergere
  2. Foarte frumos. Si uite ca, desi nu mai credeam, ma duc spre iarna, Carmen, cat de curand! :-) Tocmai cand credeam ca anul asta mi-e sortit sa vad iarna numai in poze...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur pentru tine! :)
      fara iarna sau fara vara, nu-mi pot închipui sa traiesc!

      Ștergere
  3. Ai adaugat o muzica asa linistitoare la videoclip! Superbe imagini, te relaxeaza cu simplitatea frumusetii lor. Uh! Ador mancarea asiatica, mi-e dor de un restaurant din Medias unde am papat cel mai bun pui in cinci culori. Un inceput de saptamana frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) ti-a placut Xaara? este Sarah Brightman - Winterlight. E superba piesa... Si peisajul din timpul plimbarii mele a fost un vis!
      Medias spui? eu am locuit 30 de ani în Sibiu ;)
      sa ai o saptamâna minunata!

      Ștergere
  4. Bravo,bravo dragonașilor!
    Ați avut o zi perfectă!
    Mă bucur mult pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) asa este! nu ratam nicio ocazue ;)
      salutari, peste mari si tari!

      Ștergere
  5. Şi mie îmi place mâncarea chinezească, doar să nu fie prea picantă..., prefer să nu mă transform într-un dragon care suflă foc pe nări. :))
    Povesteşti foarte frumos, Carmen!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) nici mie nu-mi place, dar supa a fost iesit din comun de picanta. Dar buuuuuunaaaa! :)) multumesc mult, Max, esti tare dragut!

      Ștergere