joi, 10 octombrie 2024

Bing-bang - RIO 41/2024

Duminica trecuta, toate familiile de pe aleea noastra au fost invitate la ziua unei vecine. Am fost exact 10 persoane, la masa de prânz. Vecina a serbat împlinirea vârstei de 79 de ani! (daaa, La multi ani!) 
A pregatit împreuna cu sotul ei - in vârsta de 86 de ani, un meniu deosebit, asortat perfect la culorile toamnei. Ne-au intâmpinat cu sampanie (dupa cum a dorit fiecare, pur sau mixat cu suc de portocale) si un platou cu mure si physalis. Apoi a început festinul. La aperitiv, Bruschetta si câte o portie de salata-mix (salatica, batavia, Chicorée, Portulak, Lollo rosso, Endivie, boabe de rodie si un dressing delicios). A urmat supa-crema de dovleac-Hokkaido, aromata cu lapte de cocos si cu ghimbir. Felul doi a fost Șnițel cu sos de smântână și ciuperci, garnitura de Spätzle cu brânza (tipic aici în Șvabia, ceva între găluștele si taietei de casa) si bineînteles, cu rondele de ceapă prăjita, aurie și crocanta, plus broccoli in unt. S-a servit câte un pahar de Chardonnay. Masa s-a incheiat cu desertul, tarta cu pere si cate un espresso.
Atmosfera a fost foarte placuta, ne bucuram toti sa stam la povesti, acum ca treburile prin gradini le-am incheiat si ploile ne tin mai mult prin casa.
Pentru rubrica de azi "Reflexii in oglinda" (initiata de Sorin si preluata de mine), am ales reflexiile vazute in ceasul cu pendulă ce troneaza sufrageria vecinilor-gazda. Din pacate nu am o fotografie intreaga a acestei bijuterii, dar ceasul sta pe podea, nu e "de perete" si are inaltimea de 1,8 metri. Nu am avut unghiul potrivit si nu am vrut sa deranjez mesenii, asa ca am ramas cu aceste doua fotografii. Daca aveti deasemenea fotogtafii cu reflexii, va invit sa participati aici. Nu teebuie decat sa publicati într-un articol pe propriul blog, o fotografie cu reflexii, un videoclip filmat in oglinda sau imagini pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (orice fel de oglinda... chiar si oglinda ochilor, oglinda apei, a cerului sau oglinda retrovizoare) si înscrie articolul aici - în tabel

Un comentariu:

  1. Aceste reflexii în ceasul cu pendulă au ceva de basm, de alunecare într-o altă lume, într-un alt timp...

    RăspundețiȘtergere